Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Diyarbakır'da 2022 yılında hedef 2 milyon turist

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da korona virüs nedeniyle 2020 yılında gelen turist sayısının az olması otelcileri üzerken, 2021'de ise yükselen sayı turizm ve otelcileri sevindirdi. Turizm Otel Yöneticileri Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Kadri Varçin, 2022 yılında hedeflerinin 2 milyon turist olduğunu söyledi.

Battalgazi'deki kırsal bölgelere yatırımlar sürüyor

İlçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de konforlu ve güvenli yollar oluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, Tokluca mahallesinde 5 kilometrelik stabilize serim çalışması gerçekleştirdi.

Kuyumcular odası başkan adayı Türkan, esnafın sorunlarını dinledi

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkan Adayı Şeyhmus Türkan, kuyumcu esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Bağlar Belediyesi fahiş fiyatlara karşı denetim başlattı

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket ederek son zamanlarda artan gıda fiyatlarına karşı denetim seferberliği başlattı.

Kayısıda 11 ayda 305 milyon dolarlık ihracat geliri

Türkiye'nin AB Coğrafi işaret belgesi sahibi ürünlerinden biri olan Malatya kayısısında 2021 yılının geride kalan 11 ayında 81 bin 279 ton ihracat karşılığında 305 milyon 163 bin dolar gelir elde edildi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 780 lira oldu.

Diyarbakır'da fiyat etiketi denetimi yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel, genel zincir marketler ve süpermarketlerde temel gıda ürünlerinde fiyat etiketi denetimi yaptı.

GTB Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyelerinin katılımıyla, yeni idari hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, borsanın kasım ayı faaliyetleri ile ekonomide yaşanan gelişmeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Lise mezunu genç tek başına savunma sanayi şirketlerine kafa tutuyor

Meslek lisesi mezunu Gaziantepli kaşif Müslüm İncedal, evinin bir katında geliştirdiği cihazlarla milyonlarca dolarlık büyüklükteki savunma sanayi şirketlerine tek başına kafa tutuyor. Büyük bütçeli firmalara ekonomik olarak değil teknik olarak kafa tuttuğunu söyleyen İncedal, ürettiği cihazlara şuanda İsrail, Hindistan ve Pakistan'dan talep olduğunu kaydetti.

Kuluncak'ta bin 370 dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Malatya'nın Kuluncak İlçesi'nde bin 370 dekar tarım arazisi 2022'de sulanacak.

Bağlar Belediyesi'nden örnek uygulama, yardım kolileri yerine alışveriş çeki

Diyarbakır'da sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken AK Partili Bağlar ilçe Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların rencide olmasını önlemek amacıyla alışılagelen yardım kolilerinin yerine alışveriş çeklerini kullanıyor.

Başkan Gürkan, STK başkanları ile bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, STK başkanları ve Şire Pazarı esnafları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Odası destekleriyle düzenlenen 32. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

DİSKİ, metan gazından elektrik üretiyor

DİSKİ'ye bağlı faaliyetlerini sürdüren Diyarbakır İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, metan gazından elektrik üreterek tesisin yüzde 45'lik enerji ihtiyacını bu yolla karşılıyor.

25 yıllık aranın ardından Libya’dan gelen ilk yolcu gemisi İzmir’e ulaştı

25 yıllık aranın ardından Türkiye-Libya arasında başlatılan yolcu gemi seferlerinde ilk gemi İzmir'e ulaşarak Alsancak Limanı'na demirledi. Haftada bir kez olarak sürdürülecek gemi seferlerinden ilkinde 112 yolcu İzmir'e geldi. Gemi seferlerine Libya vatandaşlarından yoğun talep olduğu ifade edildi.

Güneydoğu Enerji Forumu Gaziantep'te yapıldı

Sanko Enerji'nin ana sponsorluğunda, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi iş birliği ile gerçekleştirilen 'Güneydoğu Enerji Forumu' düzenlendi.

Adana’dan ihracat rekoru

Adana'da, 11 ayda gerçekleşen 2 milyar 226 milyon dolar ihracat ile tüm yılların rekorunun kırıldığı bildirildi.

GTO'da yeşil enerji verimliliği konuşuldu

Gaziantep Ticaret Odası ile Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi işbirliğinde 2021 Güneydoğu Enerji Forumu düzenlendi. Forumda konuşan Enerji Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'nin yenilebilir enerji kurulu gücünde dünyada 12'nci, Avrupa'da ise 5'inci sırada yer aldığını söyledi.

Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Leniak: “Yatırımı teşvik eden politikalarımız var”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 'Polonya'da Yatırım ve Ticaret Fırsatları' seminerine ev sahipliği yaptı. Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Leniak, Avrupa'nın kuzey ve güney ekseninde stratejik bir noktada olan Polonya'nın yatırımcıları teşvik eden yeni ekonomi politikaları geliştirdiğini söyledi.