Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi belli oldu

Merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde bulunan şirketlere yönelik gerçekleştirilen Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında, SANKO Grubu'nun dokuz şirketi listeye girdi.

Kayısı fiyatları yükseldi fideye talep arttı

Dünya Kayısı Başkenti olarak nitelendirilen Malatya'da yetiştirilen, Avrupa Birliği (AB) tescil belgeli olan kayısıda fiyatlarının yükselmesiyle üneticilerin kayısı fidelerine gösterdiği taleb de arttı.

İhracatçılar için nitelikli eleman yetiştirilecek

Hayata geçirdiği projeler ve yürüttüğü çalışmalarla kent ekonomisine ve ticari hayata büyük katkılar sağlayan Gaziantep Ticaret Odası (GTO), ihracatçı üyelerine yönelik hayata geçireceği yeni projesiyle sektöre nitelikli eleman yetiştirecek, firmalara da ihracat koçluğu yapacak.

Mehmet Furkan Karataş: Yenilikçi yatırımlar ve girişimler üzerinde çalışıyoruz

Yenilikçi yatırımlar ve girişimler üzerinde çalıştıklarını belirten İşadamı Mehmet Furkan Karataş, Birçok sektörle iş birliği içinde olduklarını da dile getirerek 'İnşaat, Turizm, Otomotiv sektörlerindeki başarılı yatırımlarının yanı sıra savunma sanayi ve e-ticaret gibi başarabileceğimize inandığımız sektörlerde Concord Company olarak var olacağız.'' dedi.

İş ve aş sağlayan işletmelere destek

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde yeni açılan tekstil fabrikası işsizlere istihdam sağlıyor.

DTSO Başkanı Kaya: 'İnşaat malzemelerindeki fiyat artışları spekülatiftir'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarının spekülatif olduğunu söyledi.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 795 lira oldu.

Elazığ'da 'finansal okuryazarlık ve kadının ekonomik güçlenmesi' eğitimi

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda kurum hizmet modellerinden faydalanan kadınlara yönelik 'finansal okuryazarlık ve kadının ekonomik güçlenmesi' eğitimi verildi.

Malatya TSO mükemmeliyet merkezine dönüşüyor

TOBB'un önerisiyle 365 Oda-Borsa arasından seçilen 21 Oda-Borsa Mükemmeliyet Merkezi olarak hizmet verecek. Bu odalardan biri de Malatya TSO oldu.

İşadamı Dengiz'den yatırım ve istihdam seferberliği

İnşaat alanında yaptıkları çalışmalar kadar hayır işlerinde de adından söz ettiren işadamı Hüseyin Dengiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceğini belirtirken, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmak için tüm işadamlarına yatırım ve istihdam yapılması çağrısında bulundu.

Gaziantep heyetinin Bakan Varank ile görüşmesinden iki önemli müjde

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi tesislerinin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için hazırlanan Fırat nehrinden su getirme projesi hayata geçiriliyor.

Borsa günü rekor seviyede kapattı

Borsa, günü yüzde 1,34'lük yükselişle rekor seviyede tamamladı.

Şire ve buğday pazarlarındaki yeni dükkanların fiyatları belirlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyanın kayısı başkenti Malatya'da, ekonomiye ciddi katma değer sağlayan kayısı ile ilgili örnek bir proje hayata geçiriliyor. 7 tip modelden oluşan ve en küçüğü 123 metrekare, en büyüğü ise 660 metrekare olan 464 dükkn ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ortalama metrekare birim fiyatlarını açıkladı.

GAGİAD'da 'Sürdürülebilir Gelecek' konusu masaya yatırıldı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından hazırlanan, 'Yeşil Mutabakat Etkisi ve Endüstriyel Enerji Verimliliği Fırsatları' konulu söyleşide, endüstride yeşil mutabakat etkisi, enerji performans sözleşmeleri, enerji etüdü, sanayide enerji verimliliği potansiyelleri ve enerji verimliliği hibe, destek ve finansman modelleri konuşuldu.

Sektörel sorunların çözümü için toplandılar

GAİB hizmet binasında Mahsum Altunkaya Başkanlığında bir araya gelen Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, gündemi değerlendirerek sektörel sorunların çözümü yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

TÜMGİAD Malatya il Başkanlığına Hasan Ulutaş atandı

Tüm Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMGİAD) Malatya İl Başkalığına İş adamı Hasan Ulutaş atandı.

300 kişiye istihdam sağlayan Dede, hedefini bin 200 kişiye istihdam olarak belirledi

Türkiye'de birçok üst düzey kuruma eğitim anlamında destek veren Gold Stamp Ajans Medya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Dede, 300 kişiye istihdam sağlayarak hedefi olan bin 200 personele istihdam sağlamak olduğunu söyledi.

Malatya'da servis ücretlerine düzenleme

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile okul servis ücretlerinde düzenlemeye gittiklerini söyledi.

GAPSHOES Fuarı firmaların yüzünü güldürdü

32. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı'nda stant açan firmaların yetkilileri, memnuniyetini dile getirerek, fuar için teşekkür etti.