Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu'ndan asgari ücret açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu asgari ücret açıklamasında, 'İşvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon ile erimeyen, işverene vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz' dedi.

Malatya kayısısı altın yılını yaşıyor

Türkiye'nin Coğrafi İşaret belgesi alan 7 üründen biri olan Malatya kayısısının pazar fiyatı 70 TL'yi gördü.

Koçali Barajı'nın sulama kanalı tüneline başlandı

Yapım çalışmalarına hız verilen Adıyaman'ın bereketli topraklarına can suyu katacak Koçali Barajı'nda sulama kanalı tünellerin inşaatına başlandı.

Başkan Arslan: 'Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir'

Çok büyük bir kesimin büyük bir merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı görüşmelerinde tüm tarafları memnun edecek bir sonucun çıkacağına inandıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir' dedi.

Kuyumcular, ülke üzerinde oynanan oyunları bozmak için yatırımların altına yapılmasını önerdi

Diyarbakır kuyumcuları, ülke üzerinde oynanan oyunları bozmak için yatırımcılara seslenerek güvenli liman olarak bilinen altına yatırım yapılması çağrısında bulundu.

AB Bilgi Merkezi iklim değişikliğine dikkat çekti

Gaziantep Ticaret Odası çatısı altında 1996 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk AB Bilgi Merkezi olan Gaziantep AB Bilgi Merkezi, AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu ile ses getiren farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Çinli yatırımcıların tercihi Gaziantep oldu

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) koordinasyonunda Gaziantep'e gelen Çinli yatırımcılar, karşılıklı yatırımların artırılması konusunda bağlantılar kurarak yatırımları artırmayı hedefliyor.

Kahta'daki fırıncılar düşük maliyetle un alabilecek

Kahta Fırıncılar Derneği Başkanı Abuzer Peker, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin aldığı yeni kararlar neticesinde anlaşmalı un fabrikalarından düşük maliyete un alabileceklerini ifade etti.

Kahta'da servis ücretlerinde zam yapıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde servis ücretlerine zam yapıldı.

Darende Ayvalı Göleti 2022'de sulamaya başlayacak

Malatya'nın Darende İlçesi Ayvalı Göleti ve Sulaması İnşaatı çalışmaları devam ederken, göletten önümüzdeki yıl istifade edilecek. Gölet, milli ekonomiye yılda 2,5 milyon lira katkı temin edecek ve ayrıca 507 kişiye tarımsal istihdam sağlayacak.

Kileci'den Çin'e iş birliği çağrısı

Türkiye-Çin İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşması'nda konuşan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Çinli iş insanlarına petrokimya gibi hammadde ile lojistik alanında yatırım konusunda iş birliği çağrısında bulundu.

Kuyumcu Türkan: 'Ülkede bir sıkıntı yok, ülkeye müdahale yapılıyor'

Son günlerde altın ve doların artışıyla ilgili dış güçlerin etkisi ve Türkiye'ye müdahale yapıldığını söyleyen Diyarbakır Kuyumcular Başkan Adayı Şeyhmus Türkan, ani artışların ise global krizden olduğu değerlendirmesinde bulundu.

İş insanı Elaldı: 'Gurme Fuarı Diyarbakır'a pozitif katkı sundu'

Diyarbakır'da düzenlenen Gurme Fuarı'nda 50 ilden fazla katılım sağlandı. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, fuarın Diyarbakır'a pozitif katkı sunduğu değerlendirmesinde bulundu.

Yeşilyurt'un lezzetleri dünya helal zirvesinde ilgi gördü

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 7. Dünya Helal Zirvesi Fuarı'na Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi de katıldı. Yeşilyurt'un güzel lezzetleri uluslararası büyük bir organizasyonda tanıtımını gerçekleştirildi.

Pütürge'de 2 temel atıldı, 1 açılış gerçekleştirildi

Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde, yeni Belediye Hizmet Binası, aynı binada hizmet verecek olan Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi'nin temel atılışı ile Güneş Enerji Santrali'nin açılışı törenle yapıldı.

Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi oto lastikçilerde yoğunluk

Tüm yurt genelinde 1 Aralık'ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala Elazığ'daki oto lastikçilerde yoğunluk oluştu.

Şehirlerarası otobüs terminali hizmete açılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yenileme çalışmaları gerçekleştirilen Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni yerinde inceledi.

GSO VE İSO ortak meclis toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından İstanbul'da ortak meclis toplantısı düzenlendi. İstanbul Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilen meclis toplantısının ardından iki kurum arasında İSO-GSO Veri Paylaşım ve Erişimi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Çin heyeti Antepsan'a hayran kaldı

Bir dizi temaslarda ve görüşmelerde bulunmak için Gaziantep'e gelen Çinli iş adamları, ziyaret ettikleri Antepsan Kuruyemiş'e hayran kaldı.