Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Çin heyeti Antepsan'a hayran kaldı

Bir dizi temaslarda ve görüşmelerde bulunmak için Gaziantep'e gelen Çinli iş adamları, ziyaret ettikleri Antepsan Kuruyemiş'e hayran kaldı.

Yerli buğday toprakla buluştu

Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yerli buğday tohumlukları çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla buğday çeşit demonstrasyon ekimleri yapıldı. Ekimler İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personellerin kontrolünde yapıldı.

Domino’s Türkiye’de 600 şubeye ulaştı

Domino's 600'üncü şubesini İstanbul Başakşehir'de açtı. Türkiye'de 76 ilde 600 şubeyle hizmet veren Domino's DP Eurasia ismiyle ülkemizin yanı sıra Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan olmak üzere 4 ülkede yürüttüğü operasyonlarında toplam 805 şubeye ulaştı.

Yeşilyurt'ta pazar yeri dualarla hizmete açıldı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından konforlu, kapalı ve modern olarak inşa edilen Çilesiz Kapalı Semt Pazar Yeri gerçekleştirilen tören ve dualarla açıldı.

Elazığ'da 452 depremzede daha evlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde konutların yapımı ve teslimatı devam ederken, 452 depremzede vatandaş daha evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Elazığ'dan 8 ülkeye 3 bin ton üzüm ihracatı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'dan 8 ülkeye 3 bin ton üzüm ihraç ediliyor.

AK Parti İl Başkanı Aydın, 'Organize sanayi bölgesi Bismil ekonomisine nefes olacak'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İlçe Başkanı Veysel Yağmur ve ilgili bürokratlar ile birlikte Bismil'de kurulacak Organize Sanayi Bölgesi için yer incelemelerinde bulundu.

Şahinbey'de çiftçilere tohum ve gübre desteği

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin desteklenmesi için dağıttığı buğday tohumunu ve gübreyi çiftçilerle birlikte toprakla buluşturdu.

GTO Kasım ayı meclis toplantısında gündem ekonomi oldu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında; Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Güder esnafları yalnız bırakmıyor

Mimar Sinan Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret ederek, 'Hayırlı işler' temennisinde bulunan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Yalnızca ilçemizin değil, ülkemizin de var olmasının önemli unsurlarından olan esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman yanındayız' dedi.

Halıcılara ABD dopingi

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin Dijital Hizmet Vergisi ve ABD'nin Dijital Hizmet Vergisine ilişkin ticari tedbirleri bakımından, Tek Taraflı Önlemler Uzlaşması kapsamında uzlaşma sağlanan ülkelerle geçerli olan şartların aynısının Türkiye ile ABD arasında da geçerli olacağı konusunda anlaştı. Varılan anlaşma ile bundan sonraki süreçte ABD Türkiye'den ithal ettiği halı başta olmak üzere Türk ürünlerine yönelik ek vergi uygulamayacak.

Elazığ TSO Başkanı Arslan, 33 ülkenin katıldığı 12. Dünya Odalar Kongresinde

Dubai'de gerçekleştirilen ve 33 ülkenin katılım sağladığı 'Dünya Odalar Kongresine' Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan da yer aldı.

GAPSHOES Fuarı 6 Aralık'ta kapılarını açıyor

32. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı, 6-9 Aralık 2021 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek.

Diyarbakır'daki çiçekçilerde 'Öğretmenler Günü' yoğunluğu

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çiçekçilerde yoğunluk arttı. Çiçekçiler, bu özel günde gül, papatya, saksı bitkileri ve orkide türlerinin tercih edilenler arasında olduğunu belirti.

Toroslar EDAŞ'tan, Şahinbey'e 2,3 milyon liralık yatırım

Toroslar EDAŞ kesintisiz elektrik arzının sağlanması amacıyla, Şahinbey'e 2,3 milyon liralık yatırımla çalışmalarına devam ediyor.

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 715 lira oldu.

Tarım Market'in 564'üncü şubesi Malatya'da

Tarım Kredi Kooperatif Market'in 564'üncü şubesi Malatya'da törenle açıldı.

3 yıl önce 10 sumak ağacı dikti, yüzde 200 verim aldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bir üretici, kendi imkanlarıyla 3 yıl önce 10 sumak ağacı dikti. Yetiştirdiği sumak ağaçlarının her birinden 40 kilo sumak ele eden üretici, yüzde 200 verim aldı.

'Diyarbakır'da un sorunu yok'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil un fabrikaları sahipleri ile bir araya geldi.