Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Malatya 1.OSB Fabrika Kuluçkası Projesi imzaları atıldı

Malatya'da 1.Organize Sanayi Bölgesinde iş ve aş sağlanıp ekonomiye katkı sağlanması amacıyla yeni projeler hayata geçiriliyor. İstihdam sağlanması kapsamında Malatya 1. OSB Fabrika Kuluçkası Projesi başlatıldı.

TSO Meclis Başkanı Yaşar, 'Ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, istihdam oluşturmaya gönüllüyüz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, 'Biz reel sektör olarak ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, istihdam oluşturmaya gönüllüyüz. Öncelikli talebimiz ise belirsizlik ortamının bir an önce son bulması ve iş dünyasının önünü görmesidir' dedi.

Elazığ TSO mükemmeliyet merkezine dönüşüyor

Türkiye Odalar Birliği Başkanlığı öncülüğünde mükemmeliyet merkezine dönüştürülen 21 odadan birisi Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Kayısının, fındık ile tatlı buluşması

Türkiye'nin AB Coğrafi İşaret belgeli ürünlerinden biri olan Malatya Kayısı ile Giresun'un meşhur fındığı bir araya gelince ortaya da damakları çatlatan bir lezzet çıktı.

Fırıncılar stokçulara tepki gösterdi

Elazığ'da stokçuluk yapıldığı için un alamaz duruma geldiklerini ve bu yüzden ekmeğe zam yapıldığını aktaran fırıncılar, stokçuluğun önüne geçilmesi için yardım istedi.

Borsa günü rekor seviyede kapattı

Borsa, günü yüzde 1,22'lik yükselişle rekor seviyede tamamladı.

32. Gapshos Fuarı Bakan Gül'ün katılımıyla açılacak

32. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı, 6 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'te Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla açılacak.

Antalya Havalimanı 25 yılda 8,5 milyar Euro’luk kira getirecek

Bartın'da AK Parti teşkilatıyla bir araya gelen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı ile ilgili yapılan ihalenin detaylarını açıkladı. Bakan Karaismaioğlu, havalimanının 25 yıllığına işletilmesiyle 8,5 milyar Euro'luk kira bedelinin Türkiye'nin kasasına gireceğini açıkladı.

Yıldırım, Kasım ayı ihracat rakamını değerlendirdi

10 milyar dolarlık ihracat hedefine adım adım ilerleyen Gaziantep, kasım ayında 904 milyon 736 bin dolar ihracat gerçekleştirdi.

GTB başkanlarından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Güneydoğu'dan tüm zamanların en yüksek aylık ihracatı geldi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Kasım ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Güçlü ekonomi için enerji verimliliği FEF2021'de konuşulacak

'Verimli Enerji, Güçlü Ekonomi' temasıyla; sanayide, yapılarda ve ulaşımda enerji verimliliği uzmanlar eşliğinde Güneydoğu Enerji Forumu'nda (GEF) konuşulacak.

Malatya'dan ihracat rekoru

Malatya'dan 2021 Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47 artışla 47 milyon 123 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Kasım ayında gerçekleştirdiğimiz ihracat rakamı, tarihimizin en yüksek aylık ihracatı olarak gerçekleşti' dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Güneydoğu Asya pazarı 6 büyükelçi ile konuşuldu

Güneydoğu Asya pazarı Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) üyesi 6 ülkenin büyükelçisi ile Gaziantep Ticaret Odası'nda mercek altına alındı.

Gümüş altın çağını yaşıyor

Son 2 ayda altın fiyatında yaşanan artışın ardından gümüş de altın çağını yaşıyor. Vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnun olan gümüş satanlar, yakın zamanda düğünlerde altın yerine gümüş kullanılacağını belirterek, küçük yatırımcı için gümüşün bulunmaz bir nimet haline dönüştüğünü söyledi.

Malatya Ticaret Borsası sınıf yükseltti

Malatya Ticaret Borsası (MTB), TOBB tarafından yürütülen akreditasyon denetim sonucunda, C sınıfından yükselip B sınıfı tam standartlarında hizmet veren borsalar arasında yer aldı.

GAİB Aralık ayı eğitim takvimini duyurdu

Eğitim faaliyetlerine ara vermeden devam eden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Aralık ayı eğitim takvimini kamuoyuna duyurdu. Dijital ortamda sürdürülen eğitimler hakkında konuşan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci; '2021 yılını, birbirinden faydalı eğitimlerin gerçekleştirileceği bir ayla kapatıyoruz. 2022 yılında da eğitim seminerlerimiz, uzun soluklu e-ticaret ve dış ticaret eğitimlerimiz devam edecek' dedi.

Girişimin kadın kahramanları projesi Gaziantep'te

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirilen roadshowun on birinci durağı Gaziantep oldu.