Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'ın ihracatta dünyaya açılan kapısı: Saka Holding

ELAZIĞ (İHA) – Elazığlı iş adamı Ramazan Saka, 'Dünyada Türkiye'den, Türkiye'de Elazığ'dan başka yere yatırım yapmam diyerek kente 150 milyon euroluk dev yatırımla tekstil entegre tesisi kurdu. Pamuğun hammadde olarak girip elbise olarak çıktığı fabrikada 3 bin 500 kişi istihdam edilirken, tesis kendi elektrik ve suyu dahil tüm ihtiyaçlarını karşılaması ile Türkiye'de sayılı işletmeler arasında yer alıyor.

Elazığ'da 'Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler' bilgilendirme toplantısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler' bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Benzine zam

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 56 kuruş zam yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak açıkladı.

Yalın Üretim' KOBİ'ler için dijital dönüşümün anahtarı olabilir

Dijital Dönüşüm Araştırmacısı Dr. Haluk Gökşen'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, KOB'lerde dijital dönüşümün yalın üretimden başlaması gerektiğini belirterek, Yalın üretim KOBİ'lerin dijital dönüşümü için bir anahtar yaklaşım olabilir dedi.

Güneydoğu'dan 98 ülkeye 288 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı

Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çıkmaz, 11 aylık ihracat sürecini değerlendirdi. 1 milyar 403 milyon 775 bin dolarlık kuru meyve ihracatının 288 milyon 372 bin dolarlık kısmının Güneydoğulu ihracatçılar tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Çıkmaz, 98 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.

Güneydoğu'nun tahıl ambarı zeytinyağı üretiminde de iddialı

Güneydoğu'nun tahıl ambarı Gaziantep'in Araban ilçesi, makarnalık sert buğday ve sarımsaktan sonra zeytin ve zeytinyağı üretiminde de lider olma yolunda ilerliyor.

Edirne’de tava ciğeri fiyatı 43 lira oldu

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Meclis Olağan Toplantısı'nda ekmek, tava ciğer ve köfte satış fiyatlarını belirledi. Çoğunluğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda ekmek, köfte ve Edirne Tava Ciğer ile otel konaklama tarifeleri hakkında güncelleme kararı alınmıştır.

Diyarbakır'ın 6 ilçesi daha doğal gaza kavuşacak

Diyarbakır'ın Hani, Çınar, Lice, Kocaköy, Dicle ve Kulp ilçelerinin doğal gaza kavuşması için çalışmalar başlatıldı.

Ünverdi'den vergi düzenlenmesi önerisi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 2021 yılının son çeyreğinde döviz kurunda yaşanan hızlı yükselişlerin şirketlerin mali tablolarına kur geliri olarak yansıyacağını belirterek, bu sebeple firmaların mağduriyet yaşamaması ve kur farkından dolayı daha fazla vergi ödememesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Mücellit mesleği yok olma aşamasında

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde küçücük dükkanında mücellit mesleğinin son temsilcilerinden Mehmet Sıddık Arslan, babadan dededen kalma eski kitapları tıpkı bir doktorun hastasını iyileştirmek için gösterdiği çabaya benzer bir çaba ve sabırla eski kitapları yenisinden daha kullanışlı hale getiriyor. 46 Yıldır mücellit mesleğini icra eden Arslan, mesleğin yok olma aşamasında olduğunu söyledi.

Yaşanan bolluk balık fiyatlarını düşürdü

Deniz suyu sıcaklıkların düşmeye başlaması ile yaşanan balık bolluğu fiyatları düşürdü. Bazı balıklar geçen yılki fiyatlara satılırken istavrit ise geçen yıla göre 10 TL daha ucuza tezgahlarda yerini aldı.

Altunkaya ihracat rakamlarını değerlendirdi

TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya Türkiye genelinden gerçekleştirilen ihracat rakamlarını değerlendirerek, 'Türkiye'nin hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, 2021 yılının 11 aylık sürecinde 214 ülke ve serbest bölgeye gerçekleştirdiği 8 milyar 215 milyon 42 bin dolar ihracatla geçen yılın toplam ihracatını geçti' dedi.

Gülsan Holding'e ihracat ödülü

AmCham Türkiye'nin, Dünya Gazetesi işbirliğinde gerçekleştirdiği I AmChamPion Ödülleri'nde hem ABD'li hem de Türk firmalar 8 kategoride ödüllendirilirken, Gülsan Holding ihracat kategorisinde ödülünü aldı.

Kadooğlu Yağ'ın Anadolu 500 başarısı

Türkiye'nin prestijli ekonomi dergisi tarafından gerçekleştirilen 'Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi' araştırmasında Kadooğlu Yağ 45 basamak yükselerek 94. sırada yer aldı.

Sivas’ta konut satışları arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın kasım ayına ilişkin konut satışı verilerini açıkladı. Verilere göre 2020 kasım ayında 743 konutun satıldığı Sivas'ta bu yılın aynı ayında bin 1 konut satıldı. Bin 1 konutun 180'ini ipotekli satışlar 821'ini ise diğer satışlar grubu oluşturdu.

İş dünyasının sorunları gündeme taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun iş dünyası temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantıda enerji maliyetlerindeki artış, medikal firmalarının ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, fiyat farkı kararnamesi, KDV alacakları, piyasadaki dalgalanmanın etkileri gibi konularda iş dünyasının taleplerinin aktardığını söyledi.

İnşaat sektörünün sorunları Antalya'da masaya yatırılacak

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, inşaat sektörünün sorunları ve çözüm arayışlarının İMKON çatısı altında gerçekleşecek çalıştayda masaya yatırılacağını söyledi.

Elazığ'da arı yetiştiricilerin destek verildi

Elazığ'da arı yetiştiricilerine destek amacıyla ilaç dağıtıldı.