Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İhracatçılar 2022 hedefi için kenetlendi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Yeni Yıl Buluşması'nda yaptığı konuşmada, İnşallah yakın zamanda 'Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye' hedefimize el birliğiyle ulaşacağız. 2022'de bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum dedi.

Dolar düştü, nohut dürümde kampanya başladı

Gaziantep'in ünlü lezzetlerinden biri olan nohut dürümünün fiyatının artmasına tepki gösteren bir esnaf, 10 TL'den satılan dürümü 1 alana 1 bedava kampanyasıyla satıyor. Esnaf, dövizdeki düşüşe rağmen fiyatı halen yüksek tutanlara kampanyayla tepki gösteriyor.

Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi faaliyetlerine başladı

Gaziantep Gıda ve Gastronomi Girişimcilik Merkezi, Gaziantep Gastronomi Akademisi (GAGA) bünyesinde faaliyetlerine başladı.

Organik ekmeğin fiyatını döviz düşünce indirdi

Malatya'da organik lezzetli 'Bilik Ekmeği' üreten kadın, ekmeği 4'ten 3 TL'ye indirerek devlete ve vatandaşlara destek oluyor. Döviz ve un fiyatı yükselince ekmeğin fiyatını 4 TL yapan kadın, dövizin ve un fiyatının düşmesiyle ekmekte de indirim yaptı.

Gülsan Holding'e GAİB'ten iki ödül

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen 'İhracatın Yıldızları' 2020 Ödül Töreninde Gülsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve TİM tarafından açıklanan Türkiye'nin en fazla ihracat yapan ilk bin firması arasında yer alan iki firma ödüllendirildi.

Acarsan Makarna yıldızlar arasındaki yerini aldı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen 'GAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde ülke ekonomisine sağladığı katma değer ve gerçekleştirdiği yüksek ihracattan dolayı Acarsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Acarsan Makarna İhracatın Yıldızı ödülüyle ödüllendirildi.

EGD’den THY Kurumsal İletişim Başkanı Dorman’a ödül

Ekonomi Gazeteciler Derneği (EGD) tarafından yılın başarılı iş adamları arasında gösterilen Türk Hava Yolları (THY) Kurumsal İletişim Başkanı Mert Dorman ödüle layık görüldü.

Kuyumcular fiyatı sabitleyerek altın için anlaşan ve fiyatı düşünce vazgeçen vatandaşlardan dertli

Yeni ekonomi modelinin açıklanmasının ardından altın ve dolarda düşüş yaşanırken, kuyumcular altın ve dolar almak için kendileriyle o anki fiyatı sabitleyerek anlaşan, fiyat düşünce almaktan vazgeçen vatandaşlardan mağdur olduklarını öne sürdü. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkan Adayı ve Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, 'Vatandaşların fiyatı yüksek olduğu sırada altını alıp sonra da fiyatı düşünce vazgeçmesi kuyumcuları zarara uğrattı' dedi.

Marketlerde raf ve kasa fiyatları karşılaştırıldı

Adıyaman'da zincir marketlerin şubelerinde belediye raf ve kasa fiyatlarını, Ticaret İl Müdürlüğü ise faturaları kontrol etti.

Esenlik Marketlerden dev indirim

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Anonim Şirketi Genel Müdürü Ata Ünlü, Yarından itibaren 320 üründe yeni bir indirim kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Oba, GAİB ihracat şampiyonluğunu da aldı

Türkiye'nin hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü ihracat şampiyonu Oba Makarna, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin de ihracat şampiyonu oldu.

Elazığ'da bakkal sahibi indirim yaptı, astığı yazılarla da dikkat çekti

Döviz kurundaki düşüş sonrası vatandaşların indirim beklentilerine ilk olumlu yanıt Elazığ'ın Yazıkonak beldesinde bulunan küçük bir bakkaldan geldi. Bakkal ürünlerde büyük indireme giderken, vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Türkiye sektör şampiyonu Altunkaya'ya , 'İhracatın Yıldızı' ödülü

Meyve ve sebze mamulleri sektörünün ihracat şampiyonu ve Gaziantep'te en fazla ihracat yapan 3'üncü firma olan Altunkaya İnş. Nak. Gıda Tic. A.Ş.'ye, İhracatın Yıldızı ödülü verildi.

Keskin İndirimlerde hükümet öncü olmalıdır

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, vatandaşları esnaftan alış veriş yapmaya davet ederek, 'Füze hızıyla zam koyanlara, paraşüt hızıyla indirim yapan marketlere ders verin, milli esnafa sahip çıkın' dedi.

Elazığ ve Diyarbakır TSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı

Elazığ ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları arasında 'Kardeş Oda' protokolü imzalandı.

İhracatın Yıldızları ödüllerinde, Tiryaki Grup'a 3 ödül

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından düzenlenen 'İhracatın Yıldızları' ödül töreninde Tiryaki Grup'a bağlı şirketler, ihracatta göstermiş oldukları başarılardan dolayı 3 ödül birden aldı.

Hacıbaba Pastaneleri büyümeye devam ediyor 24'üncü şubesini açtı

Diyarbakır'ın ünlü markaları arasında yer alan Hacıbaba pastaneleri 24'ncü şubesini tarihi Sur ilçesinde açtı.

Diyarbakır TSO'dan Malatya Ticaret Borsasına ziyaret

Bir dizi ziyaretler sebebiyle Malatya'ya gelen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve yönetimi, Malatya Ticaret Borsasını ziyaret etti. MTB'deki ziyarette, Malatya ve Diyarbakır'ın cazibe merkezi haline getirilmesi konusunda görüşler dile getirildi.

DTSO, Elazığ ve Malatya TSO ile işbirliği protokolü imzaladı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği protokolü imzalayarak, komşu iller arasında sosyo-ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.