Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tarihi Sur ilçesini kestane kokusu sardı, satıcıların yüzü güldü

DİYARBAKIR (İHA) – Kış aylarının vazgeçilmezi kestanenin kokusu Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin sokaklarını sardı. Vatandaşların kestaneyi tercih etmesi ise satıcıların yüzünü güldürürken Çin kestanesine karşı da uyarıda bulundu.

GTB yeni hizmet binası ve et borsası törenle hizmete açıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) yeni hizmet binası ve Et Borsası açılış törenleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni hizmet binasının açılışı sonrası düzenlenen 'Borsanın Yıldızları' ödül töreninde ise 2020 yılı içerisinde borsada en fazla tescil işlemi gerçekleştiren 20 firmaya plaket takdim edildi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan EximBank talebi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir ziyarette yaptığı açıklamada, 'Malatya'daki ihracatçılarımızın önünü açmak, bölgesinde avantajlı konuma getirmek ve rekabette bir adım öne taşımak için Türk EximBank'ın Malatya'ya şube açması talebimizi ilettik' dedi.

Yılbaşı öncesi yurt dışına 15 bin adet hindi gönderdi

Elazığ'da hindi ve tavuk yetiştiriciliği yapan Mehmet Doğruel, çoğunluğu Orta Doğu'da olmak üzere birçok ülkeye yaklaşık 15 bin adet hindi gönderdi. Doğruel, yılbaşının yaklaşması ile birlikte talep patlaması yaşandığını belirterek hindi siparişi almayı durdurdu.

Antepsan en çok tescil işlemi yapan 2. firma oldu

Gaziantep Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ve borsada en çok tescil işlemi yapan 20 firmanın ödüllendirildiği törende Antepsan firması 2. Olarak ödül almaya hak kazandı. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bakır ödülünü TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı.

Gaziantep Ticaret Borsası'nın yeni hizmet binası törenle açıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) yeni hizmet binası açılış töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dün milli mücadelenin sancaktarı olan Gaziantep'in bugün kıymetli girişimcilerle marka bir şehir haline geldiğini ifade etti.

Türk girişimciler Gaziantep'te buluştu

Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu (G3 Forum), ekonominin ve teknolojinin önemli aktörlerini girişimci ve girişimci adayları ile Gaziantep'te buluşturdu.

Döviz kurundaki sert düşüş ikici el araç fiyatlarında düşüş beklentisini arttırdı

Malatya Galericiler Sitesi Toplu İşyeri Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Yalçın ikinci el araç fiyatlarında yüzde 5-10 aralığında düşüş beklediklerini kaydederek, 'Alınan tedbirler için hükümetimize tüm esnaf camiası adına teşekkür ediyoruz. İkinci el araç piyasasının daha da iyi olacağına inanıyoruz' dedi

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'İş dünyasının yeniden normalleşmeye başladığını görüyoruz'

Kur korumalı Türk Lirası adımı ile firmaların maliyetlerini yapıp fiyatlandırma yapabilmeye başladıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'İş dünyasının yeniden normalleşmeye başladığını görüyoruz' dedi.

25 Aralık kurtuluş spor organizasyonları coşkuyla yapıldı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından kurumlar arası işbirliği ile organize edilen Geleneksel Kurtuluş Kupası Spor etkinlikleri, 4 farklı branşta çocuk ve genç yaşta binlerce sporcu öğrenciyi ağırladı.

Hisarcıklıoğlu'ndan TL'ye destek paketi değerlendirmesi

Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu'na (G3 Forumu) katılmak üzere Gaziantep'e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türk Lirası'na (TL) destek paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Mali piyasalarda istikrar artmıştır dedi.

Bülbüloğlu: 'Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaası için çalışıyoruz'

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından 17-19 Aaralık tarihlerinde yapılan 'Türkiye inşaat sektörü çalıştayı'nın sonuç bildirgesini değerlendiren Malatya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, 'Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaası için çalışıyoruz' dedi.

Yılbaşı öncesi hindiler de stokçulardan nasibini aldı

Diyarbakır'da yılbaşına sayılı günler kala hindiler pazara indi. Hindi satıcıları, fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, hindilerin de stokçu ve fırsatçılardan nasibini aldığını öne sürdü.

Halı ihracatında 2022 hedefi 4 milyar Dolar

TİM Halı Sektör Kurulu Salahattin Kaplan Başkanlığında toplanarak gündemi değerlendirdi. 2021 yılı ihracat rakamlarını masaya yatıran kurul 2022 yılı hedefleri üzerinde de karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Başkan Salahattin Kaplan 2021 yılı hedefleri olan 3 milyar doları yılın 11 aylık sürecinde aştıklarını, 2022 yılı içinde Türkiye genelinden 4 milyar dolar ihracat hedefi koyduklarını ifade etti.

2 yılda 2 milyon maske üreterek 400 bin lira ciro yapan öğrenci ve öğretmenlerin hedefi 1 milyon TL

Elazığ bir lisede öğrenci ve öğretmenler, korona virüs sürecinde salgınla mücadeleye destek vermek için kamu kurumlarının kullanımına yönelik 2 yılda 2 milyon cerrahi maske üretti. 400 bin lira ciro elden eden ve hedefleri 1 milyon liraya ulaşmak olan öğrenciler, aynı zamanda kendi ekonomilerine de katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt GSO'YU ziyaret etti

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, KOSGEB Gaziantep Müdürü Muhammed Paksoy ve beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Karadere Göleti bin 89 kişiye istihdam sağlayacak

Malatya'nın Hekimhan İlçesi'ndeki Karadere Göleti, önümüzdeki yazdan itibaren 3 bin 630 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak. Göletin sulamaya başlamasıyla bin 89 kişiye tarımsal istihdam sağlayacak

Bakan Pakdemirli: “Ülkemizde kullanılan tohumlukların yüzde 96’sı yurt içinde üretilmektedir”

Antalya'da konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Ülkemizde kullanılan tohumlukların yüzde 96'sı yurt içinde üretilmektedir. İnşallah 2023 yılında da, 1,5 milyon ton sertifikalı tohum üretimi ve 500 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. Siz üretmeye devam edin. Gönlünüzü ferah tutun. Bir hiçbir zaman üreticimizin alın terini boşa harcatmayacağız' dedi.

Yenişehir Belediyesi'nden 'Yanıbaşınızdayız' sosyal destek projesi açıklandı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, 2022 yılında yapılacak ve devam edecek projeler ile sosyal destek projeleriyle ilgili lansman toplantısı düzenlendi.