Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi protokolü imzalandı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) tarafından hazırlanan Elazığ Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi Protokolü imzalandı.

N11'den laptop aldı, boş poşet gönderildi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan emekli imam İsmail Yüksel, tıp fakültesinde okuyan kızı için n11.com isimli internet sitesinden dizüstü bilgisayar satın aldı. Merakla gelecek kargoyu bekleyen Yüksel, 3-4 gün sonra gelen boş kargo poşeti ile büyük şok yaşadı.

Malatya'da pancar alım sezonu sona erdi

Malatya Şeker Fabrikası 6 Eylül'de başlayan ve yaklaşık 4 ay süren pancar alım sezonunda, 365 bin 500 ton pancar işlendi ve yaklaşık 46 bin ton şeker üretilerek pancar alım sezonu sona erdi.

Kahtalı: 'Kayısının katma değeri her geçen gün artıyor'

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, son dönemlerde yapılan çalışmalarla kayısının katma değerinin arttığını ifade ederek, Kayısının her geçen artan değeri hem üreticimiz hem de kentimiz için çok önemli dedi

GAİB'ten yeni yılda yeni eğitimler

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 2022 yılına girerken yepyeni konularla dolu bir eğitim takvimi yayınladı. GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci; 'İhracatçılarımızı yakından ilgilendiren eğitim başlıklarıyla yeni yıla güzel bir başlangıç yapıyoruz' dedi.

GAGİAD Başkanı Koçer'den 2022'den umutlu

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, 2021 yıl sonunda ihracaat hedefinin 10 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, 2022 yılında hedeflere ulaşma kararlılığını sürdüreceklerini kaydetti.

GAİB Başkanı Kileci: '2021'i tarihi rekorlarla kapatıyoruz'

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı (GAİB) Fikret Kileci, 2021 yılının ihracat rakamlarını değerlendirdi.

GTB Başkanı Akıncı: '2022 yılından umutluyuz'

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 2022 yılına taze umutlar ve yeni hedeflerle girdiklerini belirterek, 'Önümüzde yeni bir dönem var ve bu dönemde yeni başarı hikayeleri yazmak için küresel fırsatları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor' dedi.

Başkan Sadıkoğlu: '2022 yılında daha güçlü adımlar atacağız'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Sadıkoğlu, 2021 yılında hayata geçirilen projeleri ve çalışmaları anlattı. Yeni yıla dair de mesaj veren Başkan Sadıkoğlu, '2022 yılında Malatya'mız ve ülkemiz için çok daha güçlü adımlar atacağız' dedi.

Erdemoğlu'ndan sağlık sektörüne büyük yardım

Hayırseverliği ile bilinen Erdemoğlu Ailesi, Besni Devlet Hastanesi'ne yaklaşık 3 milyon TL değerindeki ekipman desteği sağlayacak.

Gıda firmaları ATSO ile Ortadoğu'ya açılıyor

Üyelerin dış ticarete özendirilmesi, mevcut ihracatçıların yeni pazarlar bulması ve ihracatçı sayısı ile ihracatının artırılması amacıyla Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, bir ticaret platformu arasında protokol imzalandı.

GTO'da yılın son meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GSO Başkanı Ünverdi'den konjonktürel fırsatlar çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, her yeni yılın yeni umutlarla geldiğini belirterek, önümüzdeki süreçte güçlüklerin üstesinden gelebilmek için ülke olarak konjonktürel fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İnşaat müteahhitleri malzemelerde inidirim bekliyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, ' İki yıldır inşaat malzemeleri artıyor, son bir yıldır yaklaşık yüzde 300 artan inşaat temel malzeme fiyatlarında döviz kurundaki düşüşle birlikte bir indirim bekliyoruz' dedi

Malatya'da market denetimleri son sürat devam ediyor

Malatya'nın Battalgazi ile Yeşilyurt İlçe Belediyeleri Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu işletmelere yönelik denetimlerine hız verdi.

GSO'nun 2021 yılı son meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, meclis ve danışma kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlendi.

Şehitkamil'de market denetimleri sürüyor

Şehitkamil Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, ilçe genelinde bulunan marketlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi, hijyen şartlarına uygunluğu ve diğer birçok konuda inceleme yapıyor.

Diyarbakırlı kadınlar unutulan yöresel lezzetleriyle geçim kaynağı sağlayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Keçi Burcu'nda kentin yöresel yemeklerini yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunmak amacıyla kadınlara yönelik başlattığı gastronomi eğitiminde sertifikalar verildi.

Çok dilli çalışanlarla tarihe açılan şube turistlerin ağzını tatlandırıyor

Diyarbakır'da tarihe açılan kapı olarak belirtilen Hacıbaba Pastaneleri Sur şubesi, çok dilli çalışanları ile yabancı turistlere hizmet vermeye başlıyor.