Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Salgından etkilenen mikro ve küçük işletmelere binlerce lira destek verilecek

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim Akademisi'nde konuşan KOSGEB Malatya Müdürü Murat Seki, salgından etkilenen mikro ve küçük işletmeler için KOSGEB'in başlattığı Hızlı Destek Programının detaylarını anlattı. Seki, hızlı destek programı ile mikro ve küçük işletmelere binlerce TL destek sağlanacağını ifade etti.

Vali Baruş ve Başkan Çınar, yatırımları incelediler

Malatya Valisi Aydın Baruş ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İlçe Kaymakamı, İl ve İlçe Jandarma Komutanları ve Kurum Müdürleriyle birlikte Dilek Mahallesi'ndeki yatırımları inceleyip, esnafların ve vatandaşların taleplerini dinlendiler.

Küçük sanayi siteleri üst birliği kuruluyor

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile bir araya gelen Küçük Sanayi Sitesi Başkanları, Diyarbakır Merkez ve ilçelerdeki KSS'leri de içerecek bir yapılanma kararı aldı.

Forum Diyarbakır AVM'de beyaz eşya kampanyası devam ediyor

Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezinde 5 Kasım tarihinde başlayan beyaz eşya kampanyası devam ediyor.

Malatya'da toplu taşımaya fiyat ayarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ bünyesinde hizmet vermekte olan şehir içi toplu taşıma araçları ücretlerinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı doğrultusunda zam yapıldı.

Diyarbakır'da kadın istihdamı ve sosyal sorumluluk projelerine katkı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamı ve sosyal sorumluluk projelerini geliştirmek amacıyla 2021'de farklı çalışmalar yürüttü.

Şahinbey'de hayvan yetiştiricilerine destek sürüyor

Şahinbey Belediyesi üretimin artması için beş yıldan bu yana çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine verilen desteğe bir yenisini daha ekleyerek 8.000 ton hayvan yemi desteği için protokol imzaladı.

Boş tarım arazileri ekonomiye kazandırılacak

Malatya'da bu yıl, atıl, nadas ve boş olan tarım arazilerinin yeni projelerle ekonomiye kazandırılması sağlanacak. Yazlık ekiliş ile buğday üretimi artıyor ve atıl arazilerin değerlendirilmesi amacı ile hububat ve yağlı tohumlu bitkilerin ekilişi projeleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. 10 bin dekar alanda proje üretimi yapılması planlandı.

Şire pazarı esnaflarından Başkan Gürkan'a teşekkür ziyareti

Kuru kayısı ticaretinde dünyada önemli bir yere sahip olan Malatya'da inşaatı devam eden Dünya Kayısı Ticaret Merkezi önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Verdiği desteklerden dolayı şire pazarı esnafları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Elazığ'da 3 bin 500 üreticiye 27 milyon TL hibe desteği

Elazığ'da 2021 yılında 3 bin 500 üreticiye yaklaşık 27 milyon TL hibe desteği verildi.

Kekik üreten kadınlar, hasat edilmeden pazar buldu

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde ekimi yapılan kekik bitkisine şimdiden pazar bulundu.

İŞGEM projesinin yüzde 60'ı tamamlandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) İŞGEM Mesleki Eğitim Merkezi Projesi inşaat çalışmalarını inceleyen MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, inşaat çalışmalarının yüzde 60'ının tamamlandığını belirterek, iş arayan gençlere umut olacak projenin çok yakın zamanda faaliyete geçeceğini müjdeledi.

Diyarbakırlı müteahhit, stokçu ve fırsatçılara tepki gösterdi

Diyarbakır'da, 20 yıla aşkındır müteahhitlik yapan iş adamı İlyas Uzak, inşaat malzemelerini yüksek fiyata satan stokçulara ve fırsatçılara isyan etti. Uzak, 'Stokçular ve fırsatçılar yüzünden inşaat malzemesi bulamıyoruz, işimizi yapamıyoruz' dedi

Başkan Zelyurt'tan Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren'e Ziyaret

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt Kooperatif Başkanı Ali Evren'i makamında ziyaret ederek başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yüzde 50 indirimli su müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'te başlattığı indirim seferberliğini genişleterek dul, yetim, 65 yaş üstü ve sosyal yardımdan faydalanan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılacak yüzde 50'lik su indirimine üniversite öğrencilerini de dahil etti.

Araban'da zabıtadan etiket denetimi

Gaziantep'in Araban ilçesinde zabıta ekipleri, tüketicilerin korunması ve farklı fiyat uygulamasının önüne geçilebilmesi için etiket denetimi gerçekleştirdi.

Milletvekili Çalık'tan Ticaret Borsası'na ziyaret

Malatya Ticaret Borsa'sını ziyaret eden Ak Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ' Bizim temel hedefimiz 5 yılda değil 1 yılda en az 1 milyar dolarlık kayısı ihracatını yapabilir seviyeye getirmek' dedi.

Malatya havalimanı bir yılda 651 bin 388 yolcu ağırladı

Malatya Havalimanı'nda geçen yıl yolcu trafiği 651 bin 388 ve uçak trafiği 5 bin 477 oldu.

Lise öğrencileri işitme engeliler için şeffaf maske üretti

Malatya'da Teknik Lise öğrencileri, korona virüs salgını nedeniyle maske takan işitme engellilerin daha rahat iletişim kurabilmeleri için ağız bölümü şeffaf malzemeden oluşan koruyucu maske üretti.