Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ TSO'da tahkim ve arabuluculuk hizmeti başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi hizmete açıldı.

Bakan Pakdemirli Tarımsal Destekleme Bütçesi 29 Milyar TL’ye Çıkarıldı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 2022 yılında 25,8 milyar TL olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesi 3,2 milyar TL ek bütçe ile 29 milyar TL’ye çıkarılmıştır.”

Malatya TSO'nun üye sayısı üç yılda yüzde 42 arttı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) şehirde gündem belirleyen, sorunları gündeme taşıyan ve talep önerileri sunan bir konuma geldiğini ifade eden MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üç yılda üye sayımızı yüzde 42 arttırdık. Odamızın şuanda üye sayısı 9 bin 465. 2022'de hedefimiz 10 bini geçmek' dedi.

Yıldırım: 'Bankalardaki kredi limitlerimizi kullanmak istiyoruz'

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, işletmelerin bankalar nezdindeki kredi limitlerini kullanmakta yaşadıkları sorunlar giderilmediği takdirde ekonomik aktivitenin aksayacağını dile getirerek bankalara 'kredi limitlerimizi herhangi bir şarta bağlamadan kullandırın' çağrısında bulundu.

Eksim Holding'de CFO pozisyonuna Bora Çermikli atandı

Türkiye'nin enerji alanında önde gelen gruplarından Eksim Holding'de CFO pozisyonuna enerji sektörünün deneyimli ismi Bora Çermikli atandı.

Mehmet Furkan Karataş, üniversite öğrencileri ile buluştu

İşadamı Mehmet Furkan Karataş, üniversite Yapı Kulübü tarafından sekizincisi düzenlenen 'İlk baretim' kapsamında öğrenciler ile bir araya geldi.

Elazığ TSO 138 yaşında

Tarihçiler ve oda profesyonellerince yapılan çalışmalar sonucunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Elazığ TSO) kuruluş tarihinin 1884 olarak tescillendiğini belirten Başkan Asilhan Arslan, 'Kendi tarihine sahip çıkan odamız, geride bırakmış olduğu 138 yıllık birikim ve üstlendiği misyonla ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi hususunda aynı kararlılık, heyecan ve azimle çalışmasına devam etmektedir' dedi.

Kuyumcular odası başkanından altın uyarısı

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, altın fiyatlarında bir istikrarın oluştuğunu belirterek, vatandaşların altına yatırım yapabileceklerini söyledi.

Yunusemre lavanta diyarı oluyor

Yunusemre Belediyesi Ortaköy Mesire alanının bulunduğu yerde lavanta dikimi gerçekleştirecek. Yaklaşık 7 dönümlük araziye dikilecek olan lavantalar bölgenin ekolojik, ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmasına katkıda bulunacak.

Söğüt’te 109 ton altın çıkarılacak

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Gübretaş'a ait maden sahasında tespit edilen 3,5 milyon onsluk (109 ton) altının çıkarılması için çalışmalara başlandı.

ATSO ‘Sürdürülebilir Sosyal Çözümler Maratonu’ başladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, HABİTAT ve TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu iş birliğiyle, Antalya'daki 40 yaş altı girişimci veya girişimci adayları ile Antalya üniversitelerindeki öğrenciler arasında sosyal girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması amacıyla 'Sürdürülebilir Sosyal Çözümler Maratonu'nu düzenlediklerini açıkladı. Son başvuru tarihinin 25 Şubat Cuma olduğunu belirten Davut Çetin, dereceye giren gençlere ve takımlara 5 bin ile 15 bin TL arasında para ödülü verileceğini bildirdi.

Oğuzelili kadınlar kurutulmuş meyve ihracatı hazırlığında

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) destekleriyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Freeze Dry Tesisinde gıda ürünlerini dondurarak kurutan Ezogelin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar ihracata hazırlanıyor.

3 bin 770 dekar tarım alanı suya kavuştu

Malatya'da toplamda 3 bin 770 dekar tarım alanına can suyu olacak Yaygın Sulaması tamamlandı.

Hayvansever kimliğiyle tanınan Yüksel, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası'nın başkanı seçildi

Seçime giden Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanlığı'nın galibi, üyelerinin büyük çoğunluğunun desteğini alan Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel oldu.

Isparta’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 1 ayda 4 bin 236 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı aralık ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı. Isparta'da kasım ayında 189 bin 855 olan araç sayısı, 1 ayda 4 bin 236 artarak 190 bin 91'e yükseldi.

Diyarbakırlı müteahhitler dernek çatısında birleşti

Diyarbakır'da taahhüt ve yap sat sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) çatısı altında bir araya geldi.

Rus modacıların yeni tercihi oldu

Dünyaca ünlü lüks moda markası Bonesmen sokak stiline yön veren kadın ve erkek koleksiyonlarını sergilemeye devam ederken, Rus modacıların da merceğine takıldı.

Bursa’da kimya sektörü 2021’de ihracatını yüzde 50 artırdı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Kimya Sektör Konseyi toplantısı gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, kimya sektörü 2021 yılı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 50 artışla yaklaşık 700 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Malatya'daki oto sanayilerde kar yoğunluğu

Uzun süredir etkisini sürdüren kar yağışı, beraberinde çok sayıda kazayı da getirdi. Kar yağışı ve buzlama sebebiyle kayganlaşan yollarda kaza yapan araç sahipleri, soluğu tamircilerde aldı.