Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da soğuklar arttı, ustalar sürücülere kış bakımını hatırlattı

Elazığ'da oto tamircileri, kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklar nedeni ile sürücüleri araç bakımı konusunda uyardı.

'Döviz kuru düşmesine rağmen tekstil ürünlerindeki fiyat artışı devam ediyor'

Ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, son dönemlerde döviz kurunun düşmesine rağmen tekstil ürünlerinde fiyat artışlarının devam ettiğini belirterek, fırsatçılığın önüne geçilmesini istedi.

Sadıkoğlu: 'Kısıtlama OSB'lerden başlamamalı'

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yaşanan elektrik kesintileri hakkında değerlendirme yaptı.

Karadeniz’de hamsi yeniden tezgahta

Sinop'ta önceki haftalarda bölgede azalan hamsinin yeniden tezgahlarda yerini almasıyla fiyatı yarı yarıya düştü. Ağlarda kendini gösteren hamsi, balıkçıların da, vatandaşın da yüzünü güldürdü.

Kuyumcular odası başkan adayı Türkan, esnafa karanfil dağıttı

Diyarbakır Kuyumcular Odası başkan adayı Şeyhmus Türkan, kuyumcu esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinleyip karanfil dağıttı.

TOBB’da Düzenlenen Türkiye Mısır Yuvarlak Masa Toplantısında Bir Araya Geldi.

Mısır Ticaret Odaları Başkanı Değerli Kardeşim İbrahim Al-Arabi, Sayın Maslahatgüzar, Mısır’dan ülkemizi ziyaret eden Değerli kardeşlerim, Hanımefendiler ve beyefendiler, Kıymetli basın mensupları,

ESKKK Başkanı Ali Evren Mesleki Eğitime Vurulan Neşter İle Yola Devam Edeceğiz.

Çıraklar, Kalfalar ve ustaların ülkemize yeni yatırımcılar iş alemi açacaklarına inanıyorum. Bir zamanlar 28 Şubat’ta mesleki okulların üniversiteye girerken puanı silinerek başlarlardı.

Sigorta sektörünün sorunları Bakan Nebati'ye iletildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen 'TARSİM Poliçe Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan MTSO Başkanı Sadıkoğlu, komisyon oranları başta olmak üzere sigorta sektörünün sorunlarını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye ilettiklerini belirterek, konunun takipçisi olduklarını söyledi.

GSO Başkanı Ünverdi'den doğalgaz ve elektrik çağrısı

İran'ın 10 günlük gaz kesintisini yapacağını açıklamasının ardından BOTAŞ'ın sanayicilere verdiği gazda kesintiye gitmesine ilişkin açıklama yapan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 'Bu konu üretimde önemli aksamalara neden olmadan çözüme kavuşturulmalıdır' dedi.

FKA, SOGEP proje fikri önerilerini almaya başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı, 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında proje fikri önerilerini almaya başladı.

KOSGEB’den iş insanlarına brifing

KOSGEB Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Şentürk Çalkınsın ile KOSGEB Erzurum İl Müdürü Umut Tan, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Erzurum Şubesi'ni ziyaret ederek, Erzurum Şube Başkanı Fuat Demir ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. KOSGEB'in Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programının sağladığı faydalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi'nin deney laboratuvarına yeterlilik onayı

Zorlu Enerji'nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde sayaç ve transmitter faaliyetleri gösteren Kalibrasyon Merkezi'nin deney laboratuvarlarının yeterliliği, TÜRKAK tarafından yeterli görüldü.

Elazığ'da 2021 yılında 1 milyar 497 milyon TL yatırım teşviki

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü yayınladığı 'Yatırım Teşvik Belgeleri' istatistiğinde 45 yatırım teşvik belgesi ile son yılların en iyi performansını gösteren Elazığ, 1 milyar 497 milyon yatırım tutarı ve 2 bin 242 istihdam ile dikkat çekti.

GSO'nun 2022 yılı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) 2022 yılı ilk meclis toplantısı Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında, meclis, danışma kurulu ve Yeni Nesil Sanayici Platformu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Başkan Arslan: 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü artık daha cazip hale geldi'

Elazığ TSO ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'nün artık daha cazip hale geldiğini belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 'En az lise mezunu olan gençlere 27 haftalık eğitim sonrası verilecek ustalık belgesi ile işyeri açmasına imkan sağlanması veya bir meslek sahibi edilerek herhangi bir işletmede usta olarak çalışmasının önü açılmıştır' dedi.

KOSGEB destekleri GTB'de anlatıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü iş birliğiyle, GTB üyesi işletmelere yönelik, 'KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi.

GTO gastronomi sektöründe standartları belirleyecek

GTO, Voc-Test Merkezi ile kebapçı, pideci, dönerci, pastacı ve genel alan görevlisi alanlarında 'Mesleki Yeterlik Belgesi' verecek. Kebapçı, dönerci mesleklerinin ulusal meslek standardı ve ulusal yeterliliklerini de revize edecek.

Türkiye'nin tekstil ihracatının yüzde 22,7'si Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kileci, ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kileci, Türkiye'nin tekstil ihracatının yüzde 22,7'sinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yapıldığını açıkladı.

Çalık, ' Yeni adliye binasının maliyeti yaklaşık 1 milyar TL'

Ak Parti Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Yeni Adliye binasının 2022 yatırım programına alındığı ve maliyetin yaklaşık 1 milyarlık yatırım olduğunu söyledi.