Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'a 9 yılda 730 milyon lira yatırım kazandırıldı

2013 yılından bu zamana kadar toplam 462 adet projeye yaklaşık 337 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 'Bunun karşılığında yaklaşık 730 milyon lira ilimize yatırım kazandırmış olduk' dedi.

İhracatta Cumhuriyet tarihi rekoru kırılan Elazığ'da hedef 500 milyon dolar

2021 yılında 335 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'Bir bilişim firmamızın rakamı buna dahil değil. Bunu 350 milyon dolar gibi görebilirsiniz, bizim mevcut yapıyla hedefimiz öncelik 500 milyon dolarlık bir ihracata ulaşmak ki bunu da umuyorum 2023 yılında yakalamış olacağız' dedi.

‘DSİ Olarak Vatan Topraklarını İhya Etmeye Devam Ediyoruz’

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 11. Kalkınma Planı ve Tarım Şurası kararları doğrultusunda Bölgesel Kalkınma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere sulama yatırımlarını hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmaya, ülkemizi su yatırımları ile ihya etmeye devam ediyor.

Halkbankası Merkez Şube Müdürü Tekin'den Malatya ESKKK'ye Ziyaret

Halk Bankası Merkez Şube Müdürü Hürriyet Tekin beraberinde Kooperatif ve Krediler Yetkilisi Ramazan Ercan ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren'e makamında ziyaret gerçekleştirdiler.

Bakan Muş:

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılını dış ticarette önemli bir başarıyla kapatarak geride bıraktık. 2022 yılıyla ilgili iddialı bir hedefle yola çıkmış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye ihracatını artırmak suretiyle cari fazla veren ülke hedefine ulaşmış olacaktır. Ekonomimizin yüzde 9'un üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğini bekliyoruz. Böyle bir büyüme rakamıyla çok düşük bir cari açıkla 2021 yılının kapanacağını düşünüyoruz dedi.

Genç CEO Elaldı: 'Dolar düştü piyasa fiyatları düşmedi'

Türkiye'nin en genç CEO'larından olan Ömer Elaldı doların düşmesi ile birlikte piyasalarda da düşüşün yaşanması gerektiğine dikkat çekerek denetim mekanizmasının yetersizliği ve stokçuluğun hala devam ettiğine vurgu yaptı.

Taşçı, 'Trafik sigortası kaza ve araç teminatları artırılmalı'

Malatya TSO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Serap Taşçı, trafik kazaları sonrası ödenen araç ve kaza teminatlarının günümüz şartlarına göre düşük olduğunu belirterek artırılmasını talep etti.

Baro Başkanı Demez'den ESKKK Başkanı Evren'e Ziyaret

Malatya Baro Başkanı Av. Onur Demez Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren ve Yönetim Kurulu üyelerine iadeyi ziyaret bulundu.

Diyarbakır Havalimanı 2021 yılında 1 milyon 360 bin yolcuya hizmet verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Havalimanı'nın son 1 yıla ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre, 2021 yılında 1 milyon 360 bin yolcuya hizmet verildi.

GAGİAD'da yeni nesil robotik süreç otomasyonları konuşuldu

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından hazırlanan, UiPath Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora ve UiPath Satış Direktörü Makbule Odabaş'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Robotik Süreç Otomasyonları' konulu söyleşide dijital sistemler ve yazılımlarla etkileşime girerek insan eylemlerini taklit eden, yazılım robotlarının oluşturulması ve yönetilmesini kolaylaştıran yazılımı teknolojisi konuşuldu.

2 asırdır dünyayı ağırlıyor

Halep Valisi Cemil Paşa'nın emriyle halktan alınan vergilerle 1885 yılında inşa edilen, vergi veremeyenin inşaatında çalıştığı, çalışamayanın da gelip dualar ederek destek verdiği Şirehan, günümüzde tarihi dokusu bozulmadan dönüştürüldüğü hotel olarak hizmet veriyor. Dünyanın en önemli ticaret kervanlarına ev sahipliği yapan Şirehan hotel, 9 yıldır Gaziantep'in yanı sıra Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerini ağırlıyor.

Malatya TSO üyelerinin talepleri Bakan Nebati'ye sunuldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir araya gelen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üyelerimizin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve talepleri dosya halinde sunduk' dedi.

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, inşaat sektörüne destek eli uzattı ve imar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyenin aldığı ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacağını müjdeledi.

Elazığ, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rekorunu kırdı

Elazığ, 2021 yılında 335 milyon 893 bin dolar seviyesinde ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rekorunu kırdı.

Diyarbakır'ın yeni lezzet noktası 42 kişilik istihdam ile açıldı

Diyarbakır'ın yeni lezzet noktası olan HuQQabaz, 42 kişilik istihdam ile açılışını gerçekleştirdi.

Diyarbakır ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 48,5 arttı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Baran Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı 2021 yılı ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Evren' Kobilerimize Vermiş Olduğunuz Destekten Dolayı Teşekkür Ederim'

Halkbank Bölge Koordinatörü Tuncay Koramaz ve Bölüm Müdürü A. Turan Başer Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı, TESKOMB Bölge birliği Başkan vekili Ali Evren ve ESKKK Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Özbek'i Ziyaret Etti.

Diyarbakır'da esnaf yüzde 20 indirime gitti, toptancılarında zamları geri çekmesini talep etti

Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Haşim Elkaan, dolar kurunun aşağı çekilmesi sonrası toptancıların fiyatları düşürmemesine tepki göstererek, 'Bazı işletmelerimiz zam yapmadı, bazı işletmelerimiz ise yaptıkları yüzde 20'lik zammı geri çekti. Zamları geri çekmemizin sebeplerinden biri de fahiş fiyatlarda ürünlere yapılan zamların da aynı şekilde geri çekmesini talep ediyoruz' dedi.

Türkiye'den 2021'de 9 milyar 156 milyon 524 bin dolarlık hububat bakliyat ihracatı

Türkiye genelinde 2021 yılında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 25,57'lik artışla toplam 9 milyar 156 milyon 524 dolarlık hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı yapıldı. İhracat rakamlarını değerlendiren TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, 'Büyük zorluklar yaşanmasına rağmen ihracat için yılmadan usanmadan var gücümüzle çalışarak 2021 hedeflerini başardığımız bir yılı geride bıraktık' dedi.