Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Esenlik Marketlerden dev indirim

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Anonim Şirketi Genel Müdürü Ata Ünlü, Yarından itibaren 320 üründe yeni bir indirim kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Oba, GAİB ihracat şampiyonluğunu da aldı

Türkiye'nin hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü ihracat şampiyonu Oba Makarna, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin de ihracat şampiyonu oldu.

Elazığ'da bakkal sahibi indirim yaptı, astığı yazılarla da dikkat çekti

Döviz kurundaki düşüş sonrası vatandaşların indirim beklentilerine ilk olumlu yanıt Elazığ'ın Yazıkonak beldesinde bulunan küçük bir bakkaldan geldi. Bakkal ürünlerde büyük indireme giderken, vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Türkiye sektör şampiyonu Altunkaya'ya , 'İhracatın Yıldızı' ödülü

Meyve ve sebze mamulleri sektörünün ihracat şampiyonu ve Gaziantep'te en fazla ihracat yapan 3'üncü firma olan Altunkaya İnş. Nak. Gıda Tic. A.Ş.'ye, İhracatın Yıldızı ödülü verildi.

Keskin İndirimlerde hükümet öncü olmalıdır

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, vatandaşları esnaftan alış veriş yapmaya davet ederek, 'Füze hızıyla zam koyanlara, paraşüt hızıyla indirim yapan marketlere ders verin, milli esnafa sahip çıkın' dedi.

Elazığ ve Diyarbakır TSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı

Elazığ ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları arasında 'Kardeş Oda' protokolü imzalandı.

İhracatın Yıldızları ödüllerinde, Tiryaki Grup'a 3 ödül

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından düzenlenen 'İhracatın Yıldızları' ödül töreninde Tiryaki Grup'a bağlı şirketler, ihracatta göstermiş oldukları başarılardan dolayı 3 ödül birden aldı.

Hacıbaba Pastaneleri büyümeye devam ediyor 24'üncü şubesini açtı

Diyarbakır'ın ünlü markaları arasında yer alan Hacıbaba pastaneleri 24'ncü şubesini tarihi Sur ilçesinde açtı.

Diyarbakır TSO'dan Malatya Ticaret Borsasına ziyaret

Bir dizi ziyaretler sebebiyle Malatya'ya gelen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve yönetimi, Malatya Ticaret Borsasını ziyaret etti. MTB'deki ziyarette, Malatya ve Diyarbakır'ın cazibe merkezi haline getirilmesi konusunda görüşler dile getirildi.

DTSO, Elazığ ve Malatya TSO ile işbirliği protokolü imzaladı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği protokolü imzalayarak, komşu iller arasında sosyo-ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.

Samsun’da simit zammında geri adım

Samsun'da simide yapılan 50 kuruşluk zamda geri adım atıldı. Dolardaki düşüş nedeniyle simit zammı beklemeye alındı. Simide 24 Kasım'da da gramaj zammı yapıldığı ortaya çıktı.

Malatya ile Diyarbakır TSO'lar kardeş oda oldu

Malatya TSO ile Diyarbakır TSO arasında imzalanan kardeş Oda protokolü töreninde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya sanayimiz her geçen gün büyüyor, Diyarbakırlı iş insanlarını ilimize yatırıma davet ediyorum. Malatya olarak en önemli avantajımız beşeri sermayemiz' dedi.

Otomobil sektörü paketten umutlu

Türkiye'de 6 ilde, 17 ayrı noktada 37 dünya markasının bayiliğini yapan Koçaslanlar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan, ekonomik tedbir paketinin otomobil sektörüne olan etkilerinden bahsetti.

İhracatın yıldızları ödül töreni

MST Construction Equipment Yatırım A.Ş. ve Başak Traktör, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde ödül aldı.

SANKO Dış Ticaret A.Ş.'ye ihracatın yıldızı ödülü

SANKO Holding şirketlerinden SANKO Dış Ticaret A.Ş., ihracattaki başarısından dolayı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından ödüllendirildi.

Güneydoğunun yıldız ihracatçıları ödüllendirildi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ne kayıtlı 13 bine yakın üyeden en çok ihracatı gerçekleştiren ilk 100 firma, düzenlenen tören ile 'İhracatın Yıldızı' ödülünü aldı.

Bülbüloğlu: Yeni ekonomi finans modeli ile birlikte ülke genelinde olumlu bir hava var

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, yeni ekonomi finans modeli ile birlikte ülke genelinde olumlu bir hava olduğunu söyledi.

Vatandaş doysun diye 3 çeşit yemeği 10 liradan satmaya başladılar

Elazığ'da Çözüm Kültür Derneği tarafından işletilen kafede, son dönemlerde artan fiyatlar karşısında vatandaşlar uygun fiyata yemek yesin diye 3 çeşit yemek 10 liradan satılıyor.

DİSKİ araç filosunu güçlendirdi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, her geçen gün büyüyen ve gelişen kentin ihtiyaçlarını karşılamak için filosuna yeni araçlar kattı.