Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yenişehir Belediyesi'nden 'Yanıbaşınızdayız' sosyal destek projesi açıklandı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, 2022 yılında yapılacak ve devam edecek projeler ile sosyal destek projeleriyle ilgili lansman toplantısı düzenlendi.

Malatya'da servisçi ücretlerine düzenleme

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, 'Malatya ulaşım koordinasyonu tarafından Malatya'da ilk kez personel taşımacılığı ile ilgili fiyat listesi çıkarılmış bulunmaktadır' dedi.

Pandeminin başlaması ile durdurulan Kıbrıs uçuşları yeniden başlıyor

Pandemi nedeni ile durdurulan Diyarbakır-Lefkoşa uçuşları 18 Ocak 2022'de Pegasus Hava Yolları tarafından başlatılıyor. Uçuşlar ile ilgili DTSO Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Akyıl değerlendirmelerde bulundu.

Döviz kurunda yaşanan düşüş fındık fiyatını da etkiledi

Döviz fiyatlarındaki düşüş fındık fiyatına da yansıdı. Giresun'da 40 liraya kadar alıcı bulan fındık fiyatı 30 liraya kadar geriledi.

Dövizdeki düşüşe sevinen Malatyalılar, bu kez de şehir merkezinde halay çektiler, tatlı dağıttılar

Malatyalılar, dolardaki sert düşüşü, bu kez de kent merkezinde davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. Bir tatlıcı esnafı ise tatlı ikram ederek, dövizin düşüşünü kutladı.

Hem moral depoluyor hem de bütçeye katkı sunuyorlar

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde eğitim alan kursiyerler Ahşap Boyama Kursu'nda hem moral buluyor hem de evlerine ekonomik katkı sağlıyorlar.

Akınal'dan Poleteli Şahinbey OSB'ye yatırım çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası ve Polateli-Şahinbey İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, Polateli-Şahinbey OSB'de arsa tahsislerine başladıklarını belirterek sanayicilere yatırım çağrısında bulundu.

Organizatör Mermer, tecrübelerini paylaştı

Başarılı bir şekilde çalışmalar yürüten organizatör Okan Mermer kurumsal anlamda düzenlediği etkinlik ve organizasyonlara dair faaliyetlerini detaylı olarak paylaştı.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkan Adayı Türkan: 'Sert yükselişlerden sonra düşüşleri bekliyorduk'

DİYARBAKIR (İHA) – Türkiye'de altın ve dolardaki yükseliş yeni ekonomi modeliyle sert inişe geçti. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkan Adayı Şeyhmus Türkan, daha önce de sert yükselişlerden sonra düşüşleri beklediklerini hatırlattı.

DİSKİ 2021'de dış finans ve öz kaynaklarıyla yatırımlarını tamamladı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 2021 yılında kent merkezi dışında 13 ilçe ve kırsal mahallelerde dış finans ve kendi öz kaynaklarıyla yatırımlarını tamamladı.

Diyarbakırlı kuyumcu stokçulara tepki göstererek yağ ile altını aynı vitrine koydu

Diyarbakır'da Murat Şenyiğit isimli kuyumcu, sıvı yağ stokçularına tepkisini dile getirmek için altınları bıraktığı vitrine bir de ayçiçek yağı bıraktı. Vatandaşların altını rahat bir şekilde bulabildiğini belirten Şenyiğit, 'Her şeyi devletten beklememek gerekiyor. Ben de böyle bir tepki gösterdim' dedi.

Diyarbakır ürünleri yeni pazarlara sunulacak

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) bünyesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen 'Gastro İnovasyon Merkezi' projesi start aldı.

Silvan'da ticari taksi plakası ihalesi gerçekleştirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Silvan'da 29 yıl süreyle çalışacak olan 76 ticari taksi plakası için yaptığı ihalede 69 plaka için teklif verildi.

Hububat sektöründe hedefler belirlendi

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu, Mahsum Altunkaya Başkanlığında toplandı. 2021 yılı verilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, 2022 yılıyla ilgili yeni hedefler belirlendi. Altunkaya 2022 yılında Türkiye genelinden 11 milyar dolarlık hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı ön gördüklerini ifade ederek, 'Gelişmeler doğrultusunda bu ön görümüzü güncelleyebiliriz' dedi.

Keskin Reis esnafı duymalı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda müjde bekliyoruz, ticari taşımacılık yapan esnafımız için yakıttaki KDV ve ÖTV kaldırılmalı, MTV oranları düşürülmeli

50 bin salep fidesi toprakla buluşturuldu

Malatya'da alternatif tarım ürünleri çiftçilere hibe destekli olarak önerilirken, bu kapsamda Yeşilyurt Belediyesi'ne verilen 50 bin adet salep fidesi toprakla buluşturuldu.

İşadamı Dengiz, öncelikli hedeflerinin kalite olduğunu açıkladı

Diyarbakır'da ve bölgede sürekli büyüyen inşaat sektöründe kısa zamanda adından söz ettiren İşadamı Hüseyin Dengiz, kendilerini tercih edenlere güven ve kaliteyi bir arada sunarak sektörde önemli bir boşluğu doldurduklarını söyledi. İnşaat sektöründe etkili olmak için yeniliklere öncülük edip sonrasında bu yeniliği iş akışına entegre etmeyi planladıklarını belirten İşadamı Dengiz, İlk önce güven ve kaliteli iş, kaliteli iş yapıp az kazanmak. Şuan bütün hedeflerimiz bunun üzerinde dedi.

Battalgazi'de belediye memurlarına sosyal denge tazminatı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi ile Belediye ve BEM-BİR-SEN arasında 2022-2023 yıllarını kapsayacak 'Sosyal Denge Tazminatı' sözleşmesi imzalanarak, memurların mali ve sosyal haklarındaki artış yüzde 80'den yüzde 120'ye yükseltildi.

Yem fiyatları yükselince küspeye talep arttı

Yem fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte Malatya'da hayvan yetiştiricilerinin küspeye olan talebi arttı.