Eğitim

Eğitim Haberleri

Diyarbakır'da öğrenciler derslere spor yaparak başlıyor

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi ve kırsal ilçelerde öğrencilere yönelik 'ilk dersimiz egzersiz' projesi ile 17 ilçede 350 bin ilk ve ortaokul öğrencisi her sabah önce egzersizler yaparak güne, ardından da derslere başlıyor.

SANKO Üniversitesi akademisyenleri aday öğrencilerle buluştu

SANKO Üniversitesi akademisyenleri 'Hedeflerinize Ulaşmak Elinizde konulu kariyer gününde, Oğuzeli Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde adaylarla bir araya geldi.

Polise şüpheli paket eğitimi

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü personeline 'Olay Yerinin Muhafazasında ve Şüpheli Paket olaylarında İlk Ekibin Görev ve Sorumlulukları Eğitimi' düzenlendi.

Şahinbey'de son 6 ayda 3. büyük kitap fuarı heyecanı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde son 6 ay içerisinde 3. büyük kitap fuarı düzenlenecek. Son fuar için Gaziantep Valiliği, Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından protokol imzalandı.

GAÜN'de Avukatlar Günü etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Topluluğu tarafından 5 Nisan Avukat Günü nedeniyle düzenlenen 4 Başlıkta Savunmanın Detayları paneli GAÜN Hukuk Fakültesi Amfisinde gerçekleştirildi.

Turizm MYO öğrencileri Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarında

Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Diyarbakır'da gerçekleştirilen I. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarına katıldı.

Başkan Güder, öğrenciler ile iftarda buluştu

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Ramazan Ayı İftar Programı' çerçevesinde İnönü Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler ile iftar programında bir araya geldi. Başkan Güder, 'Gençlerimize olan sevgimizi ve önceliğimizi, ilçemize yaptığımız hizmet ve yatırımlarla açıkça gösteriyoruz' dedi.

Sektör temsilcilerinden kitap toplama kampanyasına destek

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesiyle Adıyaman'da ki sektör temsilcileri 11 bin kitap bağışında bulundu.

Kaan Projesi üniversite öğrencilerine tanıtıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Dr. Ercan Yücel'in koordinesinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen KAAN projesi tanıtım ve bilgi güncelleme etkinliğine katıldı.

Jandarmadan öğrencilere trafik güvenliği eğitimi

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından öğrencilere trafik güvenliği eğitimi verildi.

GAÜN'de 14 Mart Tıp Bayramı Turnuvası

Tıp Bayramı kutlamaları çerçevesinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 3. Geleneksel 14 Mart Tıp Turnuvası Ödül Töreni, GAÜN Mavera Atatürk Kültür Sahnesi'nde gerçekleşti.

SANKO Okulları öğrencisi eskrimde Türkiye 5'incisi oldu

SANKO Okulları öğrencisi Ekin Asyalı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Okul Sporları Eskrim Gençler, Yıldızlar, Küçükler Türkiye Birinciliği Yarışması'nda 'Genç Kız Epe Kategorisi'nde Türkiye beşincisi oldu.

14 ülkede 145 bin Türk öğrenci eğitim görüyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız, yurt dışında milli eğitim alanında eğitim gören Türk öğrenci sayısının 145 bin civarı olduğunu belirterek, 14 ülkede okul açıldığını ve yaklaşık 1520 öğretmen ve okutmanın olduğunu vurguladı.

Türkiye Şampiyonası'nda Adıyaman'ı temsil edecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Liseler Arası sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda birçok dalda il derecelerini kazanan Khta Borsa İstanbul Fen Lisesi önce Adıyaman ilini bölgede temsil etti; ardından da bölge finallerinde de dereceler elde ederek bölgeyi Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.

Kızının okuması için birlikte üniversite sınavına girmişti, şimdi 3. üniversitesini bitirmeye çalışıyor

Elazığ'da yaşayan kaporta ustası Zülfü Kantarcıoğlu (42), 2018 yılında kızıyla birlikte girdiği üniversite sınavını kazandıktan sonra okumanın yaşı olmadığını anlayan Kantarcıoğlu, kazandığı sınavla 3. üniversitesini okumaya başladı.

SANKO Üniversitesi Oğuzeli'nde kariyer günü düzenliyor

SANKO Üniversitesi akademisyenleri 'Hedeflerinize Ulaşmak Elinizde' konulu kariyer günü ile Oğuzeli'nde eğitimciler ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerle bir araya geliyor.

İcra yolu ile çocuk teslim uygulaması son buluyor

Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin İcra Müdürlükleri tarafından yerine getirilmesine ilişkin uygulama yerine bu işlemlerin Adalet Bakanlığınca kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri tarafından yerine getirilmesine yönelik uygulama, 4 Nisan 2022 Pazartesi günü aralarında Elazığ'ın olduğu 11 il merkezinde başlıyor.

Üniversitenin bilimsel kalkınmaya katkı sunayor

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversitenin kuruluş yıldönümünü nedeniyle yaptığı değerlendirmede, ''Üniversitemiz, şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik ve sanatsal gelişimi ile bilimsel kalkınmasına katkı sunma misyonunu başarıyla yerine getirmektedir' dedi.

Özel gereksinimli bireyler Kur'an'a geçmenin sevincini yaşadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Aktif Yaşam Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinimli bireyler, Kur'an-ı Kerim'e geçti.

Toplam 3459 haber.