Eğitim

Eğitim Haberleri

Diyarbakır'da mesleki eğitim seferberliği

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul terki yaşayan öğrencilerin mesleki eğitim programlarında eğitimlerini tamamlamaları için seferberlik başlattı.

Hem eğitim alıyor hem de para kazanıyorlar

Malatya'da mesleki eğitim merkezlerinde eğitim alan öğrenciler hem okuyor hem de para kazanıyor.

Down sendromlu öğrenciler kurum amirleriyle bir araya geldi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü sebebiyle down sendromlu öğrenciler farkındalık oluşturmak amacıyla kurum amirlerini ziyaret etti.

Sanko Üniversitesi akademisyenleri Adıyaman'da

SANKO Üniversitesi akademisyenleri 'Hedeflerinize Ulaşmak Elinizde' konulu kariyer günü kapsamında Adıyaman'daki üniversite adaylarıyla bir araya geldi.

Elazığ'da Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce ülke genelindeki imam hatip liseleri arasında düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının bölge birincileri belli oldu.

Malatya'da çift diploma heyecanı

Malatya'da Kanguru Okulları Amerikan Çift Diploma Bölge Temsilciliği sertifika töreni yapıldı.

Kadayıfçı Sıtkı Usta üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

Diyarbakır'ın tatlıda marka yüzü olan Kadayıfçı Sıtkı Usta yöneticilerinden ve ustalarından Mehmet Altunbay, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Çanakkale Kupası Gaziantep Kolej Vakfı'nın

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107.yıl dönümü anısına düzenlenen Okul Sporları Küçükler Kategorisi Basketbol İl Şampiyonasında şampiyonluk kupasını namağlup unvanla Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Küçük Erkek Basketbol Takımı kazanarak bölge şampiyonalarına gitmeye hak kazandı.

Çanakkale Ruhu Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde yaşatıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından; İstiklal Marşı'nın Kabulünün 101. yıl dönümü ve 'Çanakkale Şehitlerini Anma' etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu' programı katılanları duygulandırdı.

Rektör Kızılay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katılmasını değerlendirdi

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptığı açıklamada, 'Ankara'da Cumhurbaşkanımızın himayesinde olan programa katıldık. Güzel programlar yapıldı' dedi.

Bismil'de Atatürk İlkokulu 'Doğaya ve Çevreye En Duyarlı Okul' kategorisinde 1'inci seçildi

Oyuncu Sinan Çalışkanoğlu, Öğretmenler Günü'nde Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ziyaret ettiği Atatürk İlkokulu, 'Doğaya ve Çevreye En Duyarlı Okul' kategorisinde 1. olmaya hak kazandı.

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Diyarbakır 5 birincilik elde etti

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 53'üncüsü düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Diyarbakır 5 birincilik aldı.

Doğa Sporları Kampı bütün fakültelere yaygınlaştırılacak

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, öğrencilerin kamp programını değerlendirirken, bu tarz kampları tüm fakültelere açmayı istediklerini belirterek, öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve öğrencilerden kamp talepleri almak için bu kamplarla ilgili videoları sosyal medya hesaplarından paylaştığını söyledi.

Akkent Anadolu Lisesi öğrencileri SANKO Üniversitesi'nde

Gaziantep Akkent Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, Rehber Öğretmenleri Ahmet Gönül eşliğinde SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversite ortamını görmek ve verilen eğitime ilişkin bilgi almak için üniversiteyi ziyaret eden öğrencilere, akademisyenler tarafından bilgilendirme yapıldı.

SANKO Üniversitesi Adıyaman'da kariyer günü düzenleyecek

SANKO Üniversitesi akademisyenleri, 'Hedeflerinize Ulaşmak Elinizde' konulu kariyer günü kapsamında Adıyaman'da eğitimciler ve öğrencilerle bir araya gelecek.

Berber ve kuaförlere mesleki yeterlilik belgesi imkanı

Malatya'da, Şener Eroğlu Kuaför Meslek Edindirme Kursu ile bugüne kadar birçok kişi meslek sahibi oldu.

'Mesleki Eğitimde Kolektif Etki Çalıştayı'nın raporu Bakan Özer'e sunuldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği 'Mesleki Eğitimde Kolektif Etki Çalıştayı'nın raporu hazırlandı. Hazırlanan rapor, bir takım temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'e sunuldu.

Psikolojinin kalbi HKÜ'de attı

Her yıl düzenli olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından yapılan ve bu yıl 18.'si gerçekleştirilen 'Psikoloji Gündemi', HKÜ öğrencilerinin yanında birçok ilden katılan rehberlik psikolojik danışmanlar ve psikologların katılımı ile yapıldı.

Kahtalı sporcular atletizm branşında 5 altın ile döndü

Adıyaman'ın Kahta Cendere MTAL Okulu öğrencileri katıldıkları atletimiz müsabakalarında farklı kategorilerde 5 altın ve 1 gümüş madalya ile döndü.

Toplam 3464 haber.