Eğitim

Eğitim Haberleri

Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi Öğrencileri SANKO'DA

SANKO Üniversitesi'ni ziyaret eden Gaziantep Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, üniversite tercihinin yaşamı etkileyecek bir seçim olduğunu söyledi.

GKV kitap dostları ödüllendirildi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Kütüphanesinden en fazla yararlanan ve kütüphaneden en fazla kitap alan öğrencilere düzenlenen törenle Kitap Dostu ödülleri verildi.

GKV'nin altın kulaçlarından iki şampiyonluk kupası

Okullar Arası Küçükler Kategorisi Müsabakalarında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri 4x100 karışık bayrak yarışında ve 4x100 Serbest Bayrak Yarışında da Gaziantep birinciliğini elde ederek çifte şampiyonluğa imza attı.

SANKO Üniversitesi Eurodesk Temas noktası

Bilim, eğitim ve sağlık hizmetinde fark oluşturan SANKO Üniversitesi, 2021 yılı teklif çağrısı döneminde Gaziantep'teki Eurodesk Temas Noktası olmaya hak kazanan tek üniversite oldu.

SANKO Üniversitesi'nden Yavuzeli ve Araban'da kariyer günü

SANKO Üniversitesi akademisyenleri 'Hedeflerinize Ulaşmak Elinizde' konulu kariyer günü çerçevesinde yarın (31 Mart 2022) Gaziantep'in Yavuzeli ve Araban ilçelerinde eğitimciler ve öğrencilerle bir araya geliyor.

GAÜN'DE baharat çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fitoterapi ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle hazırlanan baharat bitkileri ve baharatların üretimi-işlenmesi-kalite analizleri-pazarlanması ile Gaziantep Gastronomisi'ndeki yeri ve önemi gibi konuların yer aldığı 'İpek ve Baharat Yolu Gaziantep Durağında Baharat Çalıştayı' gerçekleşti.

Elazığ'a bir okul müjdesi daha

Elazığ Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi tarafından Bızmişen mevkiinde yapılan yeni konut rezerv alanlarında inşa edeceği 12 derslikli okul için protokol imzalandı.

GKV'de Gizemli Yolculuk Müzikali

Dünya Tiyatro günü çerçevesinde, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından Gizemli Yolculuk adlı müzikal sahnelendi. İzleyenleri fantastik dünyada gizemli bir yolculuğa çıkaran oyun büyük beğeni gördü.

TOBB Fen Lisesi öğrencileri SANKO Üniversitesi'ne konuk oldu

Gaziantep TOBB Fen Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri SANKO Üniversitesi'ne konuk oldu. Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Çetin, üniversite ve tercihler hakkında önemli bilgiler verdi.

Öğrenciler I'Zerogen gezegenine seyahati ve yaşamayı tasarladı

TOBB Kız Proje Fen ve Sosyal Bilgiler İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri uzayda keşfedilen bir gezegene seyahat ve o gezegende yaşamak için gerekli teknolojik araçları tasarladı.

Özel güvenlik görevlilerine eğitim

Suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun bildirilmesi konusunda Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN) uygulaması geliştirme eğitimi düzenlendi. Üç günde toplam bin 654 kişiye eğitim verildi.

İşadamı Rıdvan Mertöz tarafından yapılan ortaokulun açılışı yapıldı

Malatyalı işadamı Rıdvan Mertöz tarafından yapılan 24 derslikli ortaokulun açılış töreni gerçekleştirildi.

Yenişehir'de gençlik buluşması

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 'Yenişehir Gençlik Buluşmaları' etkinliği düzenledi.

HKÜ öğrencileri öğrenme becerilerini münazaralarla geliştiriyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri öğrenme becerilerini münazaralarla geliştiriyor.

SANKO Üniversitesi akademisyenleri aday öğrencilerle buluştu

SANKO Üniversitesi akademisyenleri 'Hedeflerinize Ulaşmak Elinizde' konulu kariyer gününde Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı'nda düzenlenen iki ayrı etkinlikte üniversite adayları ve eğitimcilerle bir araya geldi.

Elazığ'da 'Değerlilerimiz Değerlerini Öğreniyor' Projesi

Elazığ'ın Yazıkonak Belde Belediyesi tarafından organize edilen 'Değerlilerimiz Değerlerini Öğreniyor' Projesinin ikinci programı gerçekleştirildi.

Yeni eğitim modeli ve teşvikler mesleki eğitime ilgiyi arttırıyor

İstanbul'da düzenlenen, 'Üretim ve İstihdam Ekosisteminde Mesleki ve Teknik Eğitimin Yeri Paneli'ne konuşmacı olarak katılan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan yeni mesleki eğitim modeli ile mesleki eğitime ilginin arttığını belirterek, yetenek testi ile sürecin daha verimli hale dönüştürülebileceğini savundu.

Metaverse ile reel hayatta dönüşüm yaşanacak

Hasan Kalyocu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Veysi İşler, ''Metaverse, NFT ve Oyunlar' konulu seminerde yaptığı konuşmada metaverse ile hayatın bir çok alanında değişim ve dönüşüm yaşanacağını söyledi.

Elazığ'da hasta ve yakınlarının yaptığı el emekleri görücüye çıktı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde açılan kurslarda, hasta ve hasta yakınlarının yaptığı birbirinden farklı el emeği ürünler görücüye çıktı.

Toplam 3464 haber.