Eğitim

Eğitim Haberleri

Temel Eğitim Genel Müdürü Gençoğlu : 'Zorunlu bir 'bağış' söz konusu olamaz'

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, medyada yer alan 'zorunlu bağış' iddialarına yönelik, 'Adrese dayalı kayıt sisteminde görünen okula, okul yönetiminin hiçbir biçimde o öğrenciyi kaydetmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Zorunlu bir 'bağış' söz konusu olamaz. Velilerimiz isterlerse gönüllü olarak bunu yapabilirler ama şarta bağlı bir kayıt durumu temel eğitim kurumlarında söz konusu olamaz' dedi.

Öğretmenlere yönelik 'Eğitimde İnovasyon İçin Tasarım Odaklı Düşünme' programı tanıtıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, Stanford ve Hacettepe Üniversiteleri işbirliğiyle Nevzat Özgörkey Su Vakfı sponsorluğunda öğretmenelere yönelik olarak düzenlenen Eğitimde İnovasyon İçin Tasarım Odaklı Düşünme Mesleki Gelişim Programının tanıtımı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katıldığı toplantı ile yapıldı.

Nesibe Aydın Okulları rehberlik uzmanlarından okula uyum süreci için öneriler

Nesibe Aydın Okulları rehberlik uzmanları, çocukların okula uyum süreci için bazı önerilerde bulundu.

VIII. Altay Toplulukları Sempozyumu başladı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Tarih Kurumunun desteğiyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen 'VIII. Altay Toplulukları Sempozyumu' 19 Ağustos'ta düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Açık Öğretim Okulları bilgilendirme bölge toplantısı düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Okulları bilgilendirme Bölge toplantısı Malatya'da düzenlendi.

Harran Üniversitesi’ne YKS 2019’da rekor tercih

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarının açıklanmasıyla Harran Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin sayısında önceki yıllara oranla önemli bir artış görüldü. 

Toplam 3464 haber.