Eğitim

Eğitim Haberleri

Okula uyumu sağlamanın püf noktaları

9 Eylül'de ilk ders zili çalacak. İlkokula gidecek tüm öğrenciler okula uyum sağlayabilmek için bu hafta eğitim öğretime başladı. Sürece uyum sağlamak için çocuklara ve ailelere önerilerde bulunan Mektebim Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Koordinatörü Sesil Kalender, ilkokulun çocukların hayatında en önemli dönüm noktası olduğunu söyledi. Kalender, ilkokula başlangıcın hem çocuk hem de aile için zorlayıcı ve adaptasyon gerektiren bir süreç olduğunu belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'İlçe emri uygulaması güzel'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, mazeret tayinleri için öğretmenlerin mağdur olmaması amacıyla il ve ilçe emri hakkı verilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyleyerek, İlçe emri uygulaması güzel. Ancak iki hususun dikkate alınmaması sorunlara yol açtı dedi.

Okul fobisine karşı ailelere ve eğitimcilere uzmanından uyarı geldi

Öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için uygulanan okula uyum haftasına günler kaldı. Milyonlarca öğrenci pazartesi günü ilk derslerine girecek. Okula ilk kez başlayacak çocuklarda ve ailelerde kaygının çok daha fazla ortaya çıktığını ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Esma Türkmen, uyarılarda bulundu. Türkmen, bu dönemin iyi kontrol edilerek rahatlıkla atlatabilecek bir süreç olduğunu ifade ederek, 'Çocuğun anne ve baba ile beraber okula gitmesi, okulun bölümlerini görmesi, ortamı görmesi, öğretmenlerini tanıması uygulama alanlarını görmesi kendisinde bir güven hissi oluşturmayı sağlayacaktır. Birebir verilen sözler çok önemli. 'Gelip seni alacağım, ben buradayım, seni bırakmadım' demek ve öğretmenlerle temas çok önemli' dedi.

YÖK'ün yabancı öğrencilerin kontenjanlarıyla ilgili kararına tepki

YÖK'ün 25 Temmuz'da aldığı yurt dışından öğrenci kabul kontenjanına ilişkin karar, Mersin'de yaşayan ve yurt dışı öğrenci kontenjanı kapsamında İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanan mavi kart sahibi Sena Özenler'i mağdur etti. Özenler, Ankara'da bulunan YÖK binası önünde basın açıklaması düzenleyerek kazandığı hakkın iadesini talep etti.

ÖSYM, 2019 KPSS sonuçlarını açıkladı

Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) sonuçları açıklandı.

5. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı için 294 araştırmacı bildiri gönderdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversitenin ev sahipliğinde 26-28 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansına 294 araştırmacı tarafından bildiri gönderildiğini açıkladı.

Egeli akademisyenlerin 12 projesi kabul gördü

Ege Üniversitesi akademisyenlerinin 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kabul edildi.

Okula dönüş hediyesi Malatyapark'tan

Malatya'nın eğlence, yaşam ve buluşma merkezi haline gelen Malatyapark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, yaz tatili biterken çocuklara unutamayacakları bir eğlence fırsatı daha sunuyor.

50 kadın öğretmen Ankara'da buluştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ifadesiyle 'memleket ödevi' sadece bakanlığın işi değil.

Üniversiteye yerleşemeyen öğrencilerin umudu: Boş kontenjan

Üniversite adayları tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmaya başladı. Üniversiteye yerleşemeyenler ya da istedikleri bölümü kazanamayan öğrenciler ise merakla ek tercih tarihlerini bekliyor. Önceki yıllardaki süreç kıyaslandığında ise sürecin ağustos ayının son haftalarında başlaması ön görülüyor. Üniversite adaylarının bu dönemde üniversiteye kayıt yaptırma şanslarının çok yüksek olduğuna vurgu yapan Nişantaşı Üniversitesi Kurucusu Levent Uysal, 'Özellikle mühendislik, güzel sanatlar, iletişim gibi bölümlerde boş kontenjanlar var. Öğrenciler bunu iyi takip etsinler ve sakin olsunlar. Bu dönemi kaçırmasınlar. Kesinlikle ve kesinlikle yeniden kazanma şansları çok yüksek. Sadece biraz daha odaklanmaları, uzmanlarla iletişime geçmeleri gerekiyor. Bütün üniversitelerde ek kontenjan için yer var' dedi.

Nesibe Aydın'ın öğretmenleri geleceğe hazırlanıyor

Yeni eğitim yılına, bin 100 öğretmeni ve 7 bin öğrencisi ile yoğun bir şekilde hazırlanan Nesibe Aydın Okulları, öğretmenlerinin mesleki çalışmalarıyla fark oluşturuyor. Farklılaştırılmış öğretim, sınıf yönetimi, etkili iletişim, eğitim teknolojileri, proje hazırlama, öğrenci sağlığı ve güvenliği gibi onlarca başlıkta, alanında öne çıkan akademisyenlerin katılımı ile atölye çalışmaları yapan Nesibe Aydın öğretmenleri, öğrencilerinin çok yönlü gelişimlerine fırsat sağlayacak donanıma ulaşıyorlar.

Temel Eğitim Genel Müdürü Gençoğlu : 'Zorunlu bir 'bağış' söz konusu olamaz'

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, medyada yer alan 'zorunlu bağış' iddialarına yönelik, 'Adrese dayalı kayıt sisteminde görünen okula, okul yönetiminin hiçbir biçimde o öğrenciyi kaydetmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Zorunlu bir 'bağış' söz konusu olamaz. Velilerimiz isterlerse gönüllü olarak bunu yapabilirler ama şarta bağlı bir kayıt durumu temel eğitim kurumlarında söz konusu olamaz' dedi.

Öğretmenlere yönelik 'Eğitimde İnovasyon İçin Tasarım Odaklı Düşünme' programı tanıtıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, Stanford ve Hacettepe Üniversiteleri işbirliğiyle Nevzat Özgörkey Su Vakfı sponsorluğunda öğretmenelere yönelik olarak düzenlenen Eğitimde İnovasyon İçin Tasarım Odaklı Düşünme Mesleki Gelişim Programının tanıtımı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katıldığı toplantı ile yapıldı.

Nesibe Aydın Okulları rehberlik uzmanlarından okula uyum süreci için öneriler

Nesibe Aydın Okulları rehberlik uzmanları, çocukların okula uyum süreci için bazı önerilerde bulundu.

VIII. Altay Toplulukları Sempozyumu başladı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Tarih Kurumunun desteğiyle Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen 'VIII. Altay Toplulukları Sempozyumu' 19 Ağustos'ta düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Açık Öğretim Okulları bilgilendirme bölge toplantısı düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Okulları bilgilendirme Bölge toplantısı Malatya'da düzenlendi.

Harran Üniversitesi’ne YKS 2019’da rekor tercih

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarının açıklanmasıyla Harran Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin sayısında önceki yıllara oranla önemli bir artış görüldü. 

Toplam 3456 haber.