Eğitim

Eğitim Haberleri

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: 'Türkiye Erasmus konusunda en fazla başvuru alan ülke'

Ankara'da Erasmus Plus programına dahil ülkelerin büyükelçilerinin de katılımı ile düzenlenen kahvaltıda Avrupa ülkeleri ile işbirliği fırsatları ele alındı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin Erasmus'ta en fazla başvuru alan ülke olduğunu söyledi.

DÜ'de sivil savunma konferansı düzenlendi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından kariyer günleri kapsamında sivil savunma konusunda öğrencilere eğitim verildi.

Ata'ya anlamlı ziyaret

Kurulduğu günden bugüne binlerce mezun veren, 2018-2019 eğitim öğretim yılında LGS Türkiye Şampiyonu çıkartan Ortadoğulular Eğitim Kurumları yönetimi, Cumhuriyetin 96. yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Köy çocukları ilk kez zeka oyunlarıyla buluştu

Elazığ'da 30 mezradan öğrencilerin geldiği köy okulunda Tasarım ve Etkinlik odaları ile çocuklar il defa görmedikleri zeka geliştirici oyunlarla oynama fırsatı buldu.

Silvan'da eğitim atağı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, eğitimde başarılı ilçeler arasına girmek için çalışma başlattı.

Öğrenciler hayal ettikleri meslekleri tanıdı

Fırat Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesi kapsamında Kuyulu Ortaokulu öğrencileri ile birlikte bazı kurum personeli ile bir araya geldi.

Kısıtlı bütçeye sahip gençlere yurtdışında eğitim fırsatları

Gençler yurtdışında hem eğitim almak hem de para kazanma şansı elde edebiliyor. Pek çok ülke uluslararası öğrencilere çalışma izni sunuyor. Avusturalya, İrlanda ve Malta gibi ülkeler dil kurslarına giden öğrencilere bile çalışma izni veriyor.

DÜ öğrencileri Erbil'de eğitim aldı

Dicle Üniversitesi öğrencileri, kısa süreli değişim programı kapsamında Salahaddin Üniversitesi'nde eğitim aldı.

Üniversite adaylarına ücretsiz eğitim kursu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından üniversite adaylarına yönelik ücretsiz eğitim kursu açıldı.

Diyarbakır'da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Hayat Boyu Öğrenme Şenliği düzenlendi.

Malatyalı öğrenci Robotik yarışmasında dünya 5'incisi oldu

Geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul düzenlenen SteamCup Turkey adlı robotik yarışmasında birincilik elde eden Özel Malatya Final Anadolu Lisesi AXIS LAB Ekibi, Güney Kore'de düzenlenecek olan uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.

Özel okul taksitlerini ödeyemedi, nakil verilmeyince eğitimini yarıda bıraktı

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakırlı 12'inci sınıf öğrencisi Eren Solmaz'ın ailesi, çocuklarının gittiği özel okulun parasını ödeyemedi. 10 bin liralık borç ödenmediği için nakil verilmeyen Eren Solmaz, yeni eğitim öğretim yılına başlayamadı. Arkadaşlarından geri kalmamak için evde internet üzerinden dersini çalışan Solmaz, sorunun giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Dünyanın en iyi bin üniversitesinden 60'ının Türkiye'de olduğunu duyanlar fuar alanına akın etti

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları ailelerin ve gençlerin en doğru tercihi yapabilmesi için dünyanın en kaliteli eğitim kurumlarını Türkiye'de bir çatı altında topladı. Ankara Sheraton Otel'de 21-22 Ekim tarihinde ziyaretçilerini ağırlayan fuara katılım ve ilgi yoğun oldu. Yurt dışında okuyabilmek, iyi bir iş imkanı bulmak isteyen gençler ve aileleri fuar alanını doldurdu.

Gençlerden yurt dışına büyük ilgi

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarlar Genel Müdürü Deniz Akar, 'Yılda 100 bin Türk öğrenci yurt dışındaki okullarda programlara katılıyor. Ülkemiz şu anda en fazla öğrenci kabul eden 12'nci ülke oldu. Bu çok büyük bir ilerleme. Yaklaşık 10 yıl önce sıralamalarda dahi yoktuk. Türkiye'deki üniversiteler de çok iyi konumlara ilerlemeye başladılar. Özellikle Orta Doğu bölgesinden, Orta Asya'dan, Balkanlar'dan hatta dünyanın pek çok farklı noktasından şu anda 175 bin civarında uluslararası öğrenci Türkiye'de eğitim görüyor ve bunların Türk ekonomisine katkısı yıllık 1 milyar dolar civarında' dedi.

Diyarbakır'da EKPSS kursu başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, orta öğretim mezunu engelli vatandaşların kamu istihdamına katılımlarını sağlamak amacıyla açtığı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu başladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Safran: 'Bilgi sağlamanın ötesine geçilmeli'

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, 'Tarafı olduğumuz Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde eğitimin amaçları arasında çocukların insan haklarına ve temel özgürlüklere saygısının geliştirilmesi yer almaktadır. Bu doğrultuda uygulanacak demokrasi ve insan hakları eğitimi, kapsamlı ve yaşam boyu devam edecek bir süreç olarak tasarlanmalı; bilgi sağlamanın ötesine geçmelidir' dedi.

TED Ankara Kolejinde üreten pedallar

TED Ankara Koleji öğrencileri, beden eğitimi ve spor dersi öğretmenleri ile geliştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde bisikletlere bağlı düzeneklerle pedal çevirerek atkı örüp, pet şişe sıkıştırdılar ve elektrik ürettiler.

BTK ve ODTÜ'nün ortaklaşa düzenledği 'NASA Space Apps Challenge' etkinliği başladı

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, 'Türkiye'nin denetleyici, düzenleyici ve teknoloji alanında önemli işlere imza atan kurumu olarak böyle etkinliklerin düzenlenmesine katkı sağlamak, bizler için adeta gurur kaynağı. Çünkü bizim ülke olarak, sizler gibi genç, dinamik, parlak, müdrik beyinlere ihtiyacımız var' dedi.

Mamak'ta öğrenciler yazarlarla buluşuyor

Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullarda Yazarlar Buluşması Projesi başlatıldı.