Eğitim

Eğitim Haberleri

Yahya Kemal İlkokulu 'Global Guards' E-Twinning projesine katıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Yahya Kemal İlkokulunun yer aldığı 'Global Guards' eTwinning projesi büyük bir heyecan ve motivasyonla devam ediyor.

Malatya'da yeni seslere eğitim

Malatya İnönü Üniversitesi Radyosu Radyo Kampüs'te program yapacak yeni radyoculara yönelik düzenlenen bir haftalık eğitim programı başladı.

İş birliği arttı inovasyon hız kazandı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlker Saygılı, küresel ekonomide Üniversite-Sanayi iş birliği ile inovasyon temelindeki çalışmaların hız kazandığını söyledi.

4 ülkeden 200 öğrenci eTwinning projesinde buluştu

Türkiye, İtalya, Gürcistan ve Romanya'dan yaklaşık 200 öğrenci eTwinning projesinde bir araya geldi. 5 ay boyunca süren projede öğrenciler öğretmenlerin düzenlediği etkinliklerle hem kaynaştı hem de faydalı alışkanlıklar edindi.

Elazığ'da YÖGEP eğitimleri başladı

Elazığ'da Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) eğitimleri başladı.

FÜ Eğitim Fakültesi akretide edildi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi, akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

GKV'li mezunların anlamlı buluşması

GKV Mezunları Derneği (GKVMD) düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunlarını ağırladı. Başkan Tahir Uçkun, geçmiş dönem mezunlarıyla bir araya gelmenin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Spor liselerine hazırlık kursları başladı

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Özel Yetenek Sınavları Hazırlık Kursunda, Spor Liseleri Sınavı'na hazırlık yapan kursiyerlerin parkurlardaki zorlu mesaisi başladı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, uygulamalı ve teorik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde ortaokullu öğrencilere kariyer planlamaları noktasında büyük destek verildiğini söyledi.

Başkan Güder yabancı uyruklu öğrencilerle sahur yaptı

Gençler ve öğrencilerle her platformda bir araya gelen Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, dünyanın birçok Müslüman ülkesinden gelerek İnönü Üniversitesi'nde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler ile birlikte sahur yaptı. Öğrencilere kendi elleriyle menemen yapan Başkan Güder, menemen konusundaki maharetini gösterdi.

Diyarbakırlı yazar başlattığı proje ile eğitime destek oluyor

Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu, başlattığı Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 100 köy okulunun kütüphane ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanıyor.

Yeşilyurt'ta gençler için özel proje

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Haydi Gençler! Fikir ve Uygulama Sizden, Destek Bizden' sloganı ile Yeşilyurt 'Genç Çalışma Grupları' Projesi başlatıldı.

Eurodesk temas noktası başlangıç toplantısı

Gaziantep'te Eurodesk Temas Noktası olmaya hak kazanan tek üniversite olan SANKO Üniversitesi'nden, Ulusal Ajans Eurodesk Birimi tarafından Ankara'da düzenlenen Başlangıç Toplantısına katılım gerçekleştirildi.

Teknolojik gelişmelerin psikolojik etkileri HKÜ'de tartışıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen 'Multidisipliner Yaklaşımlar' etkinliğinin üçüncüsü, Psikoteknoloji-İnsan Makine Etkileşimi teması altında yapılan panel ile gerçekleştirildi.

Elazığ'da afet farkındalık eğitimi

Elazığ'da afet bilincinin artırılmasına yönelik afet farkındalık eğitimi verildi.

Yeni müdür Özdemir'den Rektör Kızılay ile istişare

Malatya'nın yeni Milli Eğitim İl Müdürü Hatice Özdemir, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Halı tasarımı yarışması online bilgilendirme toplantısı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı öğrencileri Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve HATAD (Halı Tasarımcıları Derneği) işbirliğiyle düzenlenen 'Tasarlayın Dokuyalım' adlı halı tasarımı yarışması online bilgilendirme toplantısına katıldı.

Battalgazi'de umre ödüllü Kur'an-ı Kerim okuma yarışması

Kur'an-ı Kerim okumaya teşvik etmek, özendirmek ve Kur'an-ı Kerim'in emirlerini anlatmak amacıyla Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından ödülü Umre, Kudüs ve Ayasofya ziyareti olan 'Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma' yarışması düzenlenecek.

ASİD Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım'a yeni görev

Merkezi Gaziantep'te bulunan Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sağlık Hizmetleri Meclis Başkan Yardımcılığına seçildi.

HKU'da 'Gaziantep, Turizm ve Sürdürülebilirlik' konulu etkinlik

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) 46. Turizm Haftası çerçevesinde 'Gaziantep, Turizm ve Sürdürülebilirlik' konulu bir etkinlik düzenledi.

Toplam 3459 haber.