Eğitim

Eğitim Haberleri

Üniversite adaylarına 'projeksiyonlu sınıflar' ayrıcalığı

Bağlar Belediyesi'nin üniversite adaylarına yönelik ücretsiz eğitim merkezinde bu yıl 200 öğrenci kayıt yaparak eğitime başladı.

GAÜN'de Erasmus günleri kutlandı

Her yıl 13-14-15 Ekim 2022 tarihlerinde dünya çapındaki farklı ülkelerde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanan Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinliği, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak'ın katılımıyla gerçekleşti.

Aday sürücülere son ders Jandarmadan

Malatya'da 'Aday Sürücülere Son Ders Jandarma'dan' kampanyası çerçevesinde eğitimlere başlanıldı. Malatya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü Koordinesinde Trafik Jandarma Timleri tarafından,

Elazığ'da umre seminerleri başladı

Elazığ'da umreye gideceklere yönelik seminerler başladı.

FÜ'de 'Bilişim Teknolojileri' kongresi düzenlendi

Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından organize edilen Bilişim Teknolojileri kongresi yoğun katılımla düzenlendi.

GİBTÜ'de akademik yıl açılışı törenle yapıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) 2022-2023 Akademik Yılı açılışı, Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, verdiği ilk derste akademisyenlere ve öğrencilere 'Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, kucaklayın' Hadisini hatırlatarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İmzalar, öğretmenler ortaokulu için atıldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından öğretmenler adına yaptırılacak okul için protokol imzalanandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Vekili M. Metin Kılıçparlar tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Merveşehir Mahallesi'ne Öğretmenler Ortaokulu yapılacak.

GAÜN'de sertifika töreni

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında, Gaziantep Eğitim Fakültesi tarafından, TDP projelerini içine alan Eğitim Hakkımı Destekle ve Eğitimimde Yanımda Ol projelerinde yer alanlara gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi.

Türk Eğitim-Sen Öğretmenlerin Taleplerini İletti

Türk Eğitim- Sen Malatya şube Başkanı Fevzi Şahin ve Sendika’ya başlı üye öğretmenler taleplerini iletmek üzere Malatya Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Şahnahan'in ilkokul ihtiyacı karşılanıyor

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Şahnahan Mahallesi yeni bir ilkokul kavuşuyor.

Köy okulundaki öğrenciler malzeme peşinden değil, hayallerinin peşinden koştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kumrucuk Köyü İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Hasan Kartal, sosyal medya üzerinde tanıştığı ressam Melis Doğan ile köy okulunda bulunan dezavantajlı öğrencilerle birlikte resim çizdi.

Kadın liderler akademisi eğitimi başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sürekli Eğitim Merkezi(GÜSEM) ile Kent Konseyi Kadın Meclisi İş Birliğinde düzenlenen 'Kadın Liderler Akademisi ' sertifika programının açılışı, GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

'GAÜN Uyum 2022' programı yoğun katılımla başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak hazırlanan GAÜN Uyum 2022 programında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, 'Öğrencilerimi çok yönlü yetiştirmeye çalışıyorum. Üniversite hayatınızı dolu dolu geçirin. Bol bol okuyun, kendinizi çok yönlü geliştirin' dedi.

İnönü Üniversitesi'nde görev değişikliği

Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi olan ve iki de idarecilik görevi bulunan Prof. Dr. İlhan Erdem, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektör Yardımcılığına atanması nedeniyle İnönü Üniversitesi'ndeki görevlerini törenle devir etti.

Elazığ'da 'Hemşirelikte Güçlendirme' konferansı verildi

Elazığ'da düzenlenen 'Hemşirelikte Güçlendirme' konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FÜ'ye ödül

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan araştırmalar neticesinde Fırat Üniversitesi '2022 Üstün Başarı Ödülleri' töreninde yılın doktora tezi ödülüne layık görüldü. Türkiye'de sadece 4 üniversitenin aldığı ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

GAÜN Turizmde akran mentörlük uygulaması başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde öğrencilerin birbirlerine rehberlik yaptığı 'Akran mentörlük' sistemi başlatıldı.

Trafik eğitim parkında eğitimler devam ediyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından ilkokul öğrencilerinin uygulamalı trafik bilincini geliştirmeleri adına hizmete alınan Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler devam ediyor. 'Şehit Polis Sabri Emir Trafik Eğitimi' projesi ile Araban Dumlupınar İlkokulu ve Araban Merkez İlkokulu'ndan gelen öğrencilere, teorik eğitimi ve uygulamalı trafik kuralları eğitimi verildi.

Malatya'da öğretmene şiddete tepki

Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkan yardımcısı, motorlu taşıt sınavında Yeşilyurt İlçe Eğitim Müdürü ile öğretmenlerin sürücü adayı ve yakınları tarafından darp edilmesine tepki göstererek kınadı.

Toplam 3458 haber.