Eğitim

Eğitim Haberleri

Kazakistanlı öğrenciler GAÜN'de

Kazakistan'ın köklü üniversitelerinden Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi öğrencileri bir dönem öğrenim görmek için Gaziantep Üniversitesine geldi.

Sanko Üniversitesi SHMYO'da oryantasyon eğitim

SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda (SHMYO) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı, oryantasyon eğitimiyle başladı.

Diyarbakır'da eğitim halkasına bir okul daha eklendi

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 23 Haziran 2021 tarihinde temeli atılan Osman Ocak Nakiboğlu Ortaokulu coşkuyla eğitime açıldı.

Çoban yetiştiriciliği için kurs

Malatya Tarım Platformu ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, çaban bulmakta zorluk çektiklerini vurguladı.

Rektör Bentli'den MTÜ'nün hedeflerine ilişkin açıklama

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, hedeflerinin en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmek olduğunu söyledi.

Battalgazi'de 'aile akademisi'

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Aile Akademisi' programları çerçevesinde Araştırmacı-Yazar Saliha Erdim 'Eşler Arasında İyi Bir İletişimin Stratejileri' başlığıyla verdiği konferansa katılım yoğun oldu. Katılımcıların salona sığmadığı konferansta Battalgazililer, Saliha Erdim'in aile içi iletişimin şifrelerini anlattığı sunumunu ilgiyle takip etti.

Diyarbakır'da ilk 'Köy Bilim Festivali' coşkuyla başladı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, köy okullarını bilimle buluşturdu. İlk kez düzenlenen Köy Bilim Festivali coşkuyla başladı.

İnönü Üniversitesi hedef yükseltti

Malatya İnönü Üniversitesi yeşil kampüs, sıfır atık ve engelsiz üniversite ile ilgili çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Kampüste 11 birim 'turuncu bayrak' alırken, almayan birimler ise önümüzdeki yıl alma çabası gösterecek. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay 'İnönü Üniversitesini bütün kategorilerde örnek bir üniversite haline getirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz, Türkiye'nin ilk 3 kampüsü içinde yer almaktır'

Yardım yerine okul istediler

Şehitkamil'de görevli öğretmenler, Şehitkamil Belediyesi tarafından kendilerine sağlanacak maddi destek ile okul yapılmasını talep ettiler. Gaziantep Valisi Davut Gül ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğretmenlerin talebini yerine getireceklerini söylediler.

Güder: 'Bilim Şenliği'ni Battalgazi'de geleneksel hale getirdik'

Malatya'nın Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Bilim Şenlikleri Programı' çerçevesinde Battalgazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2.Battalgazi Bilim Şenliği sona erdi. 3 gün boyunca kapılarını ziyaretçilere açık tutan Bilim Şenliği'ni ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu tür Şenliklerini geleneksel hale getirmenin önemine vurgu yaptı.

GAÜN'de geleneksel tanışma kahvaltısı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Aşçılık programı öğrencilerinin eğitim öğretim yılı başında geleneksel olarak düzenledikleri tanışma kahvaltısı Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın'ın da katılımıyla gerçekleşti.

İdare hukuku buluşmalarının yedincisi GAÜN'de yapıldı

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi iş birliğinde Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde '7. İdare Hukuku Buluşmaları Gaziantep' Çalıştayı' açılış programı GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleşti.

Geleceğin tasarımcıları halı fabrikasını ziyaret etti

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin girişimleri ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü altında açılan, konusunda Türkiye'nin ilk ve tek olma özelliği taşıyan Halı Tasarımı Programına yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

'Yaşayan tarihten mimariye bir dokunuş atölyesi' ile Diyarbakır mimarisi ele alındı

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından Kültür ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde 'Yaşayan Tarihten Mimariye Bir Dokunuş Atölyesi' çerçevesinde Ahmet Edip Sevgican ve Ali Haydar Canlı tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Öğrenciler, bilimsel etkinliklere yoğun ilgi gösteriyorlar

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 50 bin öğrencinin yararlandığı Bilim Şehitkamil'deki eğitimlere yoğun ilgi sürüyor. Ortaokul öğrencisi Miraç Bilici, 'Bugün de Bilim Şehitkamil'e gelerek, burada merakımı gidermeye çalıştım. Burası gerçekten çok güzel bir yer' dedi.

Eğitim için seferber oldular: 10 bin kitaplı kütüphane kurup öğrencilerini üniversiteli yaptılar

Diyarbakır Kocaköy Çok Programlı Anadolu Lisesinde eğitimciler, seferber olup başlattıkları kitap kampanyasıyla 10 bin kitaplı kütüphane kurarak öğrencilerini hem üniversiteli yaptı hem de üst üste erasmusa gönderdi.

Erdemoğlu ailesinden iki eser daha

Adıyaman besni ilçesinde yaptırılan cami ve Anadolu lisesinin açılışı yapıldı

Diyarbakır'da 'spor otizm' ABA klinikte açılıyor

Diyarbakır'da otizmli bireyler için sağlıklı çalışma olanağı sağlayan ABA Otizm Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bir yeniliğe daha imza atıyor. Bölgede otizmli bireylerin spor desteğiyle psikomotor becerilerinin geliştirilmesi, vücut farkındalığının arttırılması ve bilişsel gelişiminin desteklenmesinin sağlanması amacıyla açılan spor otizm kliniği Ekim ayı içerisinde ABA Otizm Eğitim Merkezinde faaliyete geçecek.

Gaziantep'te gastronomi eğitimi alan kadın kursiyerlere sertifika

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi'nde 5 farklı alanda eğitimini başarıyla tamamlayan 95 kadın kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

Toplam 3458 haber.