Eğitim

Eğitim Haberleri

Eğitim bilimleri dergisinde özel sayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından 2016 yılında yayın hayatına başlayan akademik bir dergi olan Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan'a ithafen özel sayı hazırladı.

Bağlar'da 100'e yakın öğretmene bilişim ve kodlama eğitimi verildi

Diyarbakır'da Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 100'e yakın bilişim teknolojileri ve matematik öğretmenini Microsoft ile buluşturuyor.

3 kilometrelik fark bir kızın eğitim hayatına mal oldu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamadı. Aynı evdeki kız kardeşini her gün servise bindirip Baskil ilçesine gönderen Uçar, okumak istediğini belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Gaziantep Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencileri, rehber öğretmenleri Fatma Nur İspenoğlu eşliğinde SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

GKV öğrencileri Bilfest'te

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Gazişehir BİLFEST 2022 Bilim Şenliği'ne katılarak bir çok bilimsel deneyde görev aldı.

Eğitim Bir-Sen'de Söylemez güven tazeledi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Malatya 1 Nolu Şube Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Olağan Kongrede Hüseyin Söylemez tekrardan Malatya Eğitim Birsen Şube başkanı seçildi.

Türkiye'nin ilk Keşif Kampüsü eğitim-öğretime başladı

Bilim ve teknolojiyi toplumda geniş kitlelere ulaştırmayı, çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun her katmanında bu alanlara karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan, 6-14 yaş grubuna yönelik düzenlenen uygulamalı atölye eğitimlerini çevreleyen ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Gaziantep Fatma Rezzzan-Mehmet Ragıp Güzelbey Çocuk Üniversitesi-Keşif Kampüsü Eğitim Öğretim Yılına törenle başladı.

Akademisyenler dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinin yüzde 2'lik dilimde Malatya İnönü Üniversitesi'nden 7 akademisyen yer aldı.

Eğitim Bir Sen'den Malatya'dan Tabipler Birliği'ne tepki

Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 No'lu Üniversite Şubesi Başkanı Yaşar Sakar, yaptığı açıklamada, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanına tepki gösterip, ' TTB yine yanıltmadı' dedi.

HKÜ'de TEKNOFEST 2023 heyecanı başladı

Dünya'nın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'in 2023 yılı etkinlikleri için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) teknoloji sevdalısı öğrencileri ve öğretim elemanları düzenlenen bilgilendirme seminerinde bir araya geldi.

Gençlik kampında bayram coşkusu

Şehitkamil Belediyesi tarafından Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 99. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Paintball Gençlik Kupası ve Gençlik Buluşmaları, liseli öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, etkinlikler esnasında gençleri sık sık ziyaret ederek koyu sohbetler gerçekleştiriyor.

Üniversite öğrencilerine Yeşilyurt tanıtıldı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilerin Malatya'yı tanımaları için başlatılan 'Memlekete Hoş geldin' projesi çerçevesinde açılan standı ziyaret ederek, üniversiteli öğrencilere Yeşilyurt'u anlatıp tanıttı.

Elazığ'da fırıncılara hijyen eğitimi verildi

Elazığ'da fırıncılara, 'Temel Gıda Hijyen' eğitimi verildi.

İnönü Üniversitesi'nde devir teslim töreni

Malatya İnönü Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Durhan, görevini Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Buğra Tahtalı'ya teslim etti.

İl Milli Eğitim 2023'ün İlk Aylarında Taşınıyor

İl Milli eğitim binasının taşınması gündemini değerlendiren il milli eğitim müdürü Hatice Özdemir, ihaleye çıkıldığına dikkat çekerek '. Tahminim Kasım ayının ilk haftasında ihaleye çıkılacak. Önce kablo fiber sistemin döşenmesi gerekecek. Ona göre düzenlenecek. Muhtemel tahminin Ocak ayından sonra oraya taşınabiliriz.' dedi.

Kayapınar akademileri ve bilgi evlerinde bahçe şenlikleri başladı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünce eğitim akademileri ve bilgi evlerinde 'Bahçe Şenlikleri' düzenlenmeye başlandı.

Elazığ'da özel bireylere seminer verildi

Elazığ'da özel bireylere yönelik 'Özel Bireylerde Yeme Bozuklukları ve Obezite Riski' konulu seminer düzenlendi.

FÜ'de 2. Ulusal Ve Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi düzenlendi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) Ulusal Ve Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi düzenlendi.

Diyarbakır'da 4 bin 500 öğrenci 'Gez-Gör' etkinliklerinden yararlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bilgievi ve akademi liselerde eğitim gören 4 bin 500 öğrenci 'Gez-Gör' etkinliğiyle kentin tarihi yerlerini gördü.

Toplam 3458 haber.