Eğitim

Eğitim Haberleri

Girişimci üniversiteliler dile önem verecek

Malatya İnönü Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından proje tanıtım toplantısı düzenlenerek, dil eğitiminin ön planda tutulması kararlaştırıldı.

FÜ'de TÜBİTAK 2209-A Proje Yazma Eğitimleri verildi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) öğrencilere yönelik, TÜBİTAK 2209-A proje yazma eğitimleri verildi.

Üniversite öğrencilerine 'Yeşilyurt' desteği

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesinin destekleriyle başlatılan Söz Meclisten İçeri Üniversite Toplulukları Destekleme Programı ile Üniversite Topluluklarının projelerine destek verilecek.

İnönü Üniversitesi enerjide de kalite belgesini almaya hazırlanıyor

Ekim ayında TSE'nin uluslararası ISO Standartları'ndan olan Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazanan Malatya İnönü Üniversitesi, şimdi ise Enerji Yönetim Sistemi 50001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almak için başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Dicle'de veteriner adayları beyaza büründü

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesine bu yıl başlayan öğrenciler, düzenlenen geleneksel törenle beyaz önlükleri giydi.

Elazığ Belediyesi'nden aile içi iletişim semineri

Elazığ Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 'Aile İçi İletişim' konulu seminer yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Dezavantajlı öğrenciler İstanbul ve Çanakkale'de ecdadın eserlerini gördü

Diyarbakır Sur Kaymakamlığı ile Sur Belediyesi ortaklığında ilçede sosyoekonomik yönden dezavantajlı konumda olup başarılı olan 45 ortaokul öğrencisi 'Ecdadın izinde, Sur'dan Çanakkale'ye'' projesi çerçevesinde İstanbul ve Çanakkale'ye seyahate çıktı.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, üniversitelilere iki yabancı dil öğrenilmesini önerdi

Dicle Üniversitesinde konuşmacı olarak düzenlenen programa katılan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, üniversite öğrencilerine en az iki yabancı dil öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

GAÜN'de insan ticareti konuşuldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göç Enstitüsü ile Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan İnsan Ticareti konferansı, GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gelecek matematikle kodlanıyor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencilerine avrupa Kodlama Haftası boyunca Matematik dersinde kodlama eğitimi de verildi.

Dijital Kütüphane 175 bin ziyaretçi ağırladı

Elazığ Belediyesi tarafından hizmete sunulan dijital kütüphane, ilk yılında 175 bin ziyaretçi ağırladı.

SANKO Okulları'nın okçuluk başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen '29 Ekim Cumhuriyet Kupası Okçuluk Yarışması'nda bir üçüncülük ve iki dördüncülük derecesi kazandı.

Eğitim alanında 4 protokol birden imzalandı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yaptığı iş birliği protokolleri ile öğrenciler için deneme sınavları, bilgi yarışmaları ve münazara yarışması düzenleyecek. Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız; eğitime destek olabilmek, eğitimin her kademesine bundan sonra da desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz' dedi.

FÜ 3 alanda dünyada ilk 500 üniversite arasında yer aldı

Fırat Üniversitesi (FÜ), 3 alanda dünyada ilk 500 üniversite arasında yer aldı.

Üniversite öğrencileri Küçük Sivri Tepesi'ne tırmandı

Malatya İnönü Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu, 2022-2023 döneminin ilk etkinliğini Küçük Sivri Tepesi'nin zirvesine çıkarak gerçekleştirdi.

''Bu okulda şenlik var'' projesinde 52 bin öğrenciye ulaşıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Bu Okulda Şenlik Var Projesi' son bir yılda 55 okulda 52 bin öğrenciye ulaştı.

Diyarbakır AFAD'tan çimento fabrikasına acil durum tatbikatı

Diyarbakır Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Ergani ilçesinde bir çimento fabrikasında çalışan personele yüksek katlardan kurtarma, yangın ve KBRN, kurtarma eğitimi verdi. Acil durum ve afet anında neler yapılması gerektiği konusundaki eğitimin ardından 102 işçinin katılımıyla tatbikat düzenlendi.

EBEGEM'den kariyer planlama ve iş arama becerileri eğitimi

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) tarafından 'İŞKUR İş Kulübü-İş Arama Becerileri Eğitimi' düzenlendi.

GAÜN'den iki bölüm daha akreditasyon belgesini aldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ile Biyoloji Bölümlerine Akreditasyon Belgeleri düzenlenen tören ile takdim edildi.

Toplam 3458 haber.