Eğitim

Eğitim Haberleri

Okul Müdürü Tunay kalbine yenildi

Malatya'nın Darende ilçesi Anadolu Lisesi Müdürü Murat Tunay, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

HKÜ'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' paneli düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle düzenlenen panel HKÜ Cine Amfi'de gerçekleştirildi.

SANKO Üniversitesi'nde akademik yıl açılış töreni

SANKO Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış ve Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme töreni yarın (26 Kasım 2022) düzenlenecek.

ABD ile İnönü Üniversitesi arasında dil eğitiminde iş birliği

ABD Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ataşesi Roger Cohen ve Eğitim Ataşeliği Eğitim Programları Koordinatörü Aycan Yaman, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Kızılay'ı ve Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi (İngilizce Öğretmenliği) bölümünü ziyaret ederek, dil eğitiminde iş birliği konusunda görüşme yaptı.

'Sosyal ve Beşeri Bilimler' proje destekleri tanıtıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Teknoloji Transferi Ofisi (KALİTTO) ve TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) iş birliği ile düzenlenen 300 bin TL bütçeli '3005-Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri' destek programı bilgilendirme semineri, akademisyenler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Taşımalı eğitim gören 'liseli çiftçiler' tarımda üretim merkezi olma yolunda

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde tarım bölümünde okuyup taşımalı eğitim gören lise öğrencileri, devlete ait kullanılmayan arazilerde sebze ve meyve tohumlarını toprakla buluşturarak üretim için ilk adımı attı.

Dicle Elektrik personeli 6 ilde 43 okulda bin öğretmenle görüştü

Dicle Elektrik personeli, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması için sorumluluk bölgesindeki 6 ilde eğitim veren 43 okulda görev yapan bin öğretmen ile görüşerek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

İnönü Üniversitesi'nin 2022-2023 akademik yılı açılışı

Malatya İnönü Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı akademik açılışını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 'Gençlerimize verdiğimiz eğitim ile ulusal kalkınma ve refaha katkıda bulunmayı, onlara milli, manevi ve evrensel değerler kazandırmayı hedefliyoruz' dedi.

Elazığ, yeni öğretmenevine kavuştu

Elazığ'da kiralanan otel, öğretmenevine dönüştürülerek '24 Kasım Öğretmenler Günü'nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Malatya'da Öğretmenler Günü kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü, Malatya'nın ilçelerinde de coşku ile kutlandı.

Kalp krizi geçiren öğretmen hayrına çeşme yapıldı

Malatya'da, vefat eden öğretmen Hülya Yılmaz adına görev yaptığı okulda yaptırılan çeşmenin açılışı gerçekleştirildi.

Dijital medyanın yanlış kullanımı otizm vakalarını arttırıyor

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eylem Şentürk Kara, bir programda, son dönemlerde artan otizm vakalarında yanlış dijital medya kullanımın önemli bir yeri bulunduğuna dikkat çekip, yetişkinlerin çocuklara ve gençlere olumlu manada örnek olmaları gerektiğini dile getirdi. Kara, yapılan araştırmaların sonucunda internet ortamında sürekli paylaşım yapan kişilerin gerçek hayatta çok da mutlu olmadıklarının ortaya çıktığını vurguladı.

GİBTÜ alimler sempozyumuna ev sahipliği yapacak

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yetişmiş temel İslam bilimleri dalında bölgeye hizmet etmiş, 17 din aliminin hayatının inceleneceği 'Yakın Dönem Şark Âlimleri' sempozyumuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gaziantep'te Öğretmenler Günü buruk kutlandı

Gaziantep'te PKK/YPG'li teröristler tarafından roketatarlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan'ı kaybeden meslektaşları Öğretmenler Günü'nü buruk kutladı.

Fadıloğlu, öğretmenleri konuk etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri ağırladı. Başkan Fadıloğlu, 'Eğitimin her kademesinde, her yaşta her vatandaşımızın hayat kalitesini yukarıya çıkarabilmek adına el ele, gönül gönülle vereceğiz' dedi.

FÜ ile Kazakistan Abay Devlet Pedagoji Üniversitesi arasında protokol

Fırat Üniversitesi (FÜ) ile Kazakistan Abay Devlet Pedagoji Üniversitesi arasında eğitim protokolü imzalandı.

Sanko'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayarak, 'Bilgisi ve şefkatiyle geleceğimizi aydınlatan öğretmenlerimiz, saygı ve övgüye her zaman layıktır' ifadelerini kullandı.

GAÜN personeline Swot-Pest eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kalite çalışmaları çerçevesinde 2022 yılı eğitim planında yer alan Swot-Pest eğitimi verildi.

Malatya'da şehitlere vefa

Gençlere vatan millet sevgisini aşılamak, milli şuuru oluşturmak ve şehitlerin isimlerini yad etmek amacıyla '17 Şehit, 17 Sınıf Binlerce Gönül' projesi çerçevesinde Malatya'nın Battalgazi ilçesi Orduzu Nadire Dernek İlköğretim Okulundaki sınıflara, 17 şehidin ismi düzenlenen programla verildi.

Toplam 3458 haber.