Eğitim

Eğitim Haberleri

Teknolojik bağımsızlık çok önemli

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) tarafından hazırlanan 'Türkiye Yüzyılı'nda Savunma Sanayiinin Önemi' başlıklı konferans Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in katılımıyla gerçekleşti. GİBTÜ'de Demir, günümüzde, ülkelerin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasında, teknolojik bağımsızlığın her zamankinden daha önemli bir konuma geldiğini söyledi.

48 saatte 15 oyun geliştirdiler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından oyun ve yazılım sektörünün gelişmesine katkı sağlamak ve çevik yazılımcılar yetişmesine destek vermek amacıyla her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen oyun geliştirme maratonu HKÜ GAME-JAM'22 etkinliği hafta sonunda gerçekleştirildi.

Bilim şenliğine yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından bir AVM'de kurulan bilim atölyesi, çocuklar ve velileri tarafından yoğun ilgi gördü. Bilim atölyesini ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çocuklar ile birlikte etkinliklere katıldı.

Okuma yazma kursuna ilgi

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinden bir diğerini Kernek Külliyesinde hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan Okuma-Yazma Kursuna ilgi her geçen gün artıyor.

SANKO Üniversitesi'nde 'MS hasta okulu' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı tarafından, merkezi sinir hastalığı olan Multipl Skleroz'un (MS) ele alındığı 'MS Hasta Okulu' konulu toplantı düzenlendi.

Aktan: ''Üniversite tercih fuarları ile öğrencilere direkt ulaşabiliyoruz''

Okan Üniversitesi Aday İlişkileri Müdürlüğüne bağlı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Sevda Aktan, üniversite tercih fuarlarının başladığını, bu çalışmalarla öğrencilerle yüz yüze görüşme fırsatı yakalayarak tercih etmeyi planladıkları bölümler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Genç iş adamları HKÜ'de tecrübelerini paylaştı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Topluluğu, Tecrübe Transferi Topluluğu ve Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Gaziantep Şubesi Gençlik Kurulu işbirliği ile düzenlenen programda, sektörünün öncü genç iş insanları tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Kahta Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi

Adıyaman'ın Kahta Belediyesi, personelle meydana gelebilecek iş kazalarında erken ve bilinçli müdahalelerin yapılabilmesi amacıyla 'İlk yardım eğitimi' verdi.

Bakan Özer'in davet ettiği özel öğrencilerden havada konser

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Diyarbakır'da İl Milli Eğitim Özel Sesler Korosu'nu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İstanbul'da ağırlayacağını söylemişti. Öğrenciler de İstanbul seyahatinde uçakta yolculuk yapan vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı.

Eğitim kurumları arasında iş birliği

SANKO Üniversitesi ile Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi arasında bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

SANKO Okulları'ndan eskrim başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okul Sporları Eskrim Müsabakaları'nda sekiz birincilik, üç ikincilik, dört üçüncülük ve beş dördüncülük olmak üzere toplam yirmi madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

GAÜN'de 'En yüce duygu annelik' konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi ile GAÜN Fatihler Yetiştiren Anneler Topluluğu tarafından hazırlanan En Yüce Duygu Annelik konulu konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

17 bin öğrenci ücretsiz sıcak yemek

Malatya'da, Milli Eğitim bünyesindeki 17 bin öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden faydalanırken, bu rakam önümüzdeki yıl 25 bine çıkarılması hedeflendi.

Gastronomi öğrencilerine çikolata eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Puratos Firması Teknik Danışmanı Mehmet Karaduman tarafından çikolata eğitimi verildi.

Diyarbakır'da öğrenciler, tatlının yapım aşamasını yerinde gördü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitim gören Bilgievi öğrencileri, tatlı imalat fabrikasını gezdi.

Rektör Kızılay'a markalaşma teşekkürü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede tarafından, markalaşmaya verdiği destekten dolayı gönderilen teşekkür belgesi, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a takdim edildi.

Öğretmenlere 'öfke yönetimi' semineri verildi

Adıyaman'ın Kahta Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenlerine 'öfke yönetimi' konulu seminerde eğitim verilmiştir.

Üniversite yazılım programı başarıyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kariyer Planlama, Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kodluyoruz Derneği ile Patika.dev iş birliğinde başlatılan Üniversite Yazılım Programları sona erdi.

Elazığ Kent Konseyi bünyesinde 'Çocuk Meclisi' kurulacak

Elazığ Kent Konseyi'nde gerçekleştirilen Yürütme Kurulu toplantısında konsey bünyesinde 'Çocuk Meclisi' kurulacağı açıklandı.

Toplam 3458 haber.