Eğitim

Eğitim Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Malatya'ya gelecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Malatya İnönü Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılacak.

Öğrenciler tatilde el becerilerini geliştiriyor

Ara tatili, anneleriyle birlikte Şehitkamil Belediyesi Dekoratif Ahşap Boyama Kursu'na katılarak değerlendiren öğrenciler, anneleriyle birlikte ahşap boyadı, atık malzemeleri geri dönüştürerek tekrar kullanılabilir hale getirdi.

Hemşirelik bakımının geleceği INCARE'22 kongresinde masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Ankara'da düzenlenen 2. Uluslararası Hemşirelik Bakımı ve Araştırma Kongresi'nde hemşirelik bakımının geleceği masaya yatırıldı.

Uzun yıllar sonra sınava giren öğretmenlerden öğrencilere uyarı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen 'Uzman Öğretmenlik Sınavı'na girmek için kurallara uyan ve sabahın erken saatlerinde okul bahçelerine gelen öğretmenler, öğrencileri de sınav kurallarına uyması gerektiğini ve sınav yerlerine erken gelmeleri konusunda uyardı.

Bu sınavda öğrenciler yerine öğretmenler ter döktü

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen 'Uzman Öğretmenlik Sınavı' tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da başladı. Bu kez öğrenciler yerine öğretmenler ter döktü.

Diyarbakır'da 3 bin 72 vatandaşa uyuşturucuyla mücadele eğitimi

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 3 bin 72 vatandaşa uyuşturucuyla mücadele konusunda eğitim verildi.

YÖK Başkanı Özvar: '2022 yılı itibarıyla 20'si devlet ve 3'ü vakıf olmak üzere toplamda 23 araştırma üniversitesi sayısına ulaştık'

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programına katıldı.

Lise öğrencileri motivasyon kampında

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 12. sınıf öğrencileri Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyici Motivasyon Kampı'na katıldılar.

Elazığ'da 'Madde ve Medya Bağımlılığından Kurtulma' semineri

Elazığ'da öğrencilere 'Madde ve Medya Bağımlılığından Kurtulma semineri düzenlendi.

Kolej öğrencileri İstanbul'u gezdi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri İstanbul'a düzenledikleri gezide tarihi ve turistik beldeleri ziyaret ederken aynı zamanda Türkiye'nin en prestijli liselerini ziyaret ederek bu kurumları yakından görme ve inceleme fırsatı buldu.

Uçak kazaları, büyük oranda insan hatalarından kaynaklanıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen 'uçak kazaları' konulu seminerde konuşan Kaptan Pilot Dr. Bilal Kılıç, uçak kazalarının büyük oranda insan hatalarından kaynaklandığını söyledi.

Elazığ'da 'Felsefe ve Din Bilimleri' sempozyumu

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ), Felsefe ve Din Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.

Sanko Rektörü Prof. Dr. Dağlı: 'İş birliğini daha da geliştirmeyi hedefliyoruz'

SANKO Üniversitesi ile Nuray-Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) arasında bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlere ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

DİKKAD'dan geleceğin çiftçilerine nar yetiştiriciliği ve nar ekşisi yapımı eğitimi

Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği (DİKKAD), tarımsal sektörde birçok ürünün verimli ve doğru bir şekilde yetiştirilmesi için eğitim programları düzenlemeye devam ediyor.

Malatya'da kişiye özel sıfır hata kitabı

Malatya'da Kanguru Okulları'nda yapay zeka kullanılarak her öğrenciye özel sıfır hata kitapları dağıtıldı.

Bilimin sultanları bu sergide

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin (GBB) ev sahipliğinde İslam alimlerinin dünya bilimine kazandırdığı buluş ve eserlerin tanıtıldığı 'Bilimin Sultanları Sergisi', Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Hukuk öğrencilerine ilk ders Menteş'ten

Malatya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ilk açılış dersi Anayasa Mahkemesi Üyesi Selahaddin Menteş tarafından verildi.

Diyarbakır'da hizmet sektörü çalışanlarına hijyen eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yiyecek-içecek sektör çalışanlarına hijyen ve temizlik eğitimi verdi.

Naci Topçuoğlu MYO'da su ayak izi eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, yeşil mutabakat eylem planına dahil olmak ve bu sürecin daha etkili uygulanabilmesine katkı sunmak amacıyla 'Su Ayak İzi' Eğitimi aldı.

Toplam 3450 haber.