Eğitim

Eğitim Haberleri

Bilimin sultanları bu sergide

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin (GBB) ev sahipliğinde İslam alimlerinin dünya bilimine kazandırdığı buluş ve eserlerin tanıtıldığı 'Bilimin Sultanları Sergisi', Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Hukuk öğrencilerine ilk ders Menteş'ten

Malatya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ilk açılış dersi Anayasa Mahkemesi Üyesi Selahaddin Menteş tarafından verildi.

Diyarbakır'da hizmet sektörü çalışanlarına hijyen eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yiyecek-içecek sektör çalışanlarına hijyen ve temizlik eğitimi verdi.

Naci Topçuoğlu MYO'da su ayak izi eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, yeşil mutabakat eylem planına dahil olmak ve bu sürecin daha etkili uygulanabilmesine katkı sunmak amacıyla 'Su Ayak İzi' Eğitimi aldı.

Elazığlı öğretmen doğu illerini temsilen 12. Diyabet Parlamentosu'na katıldı

Ankara'da düzenlenen 12. Diyabet Parlamentosu'na doğu illerindeki diyabetli öğrencileri temsilen Elazığ'dan Beden Eğitimi Öğretmeni Süreyya Erdem katıldı.

Genel Sekreter Budak Erasmus Personel Eğitim Haftasına katıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genel Sekreteri Dr. Muhammet Musa Budak, GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen 'Seven Doors to Europe' isimli konsorsiyum projesi çerçevesinde Bulgaristan The Southwest University Neofit Rilski'de Erasmus+ Personel Eğitim Haftasına katıldı.

Diyarbakırlı özel öğrencilere özel ilgi

Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, eşi Esra Solak, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Baytar, Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir Ernez özel gereksinimli çocukların eğitim aldığı Sur Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret etti.

Fedakar dede Türkiye'nin en iyi otizm profesörü ile başarılara imza atıyor

Diyarbakır'da otizmli bireyler için sağlıklı çalışma alanı olmadığını gören, torunu da otizmli olan Yılmaz Elaldı, milyonluk yatırım ile otizmli çocuklar için özel eğitim kliniği açarak, eğitimin meyvelerini Türkiye'nin en iyi profesörü akademisyen Bünyamin Birkan'la almaya devam ediyor. Otizmli çocukların gelişimine destek veren fedakar dede bu kez Diyarbakır'da konferans düzenleyerek bölgeye eğitimin yayılmasını sağlayacak konferans düzenleyecek.

Büyükşehir, eğitici atölye çalışmalarıyla öğrencilere keyifli tatil imkanı sunuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından hazırlanan 2022 Kasım ara tatil etkinlikleri çerçevesinde çocuklar, müzikal, kitap okuma, bilim teknoloji ve tiyatro gibi birçok etkinlikle boş zamanlarını dolu dolu geçiriyor.

GAÜN'DE yerel tohum konferansı

Göç Enstitüsü tarafından hazırlanan Suriye'de Yerli Tohum Üretimi ve Kullanımı konulu Konferans GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

İnternet ve teknolojinin olumsuz etkilerine dikkat

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Eylem Şentürk Kara, lise öğrencilerine verdiği seminerde yaşanan teknolojik gelişmelerin etkisiyle internetin geleneksel medyanın önüne geçmeye başladığının altını çizerek, Özellikle çocuklar ve gençler yetişkinlerden daha fazla bir şekilde bu olumsuz etkilere açık hale gelmiştir' dedi.

Hizmet içi eğitim programı sona erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte periyodik olarak gerçekleştirmiş olduğu hizmet içi eğitim programlarından biri daha sona gerdi.

Öğrencilerin başarı seviyesinin yükseltmesi için protokol

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde, Malatya'da öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin başarı seviyesinin yükseltmesi, eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleri ile arttırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlanacak.

Başkan Güder'den eğitime önem

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, olağan genel kurulları tamamlanarak güven tazeleyen Eğitim Bir Sen Malatya 1.Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ve Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Abuzer Akagündüz'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır'da mentorluk ve girişimcilik eğitimi kampı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi bünyesinde bir danışmanlığın işbirliğiyle 2022 bahar dönemi mentorluk eğitimi ve girişimci destek programları başladı.

Şehitkamil'de kadınlardan giyim kursuna yoğun talep

Şehitkamil Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün iş birliği çerçevesinde, Seyrantepe Aile Merkezi'nde açılan giyim kursundan yararlanan kadınlar, öğrendikleri bilgiler sayesinde ihtiyaç duydukları kıyafetleri dikerek, hem kendilerine hem de çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar,ürettikleri ürünleri satarak, aile ekonomisine katkı da sağlayabiliyor.

Fabrika gibi okul

Malatya'da kağıttan ürettikleri ürünlerle yaklaşık 3 milyon liralık ciroya ulaşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de nitelikli eleman yetiştiriyor.

75 yaşında 47 yıllık üniversite hasretini giderdi

75 yaşında Adıyaman Üniversitesi'ne kayıt yaptıran Recep Sevinç, 47 yıllık hasretini vuslata çevirdi.

KPSS Türkiye 1.'si'den Fadıloğlu'na ziyaret

Sınava Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphanelerinde hazırlanarak KPSS'de Türkiye 1.'si Ozan Bayraz ile KPSS'de Türkiye 23.'sü Osman Yıldırım, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret etti. Öğrencileri tebrik eden ve ödüllendiren Başkan Fadıloğlu, elde edilen başarıdan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Toplam 3454 haber.