Eğitim

Eğitim Haberleri

Öğrenci ve öğretmenlere bilinçlendirme eğitimi

Malatya İnönü Üniversitesi'nde, 344 öğrenci ve 10 öğretim görevlisine, 6284 Sayılı Kanun, Madde Bağımlılığı ve Siber Suçlarla Mücadele, Evlilik Öncesi Eğitim hakkında bilgilendirme yapıldı.

Elazığ'da öğrencilere yönelik gıda güvenirliliği eğitimi

Elazığ'da Gönül İhsan Tangülü İlkokulunda öğrencilere yönelik gıda güvenirliği eğitimi verildi.

Ahıska Türkü çocuklarına moral ve motivasyon etkinliği

Elazığ'da Yukarı Demirtaş konteyner kentte yaşayan Ahıska Türkleri çocuklarına yönelik moral ve motivasyon vermek amacı ile etkinlik düzenlendi.

Siber zorbalık uyarısı

Malatya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve Adli Bilişim Siber Güvenlik Uzmanı Ömer Faruk Yakut, internet ve sosyal medya ile birlikte siber zorbalığın arttığını belirterek, Eskiden güvenli olduğumuz söylenebilirdi ama şimdi evinizin orta yerinde dünyaya açılan kocaman bir internet kapınız var dedi.

Güder'den Prof. Dr. neslihan Şimşek'e ziyaret

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Neslihan Şimşek'e 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirerek, yeni görevinin kendisine ve Malatya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Okul öncesi eğitim, çocukların gelişim sürecini hızlandırıyor

Ortalama 0 ile 6 yaş arasındaki çocuklar için kabul edilen okul öncesi eğitimi, çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve var olan yeteneklerini görünür kılmak için önemli bir dönemdir. Eğitimciler bu dönemdeki eğitimin çocukların gelişim süreçlerini hızlandırmak için önemli bir basamak olduğunu söyledi.

Kahta BİLSEM Tanıtım Programı Düzenledi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) tanıtım programı düzenlendi.

Başkan Cömertoğlu'ndan öğrencilere eğitim tavsiyesi

Malatya'nın Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bir programda öğrencilere tavsiyelerde bulunup, 'Eğitim alanında edindiğiniz teorik bilgileri kısmen de pratiklerle pekiştirmelisiniz' dedi.

Elazığ'da kadınlar, ücretsiz dikiş-nakış kursu sayesinde meslek sahibi oluyor

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) tarafından açılan dikiş nakış kursunda kadınlar meslek sahibi oluyor.

Başkan Çınar'dan öğrencilere tavsiyeler

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Söz Sizde' etkinliğinde buluştuğu öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Çınar, konuşmasında planlı ve çok çalışmanın öneminden bahsetti.

Malatya'da kadınlar kooperatif kanalıyla üretecek

Malatya'da kadınlar eğitim görerek kooperatif kanalıyla üretime katkıda bulunacak. Eğitim sonunda katılım belgesi alan kadınlar, istihdam ve ekonomiye katkı sağlayacak.

İran'da kalabalık Türk boyları bulunuyor

Konya Selçuk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Temizel, İran'da Azerbaycan Türkleri, Horasan Türkleri, Türkmenler ve Kaşkay Türkleri gibi boyların, varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Malatya'da okul öncesi eğitim alan öğrenci sayısı 17 bine yaklaştı

Malatya'da okul öncesi eğitim alan öğrencesi sayısı 17 bine yaklaştı.

Diyarbakır'da 69 bin 827 öğrenciye ücretsiz yemek veriliyor

Diyarbakır'da okul öncesi eğitim veren 53 okuldaki 3 bin 827 çocuğa ücretsiz beslenme desteği geldi. Böylece ücretsiz yemek hizmeti alan öğrenci sayısı 69 bin 827'ye ulaştı.

İlahiyat mezunlarını bekleyen meslekler

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından hazırlanan 'Bizleri Bekleyen Meslekler' konulu Seminer, GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Oğuzeli MYO'da İnsan hakları konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu'nda, Hukuk Bölüm Başkanlığının koordinesinde, Gaziantep Baro Başkanı Av. İskender Kahraman tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü sebebiyle 'İnsan Hakları Bağlamında Adil Yargılanma ve Savunma Hakkı' konulu konferans verildi.

Malatya'da polis okullarda SİBERAY'I anlattı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yazıhan'da öğrenci ve öğretmenlere yönelik 'Güvenli ve Bilinçli internet' semineri düzenlenerek, 'SİBERAY' projesi anlatıldı.

Başkan Güder'den öğrencilere tavsiyeler

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçe sınırları içerisinde bulunan Eşref Bitlis KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Yabancı öğrencilere göç idaresinin işleyişi anlatıldı

Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu ortaklığı ile düzenlenen, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) eğitim gören uluslararası öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı, GAÜN Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Toplam 3454 haber.