Eğitim

Eğitim Haberleri

Şehitkamil'de kadınlardan giyim kursuna yoğun talep

Şehitkamil Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün iş birliği çerçevesinde, Seyrantepe Aile Merkezi'nde açılan giyim kursundan yararlanan kadınlar, öğrendikleri bilgiler sayesinde ihtiyaç duydukları kıyafetleri dikerek, hem kendilerine hem de çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar,ürettikleri ürünleri satarak, aile ekonomisine katkı da sağlayabiliyor.

Fabrika gibi okul

Malatya'da kağıttan ürettikleri ürünlerle yaklaşık 3 milyon liralık ciroya ulaşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de nitelikli eleman yetiştiriyor.

75 yaşında 47 yıllık üniversite hasretini giderdi

75 yaşında Adıyaman Üniversitesi'ne kayıt yaptıran Recep Sevinç, 47 yıllık hasretini vuslata çevirdi.

KPSS Türkiye 1.'si'den Fadıloğlu'na ziyaret

Sınava Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphanelerinde hazırlanarak KPSS'de Türkiye 1.'si Ozan Bayraz ile KPSS'de Türkiye 23.'sü Osman Yıldırım, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret etti. Öğrencileri tebrik eden ve ödüllendiren Başkan Fadıloğlu, elde edilen başarıdan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Gaziantep'te üniversite lise iş birliği

SANKO Üniversitesi ile Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi arasında bilimsel, sosyal ve kültürel iş birliği protokolü imzalandı.

ABD Eğitim Ataşesi HKÜ'de

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Roger Cohen ve beraberindeki heyet, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni (HKÜ) ziyaret etti.

Üniversite öğrencileri kariyer fuarında sektör temsilcileri ile buluştu

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla TRB1 bölgesindeki iller Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de düzenlenmesi planlanan kariyer fuarlarının ilki Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

GİBTÜ'de yurt sorunu yok

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde bulunan 2 adet öğrenci yurdu binasını Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 'ne (KYK) bağışlayarak kentteki öğrenci yurdu eksikliğinin giderilmesinde önemli rol oynadı. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, üniversite olarak kampüs binasındaki 650 kişilik, Kızılhisar'da 350 kişilik 2 yurt binasını KYK'ya bağışlayarak öğrencilerin barınma sorununa neşter vurduklarını ifade etti.

Özel bireyler, bilgisayar kursu ile hayata hazırlanıyor

Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezine gelen öğrenciler, burada gördükleri bilgisayar kursu ile hayata hazırlanıyor.

Saim Akınal Anadolu Lisesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi

'Gaziantep'in Kurtuluşunun 100'üncü Yılında 100 Hayırsever' kampanyası çerçevesinde Hayırsever Akınal ailesi tarafından yaptırılan 40 derslikli Saim Akınal Anadolu Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

Geleceğin gazetecilerine uygulamalı eğitim

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Uygulama Birimi İnühaber Merkezi'nde çalışan öğrencilere yönelik uygulamalı atölye eğitimleri düzenlendi.

SANKO Okulları öğrencileri TÜBİTAK'ta Türkiye üçüncüsü oldu

SANKO Okulları öğrencileri, 'TÜBİTAK 16'ncı Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması'nda Kimya dalında Türkiye üçüncüsü oldu.

Öğretmenlerle Gaziantep Buluşması'nda 'yılmazlık' semineri

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Öğrenci Dekanı ve Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özgür Osman Demir, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla 81 ilden öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen Öğretmenlerle Gaziantep Buluşması'nda 'Okullarda Yılmazlık' konulu bir seminer verdi.

Topçuoğlu ailesinin eğitime desteği sürüyor

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan '100. Yılda 100 Hayırsever' kampanyasına büyük destek veren Topçuoğlu ailesi tarafından yaptırılan 32 derslik ve spor salonundan oluşan Mücevher Topçuoğlu Anadolu Lisesinin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Halı tasarımı bölümü öğrencileri online söyleşide

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Tasarımı Programı lisans ve Fen Bilimleri Enstitüsü Halı Teknolojileri Yüksek Lisans Programı Halı Tasarımı ve Teknolojisi yüksek lisans öğrencileri için online eğitim düzenlendi.

Anadolu'da tekstil sanatı söyleşisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nde Anadolu'da Tekstil Sanatı söyleşisi düzenlendi.

Üniversite öğrencilerine 'ceza infaz memurluğu' eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencileri, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Kahramanmaraş Eğitim Merkezi'ne düzenlenen teknik geziye katılarak ceza infaz memurluk mesleğine dönük uygulamalı eğitim aldı.

Hastanede gerçeği aratmayan tatbikat

Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde gerçekleştirilen Afet Tatbikatı ve Tahliye Yangın Tatbikatı gerçeği aratmadı.

Diyarbakır'da çocuklar için ücretsiz sinema gösterimi başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların sinemaya ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen ücretsiz sinema gösterimleri başladı.

Toplam 3458 haber.