Eğitim

Eğitim Haberleri

SANKO'nun eğitim kurumları arasında iş birliği protokolü

SANKO Üniversitesi ile SANKO Okulları arasında bilimsel, sosyal ve kültürel iş birliği protokolü imzalandı.

Okul sporları bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle okul sporları faaliyetleri değerlendirme ve planlama toplantısı düzenlendi.

Deneyap atölyeleri Türkiye'nin geleceğine yön verecek gençler yetiştiriyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde oluşturulan Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyelerinde geleceğe yön verecek gençler yetiştiriliyor.

Hastane bahçesinde çocuk şenliği

Malatya'nın Kale ilçesinde Devlet Hastanesinin bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokullarda eğitim gören çocuklara yönelik 'Sağlıklı Çocuklar Şenliği' düzenlendi.

Başkan Çınar, öğrencilerin proje tanıtım etkinliğine katıldı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dünyada hızla ilerleyen teknolojinin yanı sıra toplumsal hayatı olumsuz etkileyen pandeminin etkisiyle iletişim sorunu yaşayan gençleri topluma kazandırmak amacıyla düzenlenen 'Genç Çalışma Grupları' proje yarışmasında dereceye giren Sadreddin Konevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin proje tanıtım etkinliğine katıldı.

'Siberay' projesiyle öğrenciler bilgilendiriliyor

Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Siberay projesi çerçevesinde bin 600 öğrenci ile 350 kamu personeline bilgilendirme eğitimleri verildi.

Özel bireyler, engellerini müzikle aşıyor

Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezine gelen öğrenciler, engellerini aşmak için müzik kursunda gönüllerince eğleniyor.

Gaziantep'te üniversite lise işbirliği

SANKO Üniversitesi ile Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi arasında bilimsel, sosyal ve kültürel iş birliği protokolü imzalandı.Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Üniversitesi olarak liselerle iş birliklerine hazır olduklarını belirterek, 'Öğrencilerin insanlığa yararlı projeler geliştirip üretmesini istiyoruz' dedi.

MABESEM kurslarına her yaştan ilgi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) 2022-2023 yılı kurs faaliyetlerine başladı.

Kayapınar Belediyesi tarafından 22 okulun 1400 sıra ve masasını elden geçirildi

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan 22 okulun sıra ve masalarını yenileyerek kullanıma hazır hale getirdi.

Sanko'da ''Kadına el kalkmaz' etkinliği

SANKO Üniversitesi ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) iş birliğiyle kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla 'Kadına El Kalkamaz' konulu etkinlik düzenlendi.

Başkan Güder, öğrencilere tecrübelerini aktardı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, gençlerin daveti üzerine Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Başkan Güder, ilçeye yapılan gençlik yatırımlarını da gençlere anlattı.

Enhancer Projesi'nin kapanışı HKÜ'de gerçekleştirildi

Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD), T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) koordinasyonuyla yürütülen, Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT)-ENHANCER Projesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından uygulanan 'Yeni Ürün Geliştirmek için Altyapının Güçlendirilmesi ve Mentör Köprüsünün Kurulması' projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Kreş öğrencileri makarna yaptı

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, GAÜN Kreş ve Anaokulu altı yaş gruplarını makarna yapımı için uygulama mutfağında ağırladı.

Kahta'da okullararası voleybol turnuvası

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına düzenlenen voleybol turnuvası başladı.

Eğitim bilimleri dergisinde özel sayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından 2016 yılında yayın hayatına başlayan akademik bir dergi olan Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan'a ithafen özel sayı hazırladı.

Bağlar'da 100'e yakın öğretmene bilişim ve kodlama eğitimi verildi

Diyarbakır'da Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 100'e yakın bilişim teknolojileri ve matematik öğretmenini Microsoft ile buluşturuyor.

3 kilometrelik fark bir kızın eğitim hayatına mal oldu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamadı. Aynı evdeki kız kardeşini her gün servise bindirip Baskil ilçesine gönderen Uçar, okumak istediğini belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Üniversite adaylarından SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Gaziantep Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencileri, rehber öğretmenleri Fatma Nur İspenoğlu eşliğinde SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Toplam 3454 haber.