Eğitim

Eğitim Haberleri

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde bin 500'e yakın öğrenci üniversite hayatına adım attı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencileri için yol haritası niteliğinde olan 'Oryantasyon 2022-Üniversite Hayatına Giriş Dersi' düzenledi. 3 bin kişilik oturum kapasitesine sahip Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, bin 500'e yakın öğrenci üniversite hayatına adım attı. Üniversiteye adaptasyonu kolaylaştırmayı hedefleyen etkinlik ile öğrenciler, yeni döneme yüksek motivasyon ile başladı.

Geleceğin Tasarımcıları Halı Fabrikasını Ziyaret Etti

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin girişimleri ile Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü altında açılan, konusunda Türkiye'nin ilk ve tek olma özelliği taşıyan Halı Tasarımı Programı'na yönelik bir oryantasyon programı düzenlendi. Öğretim elemanları ve 2022-2023 öğretim yılında kayıt yaptıran öğrenciler, makine halısının üretim aşamalarını Şahan Halı'yı ziyaretleri esnasında yerinde inceleme imknı buldular. Makine halısının hammaddeden ipliğe, dokumadan konfeksiyona, kalite kontrolden ambalajlamaya kadar bütün üretim süreçlerini işin uzmanlarından dinleyen öğrenciler, fabrikadaki üretim aşamalarına tanık oldular.

Yeni projeler tanıtıldı

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, ' Bir ülke eğitimi ne kadar güzel, sürekli, kaliteli olursa kalkınma oranı da o kadar yükselecektir' dedi.

Rektör Özaydın'a Libya'dan ziyaret

Libya Zliten Belediye Başkanı Müftah Al Tahir Müftah Hammadi ve beraberindeki heyet Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ı makamında ziyaret etti.

GAÜN'de oryantasyon programı başladı,

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında üniversite eğitimlerine yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon programı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi'nde Arjantin'den gelen öğretim üyeleri seminer verdi

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bir hafta süren farklı konu başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da 250 öğrenciye uygulamalı trafik eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle trafik bilincinin oluşması amacıyla öğrencilere eğitim verdi.

GAÜN personeline motivasyon eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kalite çalışmaları çerçevesinde GAÜN Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Abdulkadir Aksoy tarafından 'İş Etiği, Hiyerarşi, Kurumsallaşma ve Kurum Kültürü' ile 'Motivasyon' eğitimi verildi.

Hafızlık yarışması Türkiye üçüncüsü Elazığ'dan

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 'Kur'an Kursu Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali' Şırnak'ta gerçekleştirildi.

Malatya'da yurtlarda denetim

Malatya'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda inceleme yapılıp, yeni eğitim öğretim yılına hazır olup olmadığı kontrol edildi.

Jandarmadan okul servisi şoförlerine eğitim

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından okul servisi şoförlerine eğitim verildi.

Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle trafik bilincinin oluşması amacıyla öğrencilere eğitim verdi.

On parmağında on marifet

Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin kadın antrenörlerinden Sevcan Bozan, yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. 27 yaşındaki antrenör, bir yandan Diyarbakırlı çocuklara halk oyunları eğitimi verirken, diğer yandan da özel etkinliklerde hem bando çalıyor hem futbol hakemliği, yapıyor hem de tiyatro ve müzikle de ilgileniyor.

Elazığ'da servis sürücülerine eğitim

Elazığ Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından servis sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır İl Müftüsü İmamoğlu, camide çocuklarla bir araya geldi

Diyarbakır İl Müftülüğünce Biz Bir Aileyiz, Cuma Akşamı Ailece Camideyiz programı düzenleniyor.

Elazığ'da öğrencilere yönelik tabiat eğitimi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik tabiat eğitimi verildi.

Öğrencilere halı üretimi uygulamalı gösterildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programını öğrencileri ÜNN Sanat Atölyesi'nde Tufting Halı üretim aşamalarını yakından görme imknı buldu. Etkinlikte, özgün desenlerin dokunduğu kabartma, oyma, kesim ve bukle gibi el işçiliği gerektiren birçok farklı tasarım özelliği öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

Ağaçtan düşen emekli müdür hayatını kaybetti

Malatya'da ağaçtan düşen emekli okul müdürü Numan İşcan hayatını kaybetti.

Rektör Bentli mazbatasını aldı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Recep Bentli, mazbatasını aldı.

Toplam 3458 haber.