Eğitim

Eğitim Haberleri

FÜ 23. Otomatik Kontrol Ulusal Kongresine ev sahipliği yaptı

Fırat Üniversitesi, Türkiye Otomatik Kontrol Ulusal Kongresine ev sahipliği yaptı.

Eski Başhekim Deniz Rektör Danışmanı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Recep Bentli'nin danışmanlığına Eski Başhekim Doç. Serdar Deniz getirildi.

145 bin 227 gazi torunu Çanakkale destanını yerinde yaşıyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesi çerçevesinde Çanakkale'yi ziyaret edecek öğrencilerin bilgilendirme toplantısında öğrencilerle bir araya geldi.

GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri mezun oldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi, 2021-2022 akademik yılı sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 64 öğrenci, mezuniyetlerini coşkulu bir törenle kutladı. Beş yıllık eğitimin ardından mezun olan öğrenciler, diplomalarını alarak meslek hayatına ilk adımlarını attı.

GİBTÜ Tıp Fakültesi'nde ilk ders

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Tıp Fakültesi'nde 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dersi yapıldı. Öğrencilere ilk dersi veren Tıp Fakültesi Dekanı Mehmet Yüncü, 'İlk Ders Açılış Töreni'nde kendi öğrencilik yıllarına döndüğünü ve onlarla aynı heyecanı ve mutluluğu hissettiğini söyledi.

Dicle Üniversitesi kurduğu stantlarla yeni öğrencilerini karşıladı

Dicle Üniversitesi, il dışından gelen yeni öğrencilerini kenttin farklı noktalarında kurduğu stantlarla karşıladı.

Rektör Bentli göreve başladı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Recep Bentli, rektörlük görevine başladı.

Elazığ'da KPSS heyecanı

ÖSYM tarafından iptal edilen ve yeniden düzenlenen KPSS için tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da tekrar sınava girecek binlerce aday okulların yolunu tuttu.

ŞSM'de, sınav başvuruları başladı

Şehitkamil Sanat Merkezi bünyesinde, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği bölümlerine yönelik yapılacak sınav başvuruları başladı. Başvurular, 10 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek.

İşitme engelli bireylerin sesi olmak için eğitim alıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan işaret dili kursuna katılan vatandaşlar, işitme engellilerin sesi olmak için eğitim alıyor.

Öğretmen adaylarından Başkan Güder'e motivasyon teşekkürü

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) katılacak olan öğrencilere destek amacıyla düzenlenen KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri tekrar derslerinden ücretsiz olarak yararlanan öğrenciler, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkürlerini iletti.

Eski rektörden yeni rektöre başarı dileği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Recep Bentli'nin atanması nedeniyle görev süresi dolan MTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, yeni rektör Bentli'ye başarı dileğinde bulundu.

GAÜN'de entegrasyon temalı sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi (TDP) tarafından yürütülen, Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Suriyeli Öğrenciler Burs Programı Projesi çerçevesinde Türk öğrencilerin ve uluslararası öğrencilerin yer aldığı, Entegrasyon Temalı Sergi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Güvenlikçilere eğitim

Malatya İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Özel Güvenlik Görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim verildi.

Karakoçan'da ilköğretim haftası kutlandı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi.

Kahta'da İlköğretim Haftası kutlandı

Adıyaman Kahta ilçesinde yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı.

Şehitkamil'de aile merkezlerinde kayıtlar başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe merkezinde farklı noktalarda bulunan ve son 4 yılda 67 bin 884 kişinin faydalandığı aile merkezinde yeni dönem kurs kayıtlarının başladığını duyurdu.

Yabancılar kültürümüzü mercek altına aldı

Portekiz, Hırvatistan ve Romanya'dan gelen öğretmenler, Malatya'da okullarda kültürel konularda çalışma yapıp rapor hazırlayacaklar.

Hemşirelik eğitiminde 'Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme' HKÜ'de mercek altına alındı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü tarafından, 'Yüksek Öğretimde Yenilikçi Öğretme ve Öğrenme, Çoğaltıcı Etkinlik (Innovative Teaching and Learning in Higher Education Multiplier Activity)' konulu seminer gerçekleştirildi.

Toplam 3458 haber.