Eğitim

Eğitim Haberleri

Şahinbey'den 475 bin 300 boyama seti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, okul öncesi eğitime başlayan minik öğrencilere ve ilkokul öğrencilerine 475 bin 300 adet boyama seti dağıtılacağının müjdesini verdi.

Çanta ve kırtasiye malzemeleri 1'inci sınıflarla buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in Gaziantep'te ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak 75 bin öğrenciye hediyesi olan çanta ve kırtasiye malzemeleri, minikleri sıralarında karşıladı.

Bağlar Milli Eğitim'den 'okuluna hoş geldin' projesi

Diyarbakır'da, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, köy okullarında ilk kez kodlama eğitimi başlatarak yeni bir projeyi hayata geçirdi.

SANKO Okulları'nın Teknofest başarısı

SANKO Okulları, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022 finallerine dört projeyle katıldı.

2022 YKS ek yerleştirme dönemi

Üniversite eğitimi almak isteyen ve herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için 2022 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ek yerleştirme dönemi başladı.

Battalgazi'de 'Aile Akademisi' ilgi gördü

Battalgazi Belediyesi'nin ailelere rehberlik etmesi amacıyla hayata geçirdiği 'Aile Akademisi' programlarının ilk konuğu olan Yazar Hatice Kübra Tongar, Battalgazililerle bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu programda ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

GAÜN'de göç ve sosyal uyum yaz akademisi başladı

Gaziantep Üniversitemiz (GAÜN) Göç Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Göç ve Sosyal Uyum Yaz Akademisi' programının açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, göçün dün ve bugün var olduğunu yarın da olacağını belirterek, ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözüyle, insan üzerine odaklanmış bir geleneğimiz, kültürümüz medeniyetimiz var' dedi.

GİBTÜ- Zielona Gra Üniversitesi arasında protokol imzalandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversite (GİBTÜ) ile Polanya'nın Zielona Gra Üniversitesi arasında Tıp Fakültesi, Hemşirelik Bölümü ve Mühendislik programlarını kapsayan ikili anlaşma protokolü imzalandı.

Miniklerde okula ilk adım heyecanı

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı rehberlik çalışmaları ve okula uyum eğitimleri, okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler sınıflarında yerlerini aldı. Malatya'da miniklerin okula ilk adım günü heyecanları dikkatlerden kaçmadı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim'den yenilenebilir enerji atağı

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü kendi ürettikleri güneş enerji sistemiyle gerçekleştirdikleri proje çerçevesinde okul çatısında yenilenebilir elektrik sistemi kurdu.

GAÜN'lü öğrencilere 200 bin TL'lik destek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri tarafından kurulan Alacamaker Şirketi, TEKNOFEST Girişim Hızlandırma Programı çerçevesinde 200 Bin TL destek kazandı.

Bağlar Belediyesin bünyesinde çocuklara Kur'an'ı Kerim dersi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu talimatıyla belediyenin Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde açılan Kur'an'ı Kerim kursuna katılan çocuklar 7 aylık eğitim programı ile Kur'an'ı Kerim'i hatmetme başarısını gösterdi.

Okula uyum sürecinde ebveyn tutumu çok önemli

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Burcu Gökalp Özcan, okula uyum sürecinde, ayrılık kaygısının tüm aile bireyleri olarak yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna'daki savaştan kurtuldular, öz vatanlarında üniversite kazandılar

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü Hatice Şukurova ve Kerim Abduloğlu üniversite sınavını kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ'da 200 öğrenciye kırtasiye malzemesi yardımı

Elazığ'da Adaklılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından maddi durumu yetersiz olan 200 öğrenciye 2022-2023 eğitim öğretim yılı öncesi kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.

Mülteci projesinin 5. toplantısı Litvanya'da gerçekleştirildi

Gaziantep Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu 'Dünya Vatandaşı Olma Yolunda Mültecilerin Ortak İnsani Değerler Konusunda Temel Yeterliliklerini Destekleme ve Geliştirme Projesi' çerçevesinde beşinci uluslararası toplantı Litvanya'nın Vilnius şehrinde gerçekleştirildi.

Elazığ'da çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı

Elazığ'ın Sivrice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik istişare ve bilgilendirme toplantıları sürüyor.

Sanko Üniversitesi'nde anatomi doktora programı açıldı

SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Anatomi Doktora Programı açıldı.

Ahıska Türkleri, öz vatanlarında Türkçe okuma ve yazma öğreniyor

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleri, öz vatanlarında Türkçe okuma yazma öğreniyor.

Toplam 3450 haber.