Sağlık

Sağlık Haberleri

Ambulans helikopter, kalp krizi geçiren hasta için havalandı

Malatya'da ambulans helikopter, kalp krizi geçiren hastayı hastaneye yetiştirdi.

DÜ Hastaneleri, koklear implant kullanan çocuklara yönelik etkinlik düzenledi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nde ameliyatları başarıyla tamamlanıp koklear implant kullanmaya başlayan çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

(Özel) Covid-19 ile grip aşısı birlikte yapılabiliyor

Covid-19 ile grip aşısının aynı anda yapılmasında sakınca olmadığını belirten Dicle Üniversitesi (DÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, kronik hastalığı olan vatandaşların bağışıklık sistemlerinin güçlü olabilmesi açısından mutlaka grip aşısı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Grip, korona virüs paniğine neden oluyor

Havalar soğumaya başlayınca grip vak'alarında artış, vatandaşlar da korona virüs tedirginliğine de neden oluyor.

Uzmanlar kalıcı makyaj uygulamasının tüyolarını açıkladı

Marmara Klinik Güzellik Uzmanı estetisyen Hira Dalmış, kalıcı makyaj uygulamasının detaylarını anlattı.

Doktor olma hayaline beyin tümörü engeli

Diyarbakır'da yaşayan ve hayali doktor olmak olan 16 yaşındaki Baran Dolaşır, sağlığına kavuşmak için tümörle mücadele ediyor. Dolaşır, 5 santimetreye kadar büyüyen tümörün alınması için yardım bekliyor.

Son 24 saatte korona virüsten 188 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 188 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 30 bin 563 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

FÜ ile Şiddetle Mücadele Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Uzmanından cilt tipine göre maske önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, kişilerin cilt yapılarının farklı olduğunu ve her birine özel maske ve metotların kullanılması gerektiğini söyledi.

Yeni doğan bebeklerde işitme tarama testi uyarısı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak, Burun Boğaz Kliniğinde görevli Op. Dr. Günay Kozan, yeni doğan bebeklerde işitme testinin en kısa sürede ya da doğduktan hemen sonra yapılmaması durumunda bebeklerin ömür boyu işitme engelli bir birey olarak kalabildiğini işaret ederek, aileleri uyardı.

Meme kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanseri büyüme, yayılma veya sorunlara neden olmadan erken evrede teşhis etmekte meme kanseri taramasının büyük rolü bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır'da temel inferlite ve non inzanif prenatal testlerin kullanımı toplantısı gerçekleşti

Diyarbakır Özel Memorial Hastanesinde alanında uzman birçok doktorun katıldığı temel inferlite ve non inzanif prenatal testlerin kullanımı toplantısı gerçekleşti .

Hastane personeline anne sütünün önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi personeline Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütünün ve emzirmenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığını arttırmak amacı ile eğitim semineri düzenlendi.

Elazığ'da vaka sayıları hızla düşüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre Elazığ'da korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ediyor.

Doktorların

Kastamonu'da doğuştan ensefalosel hastası olarak dünyaya gelen 9 yaşındaki Yiğit Keskin'in ameliyat olabilmesi için gerekli para toplandı ve aile tedavi için İstanbul'a doğru yola çıktı. Doktorların Bu bebek yaşamaz dediği Yiğit, başarılı bir operasyon sonrasında diğer çocuklar gibi hayata tutunmak istiyor.

Rusya’da Covid-19’a bağlı can kaybında yeni rekor

Rusya'da korona virüs salgınında son 24 saatte 968 kişinin hayatını kaybetmesi ile salgının başından bu yana en yükse can kaybı kayıtlara geçti.

Uzmanlardan yeni ve erken doğan bebeklerde göz muayenesi uyarısı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Göz Doktoru olarak görev yapan Dr. Dilbade Yıldız Ekinci, 'Bebeklerde erken muayene çok önemlidir. Bu yapılmadığı taktirde, körlük yapabilen bir hastalık var ise geç müdahale sonucunda bebeğin görmesi ömür boyu ortadan kalkabilir' dedi.

Afetlerin gönüllü ordusu, Kızılay'a kan bağışı için harekete geçti

Diyarbakır Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü'ne bağlı AFAD gönüllüleri, Türk Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kaplan: 'Gastrit tedavi edilmezse, mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir'

Gastritin her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olduğunu aktaran Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Can Şoreş Kaplan, Gastrit bireyde karın ağrısı, mide ekşimesi, göğüste yanma hissi, mide bulantısı, kusma gibi semptomlar oluşturmaktadır ancak birçok kişide de gastritin semptom vermeden ilerlediğini görmekteyiz. Gastrit tedavi edilmezse mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir dedi.

Toplam 3600 haber.