Sağlık

Sağlık Haberleri

Anne sütünü arttıran besinler

Anne ile bebek arasındaki en güçlü bağın anne sütü olduğunu ifade eden Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi anne sütünün önemine dikkat çekerek, anne sütünü artıran besinler hakkında tüyolar verdi.

En fazla Biontech aşısı tercih ediliyor

Malatya İnönü Üniversitesinde öğrenciler ile personele randevusuz aşı hizmeti sunan Covid-19 Aşı Uygulama Noktasında ilk 15 mesai gününde yapılan toplam 445 doz aşıdan 333'ü Biontech oldu.

DÜ Hastanesinde, '1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası' eğitim konferansı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi konferans salonunda '1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası' kapsamında düzenlenen eğitim konferansında anne sütünün önemi ele alındı.

Diyarbakır'da öğrenci ve velilere korona virüs uyarısı

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, okulların açılması ve havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel hastalıklarının bulaş riskinin arttığını belirterek, 'Her ateşi olan, burnu akan ya da öksürüğü olan hastanın korona virüs olmayacağı ve bunun yanında mevsimsel hastalıklar gibi hastalıklar olabileceği unutulmamalıdır' dedi.

Anjiyoda konfor devri

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Aksoy anjiyografi veya anjiyo işlemi hakkında bilgi verdi.

12 yıllık çocuk hasreti ikiz gebelik müjdesiyle bitiyor

Diyarbakır'da yaşayan Recep ve Dilek Coşacak 12 yıllık çocuk hasretini sona erdirecek ikiz gebelik müjdesini aldı.

Uzmanlardan bağırsak uyarısı

Cenel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yavuz Çapan, bağırsakların ikinci beyin olarak kabul edildiğini belirterek, ağrı, depresyon, aksiyete gibi bir çok hastalığa neden olabileceğini kaydetti.

Elazığ'da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

Elazığ'da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında yürüyüş düzenlenerek, vatandaşların kilo, şeker ve tansiyonları ölçülerek sağlık kontrolleri yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: 'Hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor'

Hareketsiz yaşam tarzının sağlığı olumsuz etkilediğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kemik erimesi gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır' dedi.

Diyarbakır'da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliği düzenlendi.

Türkiye'nin 20 ilindeki şubeleriyle yürüyüş etkinliği yapan Türk Kızılay Derneği, Diyarbakır'da da 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Müdür Bentli'den şiddet tepkisi

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınayıp, 'Şiddetin önlenmesi ve cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağımızı bildirmek istiyoruz' dedi.

Çölyak hastası öğrencilere özel menü

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri düşünerek, çölyak hastası öğrencilere ayrı yemek ve ekmek ikram edecek.

Uzmanından kalıcı dudak renklendirme önerisi

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, kalıcı dudak renklendirme yöntemi ile zamanla soluklanmış, simetrisi bozulmuş, incelmiş dudakların biraz daha dolgun ve canlı gösterildiğini söyledi.

Aşının gücü, Elazığ'da vaka sayılarını düşürdü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre Elazığ'da uzun bir aradan sonra düşüş yaşandı. Vatandaşlar vaka sayılarının düşmesini, aşı oranının yükselmesine bağladı.

Sağlıkçılara afet eğitimi

Malatya'da sağlıkçılara afet eğitimi verilerek, afet ve felaketlerin sadece eğitim ve tatbikatlarda kalması temennisinde bulunuldu.

Sağlık Bakanı Koca: "18-24 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi?

Sağlık Bakanı Koca: 18-24 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.

Kilo vermek için diyet yetmez, stresinizi yönetin

Kilo vermek için diyete girmenin tek başına yeterli olmadığını söyleyen Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, stres kontrolünün kilo vermenin olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da çevrimiçi 'Girişimsel Kardiyoloji' kursu verildi

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı tarafından 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi Girişimsel Kardiyoloji Kursu' kongre salonunda düzenlenen toplantıyla yapılırken, kursa, yüz yüze ve çevrimiçi olarak İstanbul, Ankara, İzmir'deki kardiyologlar katıldı.

Kardiyoloji Uzmanı Bireciklioğlu'ndan aşı çağrısı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Kardiyoloji Doktoru Fehmi Bireciklioğlu, korona virüsün kalp krizini tetiklediğini belirterek aşı çağrısı yaptı.

Toplam 3594 haber.