Sağlık

Sağlık Haberleri

İç yağ, hayvansal yağ tüketen ve sigara içenlerde prostat kanseri daha çok görülüyor

Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 700 bin kişiye prostat kanseri teşhisinin konduğuna dikkat çeken Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyyüp Oğuz, şimdilerde akciğer kanserinden sonra en çok ikinci sırada yer alan prostat kanserinin ilerleyen yıllarda hayat standartlarının gelişmesi, tanı yöntemlerinin artması ve yaşlanmanın da uzamasıyla artacağını öngördüklerini belirterek 50 yaş ve üstü vatandaşları tahlil yaptırmaları konusunda uyardı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde anne sütü eğitimi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Aslıhan Tabur, 'Bebek dostu hastanemiz, bebekler için en değerli besin olan anne sütünün önemine dikkat çekmek için eğitimler düzenlemeye devam ediyor' dedi.

Gaziantep'te akciğer kanserine karşı topyekun mücadele

Medical Park Gaziantep Hastanesi, akciğer kanserine karşı topyekun mücadele için hastalığın tanı, teşhis ve tüm tedavi aşamalarını aynı noktada sunarak hastalara şifa kaynağı oluyor.

Aşılı ve aşısız olarak koronaya yakalanan 2 gencin akciğer tomografisi korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Elazığ'da öksürük, halsizlik, yorgunluk ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve korona virüs tespit edilen 2 genç hastadan aşısız olanının tomografi sonuçlarında virüsün akciğerlerde zatürreye sebebiyet verdiği görüldü. Aynı şekilde aşı olup korona virüs hastalığına yakalanan bir başka genç hastanın bilgisayarlı akciğer tomografisinde akciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı belirlendi.

18 yıllık hasret sona erdi, pozitif sonuç sevindirdi

Diyarbakır'da 18 yıllık bebek hasreti çeken Ayşe ve Bedir Bozkurt çifti, müjdeli haberi aldı, pozitif sonuç sevindirdi.

Covid 19'da ölüm nedeni: Sepsis

Sepsisin tanı ve tedavisine ilişkin farkındalık oluşturmak için düzenlenen eğitimde konuşan GAÜN Hastanesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Gülseren Elay, Özellikle Covid 19'da ölüm nedeni sepsistir dedi.

Dünya Sepsis Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aykut Akyılmaz: 'Sepsis hastalığında erken tanı koyarak, tedaviye hemen başlamak ölüm oranlarını ciddi bir şekilde düşürmektedir' dedi.

Gaziantep OSB'ye acil sağlık merkezi ve poliklinik açılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğinde OSB'de poliklinik hizmeti ve acil müdahalelerin yapılacağı sağlık tesisinin hayata geçirilmesi için protokol düzenlendi.

Tunceli’de Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Tunceli'de, Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Lösemili çocuklar için eğlence düzenlendi

Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde Lösemi tedavisi gören çocukların ayakta takip ve tedavisi süreci başladı. Hastane yönetimi çocuklar için eğlence düzenleyerek pasta kesti.

Adıyaman'da 3 günde 33 adres karantinaya alındı

Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, son üç günde 333 adresi korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına aldı.

Dr. Halil Korkmaz, 'Korona virüs olan anneler bebeklerini emzirebilir'

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Korkmaz, Covid-19 tanısı konulan annelerin, bebeklerini emzirmesinde bir sakınca olmadığını belirtti.

Malatya'da 'kırmızı' alarmı

Yeni tip korona virüste Kırmızı kategoride olan Malatya'nın, bu kategoriden çıkması için yoğun çaba sarf ediliyor.

İnönü Üniversitesi Sağlıklı Yerleşke Kılavuzu yayımlandı

13 Eylül Pazartesi günü pandemi koşullarına uygun olarak yüz yüze eğitim ile çevrim içi eğitimin bir arada yürütüldüğü karma (hibrit) eğitim modeline geçecek olan Malatya İnönü Üniversitesi, bu süreçte uyulacak kuralları içeren bir kılavuz yayımladı.

Son 24 saatte korona virüsten 259 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 259 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 22 bin 923'de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Vaka sayısının en çok arttığı Elazığ'da maskesiz vatandaş, herkesi maske takmaya davet etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yayınladığı insidans haritasında Türkiye'de ikinci sırada olan Elazığ'da vatandaşlardan hem ilginç hem de sert tepkiler geldi. Maske takmayan bir vatandaş herkesi maske takmaya davet etti.

Aşı yaptırmayan galerici korona virüsten öldü

Gaziantep'te Covid 19 aşısı yaptırmayan 5 çocuk babası, 15 gün önce yakalandığı korona virüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaymakam Kazdal'dan hastane denetimi

Malatya Yazıhan ilçesinin yeni Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, İlçe Devlet Hastanesi denetimi gerçekleştirerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Malatya'da Covid-19 vaka sayısı artıyor

Malatya'da, korona virüs (Covid-19) vaka sayısı artıyor. Kentte, yüz binde 180 olan vaka sayısı 200'e yükselirken özellikle Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin nüfus yoğunluğunun fazla olması nedeniyle vakalar yüzde 90-95'e yükseldi.