Sağlık

Sağlık Haberleri

Tunceli’de Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Tunceli'de, Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Lösemili çocuklar için eğlence düzenlendi

Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde Lösemi tedavisi gören çocukların ayakta takip ve tedavisi süreci başladı. Hastane yönetimi çocuklar için eğlence düzenleyerek pasta kesti.

Adıyaman'da 3 günde 33 adres karantinaya alındı

Adıyaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, son üç günde 333 adresi korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına aldı.

Dr. Halil Korkmaz, 'Korona virüs olan anneler bebeklerini emzirebilir'

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Korkmaz, Covid-19 tanısı konulan annelerin, bebeklerini emzirmesinde bir sakınca olmadığını belirtti.

Malatya'da 'kırmızı' alarmı

Yeni tip korona virüste Kırmızı kategoride olan Malatya'nın, bu kategoriden çıkması için yoğun çaba sarf ediliyor.

İnönü Üniversitesi Sağlıklı Yerleşke Kılavuzu yayımlandı

13 Eylül Pazartesi günü pandemi koşullarına uygun olarak yüz yüze eğitim ile çevrim içi eğitimin bir arada yürütüldüğü karma (hibrit) eğitim modeline geçecek olan Malatya İnönü Üniversitesi, bu süreçte uyulacak kuralları içeren bir kılavuz yayımladı.

Son 24 saatte korona virüsten 259 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 259 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 22 bin 923'de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Vaka sayısının en çok arttığı Elazığ'da maskesiz vatandaş, herkesi maske takmaya davet etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yayınladığı insidans haritasında Türkiye'de ikinci sırada olan Elazığ'da vatandaşlardan hem ilginç hem de sert tepkiler geldi. Maske takmayan bir vatandaş herkesi maske takmaya davet etti.

Aşı yaptırmayan galerici korona virüsten öldü

Gaziantep'te Covid 19 aşısı yaptırmayan 5 çocuk babası, 15 gün önce yakalandığı korona virüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaymakam Kazdal'dan hastane denetimi

Malatya Yazıhan ilçesinin yeni Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, İlçe Devlet Hastanesi denetimi gerçekleştirerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Malatya'da Covid-19 vaka sayısı artıyor

Malatya'da, korona virüs (Covid-19) vaka sayısı artıyor. Kentte, yüz binde 180 olan vaka sayısı 200'e yükselirken özellikle Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin nüfus yoğunluğunun fazla olması nedeniyle vakalar yüzde 90-95'e yükseldi.

MTÜ'den akupunktur eğitimi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Akupunktur eğitimi verilecek.

Özal Tıp Merkezi'nde Çocuk Endoskopi Ünitesi açıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hizmete giren Çocuk Endoskopi Ünitesinin açılış töreni İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Pandemide 50 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara 3.aşı önerisi

Malatya'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medyasında yaptığı açıklamada, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde 2 doz sinovac aşısı olmuş, 50 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların 3. doz aşısını yaptırarak tam bağışıklık kazanmaları önerisinde bulundu.

(Özel) Gaziantep Sağlık İl Müdürü Tiryaki: '4. doz büyük ihtimalle ihtiyaç olacak gibi gözüküyor'

Gaziantep, tek doz aşılamada yüzde 80 oranını geçerken, artan vaka sayıları da endişe veriyor.

Rektör Karabulut'tan sağlıkta akredite vurgusu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ziyarette yaptığı konuşmada, sağlıkta akreditenin önemli olduğunu belirtip, 'Sağlıkta akreditasyon konusunda hep birlikte çalışarak, akıllı hastane uygulamalarını geliştirerek, hastanemizi bölgemizde ve ülkemizde rol model bir hastane haline getireceğiz' dedi.

18 yıllık çocuk özlemi PRP, akupunktur ve fitoterapi tedavileri ile son buldu

Diyarbakır'da 18 yıllık çocuk özlemi olan ailenin hasreti PRP, akupunktur ve fitoterapi tedavileri ile son buldu.

Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu: 'Meme büyümesi erkekte özgüveni azaltıyor'

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, kilo alımının ya da vücut geliştirme amacıyla kullanılan hormonların erkekte meme büyümesi sorununa yol açabileceğini belirterek, Özgüven problemlerine yol açabilen bu sorundan jinekomasti ameliyatıyla kurtulmak mümkün dedi.

Besni Devlet Hastanesinde 4 yeni doktor göreve başladı

Adıyaman'ın Besni Devlet Hastanesine ataması yapılan 4 uzman doktor görevlerine başladı.