Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, deprem ve pandemide hem şehrin hem de bölgenin lokomotifi oldu

Türkiye'nin 6'ncı şehir hastanesi olarak 1 Ağustos 2018 tarihinde hizmete giren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde olduğu gibi pandeminin başladığı ilk günden itibaren Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Diyarbakır ve çevre illerden hasta kabul ederek bölgeye hitap etmeye devam ediyor.

81 yaşındaki kadın ameliyat ile göğsündeki tümörden kurtuldu

Kahramanmaraşta yaşayan ve göğüs ağrısı şikayetiyle Gaziantep'e gelerek ANKA Hastanesi'ne başvuran 81 yaşındaki kadın, gerçekleştirilen başarılı operasyonla göğüs kafesindeki tümörden kurtuldu.

Koronadan hastanelerde yatan hastaların yüzde 47'si hiç aşı yaptırmamış

Malatya'da ilk doz aşısını yaptırdıktan sonra 2. Doz aşı zamanı geçmesine rağmen hala aşısını yaptırmayan 33 bin kişi bulunuyor. Korona virüs nedeniyle hastanelerde yatan hastaların yüzde 47'si hiç aşı yaptırmamış kişilerden oluşuyor.

Başhekim Parlak: 'Covid hastalarımızın hepsi aşı olmayanlardan oluşuyor'

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Emin Parlak, Kahta'da yükselen vaka sayıları ve düşük aşılanma oranı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Sadıkoğlu: 'İnovatif çalışmaların her daim destekçisiyiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta yer alan bir şirketin Türkiye'nin ilk yerli antikor test kitini geliştirdiğini belirterek, 'İştirakleri arasında yer aldığımız teknoparkta başarılı işlere imza atılması bizleri de ziyadesiyle memnun ediyor. Malatya TSO olarak, bu denli inovatif çalışmaların her daim destekçisiyiz' dedi.

Gaziantep'te vakaların yüzde 70'i aşısız

Gaziantep'te aşılama oranındaki artış her geçen gün sürerken, vaka sayısında da hissedilir seviyede artış görülmeye devam ediyor. Açıklama yapan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, vaka artışının sürdüğünü ve vakaların yüzde 70'nin aşısız vatandaşlardan oluştuğunu belirtti.

Uzmanlar, yaz tatilinde cilt bakımlarına karşı uyardı

Güzellik uzmanı estetisyeni Özcan Yalınkılıç Özaydın, yaz tatili sonrası cilt bakımı yapmayan danışanları uyardı. Özaydın; 'Erken yaşlanma, ciltteki kuruluk oranı daha fazla olur, kuruluktan kaynaklanan bir kırışıklık olayı meydana gelerek cildin kendini bırakması daha çabuk elastikiyetin oluşması, sarkmaların daha fazla oluşmasına sebep verir' dedi.

Diyarbakır şehir hastanesine kavuşuyor

Diyarbakır Şehir Hastanesinin ihalesi tamamlandı, esnaf ve vatandaşlar bir an önce hastanenin tamamlanması için gün sayıyor.

Ayşe Hasan Gündüz Aile Sağlığı Merkezinin açılışı yapıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde hayırsever Erdal Gündüz tarafından yer tahsisi yapılan aile sağlığı merkezi, yapımının tamamlanmasının ardından düzenlenen programla hizmete girdi.

Kurum ve kuruluş personellerine ilk yardım eğitimi verildi

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından kurum ve kuruluş personellerine ilk yardım eğitimi verildi.

Başkan Fırat: ''Aşımızı olup sevdiklerimiz ile aramızdaki engelleri kaldıralım''

Elazığ'da da aşı seferberliği sürüyor. Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, 2. doz aşısını olurken, vatandaşlara da aşı olmaları çağrısında bulundu.

Diz kireçlenmesi en çok kadınlarda görülüyor

Diz kireçlenmelerine sebep olan faktörlerin bilinmediğini ancak risk faktörleri hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun, idiopatik olarak tanımlanan diz kireçlenmelerinin çok sıklıkla ileri yaşlarda ve daha çok kadınlarda meydana geldiğini gözlemlediklerini söyledi.

Diyarbakır'da kafe çalışanları ve müşteriler aşı oldu

Diyarbakır'da aşı çalışmaları tüm hızıyla sürerken, il sağlık müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri, gittikleri kafe ve restoranlarda bulunan çalışanları ve müşterileri ikna edip aşı yaptı.

Kadınlara idrar uyarısı

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Ulusoy, kadınlarda idrar kaçırma probleminin tedavisi mümkün olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

Diyarbakır'da korona nedeni ile yatan hastaların ortak özelliği aşı yaptırmamaları

Diyarbakır'da korona virüs aşısına ilgi artarken Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yenal Karakoç, 'Vatandaşların tedbirlere devam etmeleri gerekiyor, her yaş grubundan yatan hastaların ortak özelliği aşı yaptırmamaları dedi.

'Çocuk sahibi olamazsınız' denilen çift, Rosi yöntemiyle mutlu haberi aldı

Yaklaşık 3 yıldır evlat hasreti çeken Cihat ve Zinnet Çelenk çifti, birçok tedaviye rağmen çocuk sahibi olamadı. Kendilerine çocuk sahibi olamayacaklarının söylenmesinin ardından dünyaları başlarına yıkılan çift, Diyarbakır'da mikrotese ameliyatı sonrası uygulanan Rosi yöntemiyle mutlu haberi aldı.

Kahta Devlet Hastanesinde Çocuk Gelişimi Polikliniği açıldı

Kahta Devlet Hastanesine Çocuk Gelişimi Polikliniği açıldı.

Op. Dr. Mehmet Özavcı Gölbaşı ilçesinde göreve başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne atanan Üroloji Doktoru Op. Dr. Mehmet Özavcı göreve başladı.

Nöroşirürji Uzmanı Karaörs, Medical Park Gaziantep'te

Sağlık alanında gerçekleştirdiği yatırımlarla adından söz ettiren Medical Park Gaziantep Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Nöroşirürji Uzmanı Op. Dr. Hilmi R. Karaörs, Medical Park Gaziantep'te hasta kabulüne başladı.