Sağlık

Sağlık Haberleri

Başhekim Deniz: 'Hedefimiz Covid-19 sürecini en iyi şekilde yönetmek'

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Serdar Deniz, Pandemiyle birlikte sağlık alanında birçok değişiklik yapıldığını, amaçlarının pandemi sürecini ve bu süreç içerisinde hastaneye gelmekte çekinen diğer hastaları tedavi etmek olduğunu söyledi.

Silvan'da 93 kişide delta varyantı tespit edildi, 145 kişi karantinaya alındı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde korona virüs delta varyantı olduğu tespit edilen 93 kişiyle birlikte 145 kişi karantinaya alındı.

Diyarbakır'da kırsal mahallelerde aşı stantları kuruldu, vatandaşlar sıraya girdi

Diyarbakır'da aşı çalışmaları sürerken ekipler kırsal mahallelerde kurdukları aşı stantları ile vatandaşları hem bilgilendiriyor hem de aşı olmalarını sağlıyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 'Ekiplerle beraber vatandaşın ayağına kadar gidip hem bilgilendirme hem de yerinde aşı uygulamalarını devam ettirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz önce sarı ardında mavi kategoriye yükselmektir' dedi.

Rektör Karabulut'tan apiterapi vurgusu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye'nin bal üretimi ve apiterapi konusunda sahip olduğu potansiyel hakkında yaptığı açıklamada, Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurmuş olduğumuz Arı ve Arı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde apiterapi potansiyelinin doğru bir biçimde ortaya konulması yönünde çalışmalar yapılıyor' dedi.

Millet kıraathanesinde sağlık semineri

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci tarafından 65 yaş üstü vatandaşların dinlenip, çay, kahve eşliğinde kitap okuduğu İkinci Bahar Millet Kıraathanesinde sağlık taraması ile sağlıklı yaşam ve doğru ilaç kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Uzman estetisyen Dalmış evde cilt bakımı yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu

Evde cilt bakımı yapmak isteyenler için, Uzman Estetisyen Zübeyir Dalmış'tan çok işe yarayacak tavsiyeler geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi AMATEM ile işbirliği yapacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadelede Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM )ile işbirliği yapacak.

Diyarbakır aşılamada 'turuncu'ya döndü

Diyarbakır'da aşılanmanın 1 milyonu geçmesiyle çok yüksek riskli kırmızı kategorisinden yüksek riskli turuncu kategorisine dönüşürken, kentte aşılanma yüzde 55.5'e yükseldi.

Hekimhan'da aşı seferberliği

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinin azaltılması için Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde aşı seferberliği başlatıldı.

Ünlü Cerrah Gözde Sağlık Grubu ile anlaştı

Yaklaşık 22 yıldır Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bektaş Battaloğlu, artık Gözde Sağlık Grubu bünyesinde hasta kabulüne devam edecek. Malatya Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. İbrahim Karaman, Prof. Dr. Battaloğlu'nun şehir dışında değil de Malatya'da sağlık hizmetlerine devam etmesini sağlamak istedikleri için böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

Op. Dr. Elçin Aydın Medıcal Park Gaziantep Hastanesi'nde

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) belgesi ve ISO 10002, 14001, 50001, 9001, 27001 ve Sıfır Atık alan, Gaziantep'in ve bölgenin tek, Türkiye'nin ise ikinci özel hastanesidir. Medical Park Gaziantep Hastanesi her geçen gün hekim kadrosunu genişleterek, bölge sağlık sektöründe öncü olma vasfını korumaktadır.

Yeni Başhekim Deniz, halk sağlığı uzmanı

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine başlayan Doç. Dr. Serdar Deniz, halk sağlığı uzmanlığında kendini yetiştirdi.

Sıvı tüketiminin önemi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Mumcu, bir şeyler içmek için susama mekanizmasına güvenilemeyeceğini belirterek, 'Susama hissi oluşana kadar bir miktar sıvı kaybına uğramış olabiliriz. Gün boyunca sıvı takviyesi yapmak sıvı kaybının önüne geçecektir' dedi.

Uzman Estetisyen Dalmış, kalıcı makyaj uyarısında bulundu

Uzman Estetisyen Zübeyir Dalmış, kalıcı makyaj yaptıranlara uyarılarda bulunarak dikkat edilmesi gereken kuralları açıkladı.

'Sabun bile yapamazlar' dendi antikor test kiti geliştirdiler

Malatya'da sabun bile yapamazlar diyenlere inat 3 bilim adamı 16 aylık sürede, 10 bin deney ile 75 dakikada 75 kişinin antikor sonucunu veren test kiti geliştirdi.

Iraklı hasta şiddetli ağrılarından Türkiye'de kurtuldu

Iraklı hasta yıllardır süregelen şiddetli diz ağrılarından Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla kurtuldu. Adım atmakta bile güçlük çeken 70 yaşındaki hasta, ameliyattan kısa süre sonra ağrılarından kurtularak, rahatça yürümeye başladı.

Diyarbakır'da uygulama noktalarına aşılama standı kuruldu

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) risk haritasında kırmızı kategorideki Diyarbakır'da, toplumsal bağışıklığın artırılması için aşılama çalışmalarına hız verildi. Şehrin çıkış noktalarına kurulan stantlarda isteyen vatandaşlara aşı yapılıyor.

Delta varyantı daha çok gençleri etkiliyor

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinin delta varyantı daha çok gençleri etkiliyor. Vaka sayısının arttığı Malatya'da en fazla vaka, Darende ilçesinde görüldü.

Polisten aşıya destek

Malatya'da polisler aşı olmanın gerekliliği konusunda mahalle sakinleri, esnaf ve gençleri ziyaret ederek, salgınla mücadelede aşının gerekliliği konusunda bilgilendirme yapıyor.