Sağlık

Sağlık Haberleri

Malatya aşıda artık Mavi

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde aşılamada yüzde 75'e ulaşan Malatya'nın Mavi kategoriye yükselmesi sevindirdi. Malatya'nın aşıda sarıdan mavi kategoriye yükselmesi Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın tebrik etmesine neden oldu.

Aşı 'hayata bağlamaya' devam ediyor

Geçtiğimiz ay aşı haritasında kırmızı renkte olan Elazığ'da aşılamanın artmasıyla birlikte yüzde 67,6 oranla sarıya geçtiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, yoğun bakımdaki veya vefat eden hastaların neredeyse tamamımın ya aşısız ya da eksik aşı yapanlardan olduğuna dikkat çekti.

'Çinko Covid-19 hastalık süresini ve ağır hastalığa gidişatı azaltan bir mineraldir'

İç Hastalıkları Uzmanı İdris Baydar, çinkonun bağışıklık için önemli bir mineral olduğunu söyledi. Baydar, 'Eksikliğini çok sık gördüğümüz bir mineral çeşidi olan çinko, bağışıklığımız için çok önemlidir. Özellikle korona virüs hastalık süresini ve ağır hastalığa gidişatı azalttığı araştırmalarda gösterilmiştir. Bu yüzden vücudumuza çinko açısından da dikkat etmeliyiz hatta gerekiyorsa takviye kullanmalıyız' dedi.

Topallayarak geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Uzun süredir boyun, kollarda ve bacaklarda ağrı, uyuşma, yürüme güçlüğü, denge sorunu gibi şikayetleri bulunan 60 yaşındaki hasta, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Karında şişkinlik şikayetiyle geldi karnından 7 kilogram kitle çıktı

Gaziantep'te yaşayan 25 yaşındaki İ.B. karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Yılmaz'a başvurdu. Yapılan tetkiklerde karnında kitle teşhisi konulan genç kadına ameliyat kararı verildi. Başarılı geçen ameliyatta genç kadının karnından 40 santimetre çapında, 7 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı.

Türk Kızılayı'ndan Dicle ilçesinde kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Aşı olmak için pedal çevirdiler

Aşılanma oranı yüzde 60.1'le düşük kentler arasında yer alan Diyarbakır'da, aşının önemine dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Obezite Kampının elde ettiği sonuçlarla yüzleri güldürüyor

Kilo verme mücadelesi içinde olan vatandaşların vazgeçilmez duraklarından birisi haline gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi obezite kampı, bir yılı aşkın süredir belli aralıklarla zayıflamanın ipuçlarını paylaşarak katılımcılarından yüzde 4 ila 6 arası kilo kaybı elde etti.

Rektör Karabulut, acı kayısı çekirdeğinin kanser hücrelerine etkisini anlattı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bir televizyon yayınında, Kayısı çekirdeğinin ağrı kesici etkisinin de olduğuna dikkat çekerek, Kanser hücrelerinden yola çıkıp vücudu istila eden süreçte de immun sistemini güçlendirdiğine dair bulgular elde edildi' dedi.

Malatya'da korona düşüş eğiliminde

Yeni tip korana virüs (Covid-19) pandemisinde düşüş eğiliminde olan Malatya'da daha fazla insanın aşılanması için çaba gösteriliyor.

Van’da 43 doktor istifa dilekçesi verdi

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, '1 Temmuz'da kalkan yasağın ardından ilimizde 43 hekim istifa dilekçesi verdi' dedi.

Erken menopoz teşhisi konulan 8 yıllık evli kadın, PRP tedavisiyle gebe kaldı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ikamet eden 32 yaşındaki Nebahat Harmancı'ya, gittiği birçok özel hastanede erken menopoz teşhisi konularak gebe kalamayacağı söylendi. Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e başvuran Harmancı, burada yapılan tahlillerin ardından uygulanan PRP tedavisiyle gebe kaldı.

Mardin'den geldi, şifayı Elazığ'da buldu

Halk arasında 'kunduracı göğsü' olarak bilinen 'çökük göğüs' hastalığı olan ve tedavi için Mardin'den Elazığ'a gelen 23 yaşındaki erkek hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Diyarbakır'da mobil aşı ekipleri vatandaşların ayağına gidiyor

Diyarbakır'da korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında mobil aşı ekipleri, site içerisinde ve apartmanların yakınlarında dolaşarak aşı hizmetini vatandaşın ayağına götürüyor.

Son 24 saatte korona virüsten 257 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 257 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 19 bin 616 da yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Nijeryalı hastanın rahminden 28 miyom çıkarıldı

Karın, kasık ağrısı, aşırı kanama, idrar kaçırma ve kabızlık şikayetleri olan Nijeryalı hasta, ülkesinde şifa bulamayınca tedavisi için Liv Hospital Gaziantep'e başvurdu. Miriam Bergman'a yapılan tetkiklerde rahminde en büyüğü 14 cm genişliğinde 28 adet miyom tespit edildi. Hasta başarılı bir ameliyatla rahmi korunarak kan takviyesi yapılmadan taburcu oldu.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Tiryaki'den delta varyantı uyarısı

Hayat eve sığar uygulamasında 'Yüksek riskli bölge' olarak görülen Gaziantep'te, delta varyantının görülme oranı ise yüzde 20 seviyelerine ulaştı. Delta varyantlı vaka sayılarının daha da artabileceğini belirten Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, vatandaşları dikkatli olmaları ve kurallara uymaları konusunda uyardı.

Zabıtadan ekmek denetimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi vatandaşların daha hijyenik ve standartlara uygun ekmek tüketmesi amacıyla fırın ve ekmek bayilerine yaptıkları denetimleri sıklaştırdı.

Gebelik zehirlenmesine dikkat

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız gebelik zehirlenmesinin bebek yada anne ölümleri ile sonuçlanabileceğini belirterek, anne adaylarını uyardı.