Sağlık

Sağlık Haberleri

58 yaşında kansere yenildi

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Basın biriminde görev yapan Ali Avşar kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

DİSKİ'den su depolarında temizlik çalışması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle'de vatandaşların sağlıklı içme suyu içmeleri için ilçede bulunan birçok su deposunda mesai yapmaya devam ediyor.

Ani inme geçiren kadın başarılı operasyonla yürümeye başladı

Elazığ'da yaşayan ve ani gelişen inme (felç) nedeniyle hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki kadın, erken müdahale ile gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

Küçük kız böbrek taşlarından PNL operasyonu ile kurtuldu.

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne şiddetli karın ağrısı şikayeti ile başvuran 8 yaşındaki İncinur Karadağ, böbrek kanalında bulunan 3 santimetrelik 3 tane taş ve böbreğini dolduran 4'santimetrelik taştan kapalı yöntem yani PNL yöntemi ile yapılan operasyon ile böbrek taşından kurtuldu.

Pandemi gündemden düşecek

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, aşılarını olmayanların pCR testi yaptırması gerektiğini hatırlatarak, Tam doz aşıyla pandemi gündemimizden düşecek dedi.

Gaziantep aşılamada 'Mavi', vakada 'Kırmızı' kategoride

Aşılamada mavi kategoriye dönen Gaziantep, vaka sayısında ise 'Yüksek riskli bölge' olarak kırımızı kategoride yer alıyor. Aşılamanın da verdiği rehavetle vatandaşların caddelerde oluşturduğu yoğunluk her geçen gün artmaya devam ediyor.

Elazığ'ın vefalı hemşireleri

Korona virüsle mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiği Elazığ'da iki hemşire köy köy gezerek aşı ile ilgili hem bilgilendirmelerde bulunuyor hem de vatandaşları ikna edip aşılama yapıyor. Özellikle aşı haritasında bir ay önce kırmızı kategoride olan kent, vefakar hemşirelerin gerçekleştirdiği hummalı çalışmalar neticesinde yüzde 67.6 aşılanma oranla sarıya geçti.

Nöroloji Uzmanı Dr Yılmaz hasta kabulüne başladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Buket Yılmaz, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Covid-19 ile grip ayrımı için en doğru yol PCR testleri

Kış aylarının yaklaşmasının ardından grip hastalığı ile Covid-19 belirtilerinin benzerlikleri insanlarda tedirginlik oluştururken Gaziantep Medical Park Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, grip ile Covid-19 arasındaki benzerlik ve farklardan bahsetti. Boşnak, PCR testiyle hastalığın grip ya da Covid-19 olup olmadığının kısa sürede en doğru sonucu vereceğini belirtti.

Elazığ'da toplu alanlarda aşı olmayanlara yönelik PCR testi zorunluluğu başladı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da bugün itibariyle toplu alanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu başladı. Bu kapsamda kentte bulunan otogar ve sinema salonlarına gelen aşısız vatandaşlar PCR testlerini gösterdi. Aşısız olup PCR testini de yaptırmayan vatandaşlar, ilgili alanlara alınmadı.

Adıyaman'da 3 günde 315 adres karantinaya alındı

Adıyaman'da son günlerde korona virüs (covid-19) vaka sayılarında ciddi artış yaşanıyor. Son 3 günde 315 adres karantinaya alındı.

Öğretmen ve veliler okulda aşıya ikna edildi

Adıyaman'da, aşı olmayan öğretmen ve veliler okul bahçesine kurulan aşı standında ikna edilerek aşı yapıldı.

İran’da Covid-19 ölümleri 110 bini aştı

İran'da korona virüs salgınında son 24 saatte 515 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı sayısı 110 bin 64'e yükseldi.

Vali Baruş'dan ikinci doz aşıda da başarı talebi

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi sonrasında Malatya'nın ilk doz aşılama oranında yüzde 75'i aşarak Mavi bölgeye dahil olması memnunlukla karşılanırken, Malatya Valisi Aydın Baruş, aynı başarının ikinci doz aşıda da gösterilmesini istedi.

Diyetisyen Kübra Tekay: 'Yağlar ölçülü tüketilirse kilo aldırmaz, kilonun korunmasına yardımcı olur'

Günlük alınan enerjinin yaklaşık yüzde 30'unun yağ olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Karbonhidratlarda olduğu gibi ölçülü ve doğru kaynaklardan alınan yağlar kilo yapmaz, aksine iştah kontrolünü sağladıkları için kilo kontrolüne yardımcı olurlar. Ayrıca yağlar, vitaminleri eriterek vücut tarafından emilmelerini sağladıklarından çok önemlidir dedi.

Kan bağışına davet

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde kan bağışına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Çocuk Hastalıkları Uzmanından yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliği için önemli uyarılar

Çocuk Hastalıkları Uzman Doktor Uğur Saraç, yüz yüze eğitimde çocuklara ve ailelerine sürdürülebilir eğitim için; maske, mesafe ve hijyen kuralları uyarısında bulundu.

Profesör Doktor Ekber Şahin, Medical Park Gaziantep'te

Sağlık alanında gerçekleştirdiği misafir memnuniyeti odaklı yaklaşımı ve verdiği kaliteli hizmetlerle bölgede referans hastane durumunda olan Medical Park Gaziantep Hastanesi, akademisyenlerden oluşan kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ekber Şahin, Medical Park Gaziantep'te hasta kabulüne başladı.

Malatya aşılamada mavi kategorideki iller arasında yer aldı

Covid-19 vakalarının yüzde 80'inin aşı sürecini tamamlamayanlarda ve aşısızlarda görüldüğü Malatya, aşılama yüzde 75'e ulaşarak mavi kategorideki iller arasında yer aldı.