Sağlık

Sağlık Haberleri

Acil sağlık ele alındı

Malatya'da düzenlenen 4. Bölge Acil Sağlık Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısında, acil sağlık konuları ele alındı. Toplantıda, uygunsuz sevklerin önüne geçilmesi için alınabilecek tedbirler ve iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.

Aşıyı geciktirdiği için korona virüse yakalanan profesörden aşı olun çağrısı

Gaziantep Medical Park Hastanesinde görevli Hematoloji Uzmanı Profesör Doktor İlhami Kiki, korona virüs aşısını olmayı geciktirdiği için korona virüse yakalandı. Korona virüsü ağır bir şekilde atlatan ve hastalık sürecinde 10 kilogram kaybeden Profesör Kiki, ' Aşıyı geciktirmenin cezasını çektim. Keşke aşı olsaydım. Herkes etkin bir aşıyı olsun' dedi.

Bakan Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11-17 Eylül'de illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Anne adaylarına gribal enfeksiyon uyarısı

Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, hamilelik döneminde anne adaylarının yakalandığı gribal enfeksiyonların bebeğe de zarar verebileceğini belirterek, bol miktarda sebze ve meyve ile sıvı tüketmeleri önerisinde bulundu. Prof. Dr. Çoksüer, anne adaylarına hamileliklerinin ilk 3 ayından sonra da grip aşısı olmasını önerdi.

Özel hastaneden Uluslararası İşitme Engelliler Haftası'nda engellilere ücretsiz muayene

Medical Park Elazığ Hastanesinde 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlara ücretsiz göz muayenesi yapıldı.

Malatya'da 3. doz aşı çağrısı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yaptığı açıklamada, id-19'da 3.doz aşı hatırlatması yapıp, Geç kalmayalım, büyüklerimizin hatırlatma dozu olan 3. doz aşılarını yaptıralım, sevdiklerimizi koruyalım' dedi.

Medical Park Gaziantep ilk mavi hastane oldu

Medical Park Gaziantep Hastanesi Gaziantep'in ilk Mavi Hastanesi oldu.

Diyarbakır 2. doz aşılama oranında geride kaldı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi Muhammet Asena, 2. doz aşılama oranında yüzde 47,3 civarında olduklarını belirterek aşı sırası gelen vatandaşlara, mutlaka aşılarını olmaları konusunda çağrıda bulundu. Başhekim Asena, 'Aşılama ve kurallara uymazsak yeni bir pik ile karşı karşıya kalabiliriz' dedi.

Uzmanlardan gebelere aşı çağrısı

Son günlerde korona virüs aşısının gebelerde düşük riskini arttırdığı yönündeki iddialar üzerine gebeler aşı olmak istemezken, yoğun bakımlardaki entübe hamile hasta sayısı ve hasta ölümleri ise artıyor. Vakaların arttığı kentlerden olan Gaziantep'te uzmanlar gebelerde sürecin daha zorlu seyrettiğini ve anne karnında bulunan bebek nedeniyle müdahalenin daha kısıtlı olduğunu hatırlatarak, anne adaylarına aşı çağrısında bulundu.

Kına gecesinde koronaya yakalandılar

Gaziantep'te oğullarının kına gecesinde korona virüse yakalanan Özcan ve Songül Turan çifti, delta varyantı teşhisinin konulması ve sağlık durumlarının ağırlaşması üzerine kaldırıldıkları Gaziantep Özel Anka Hastanesinde 45 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Rektör Göktaş, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulundu

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Bebek dostu olan GAÜN Hastanesi'nde anne sütü eğitimi

GAÜN Hastanesi'nde 'Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi' düzenlendi.

Aşı randevusu yerine taziyeye gitti, korona virüse yakalandı

Gaziantep'te yaşayan Mehmet Aslan, randevu aldığı aşıyı yaptırmak yerine bir aile yakınının taziyesine gitti. Katıldığı taziyeden sonra rahatsızlanan Aslan'ın yaptırdığı Covid-19 testi pozitifi çıktı.

Sevim Alan: 'Sonbaharda cildinizi koruyun'

Güzellik uzmanı Sevim Alan, sıcak yaz günlerinden yavaş yavaş soğuk havalara geçiş yaptığı bugünlerde cildinde bu değişimden nasibini aldığını hatırlatarak, Sonbaharda cilt kuruluğu artar. Bu mevsimde cildinizi soğuk havalardan korumalısınız' dedi.

Elazığ'da vatandaşlar korona virüs tedbirlerini unuttu, maskeler çene altına indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün korona virüs haritasında Türkiye'de sarı renkte 10 ilin kaldığını açıkladı. Sarı renkli olan iller arasında yer alan Elazığ'da yoğun kalabalıkların oluştuğu ve maskelerin çene altında olduğu gözlendi.

Kanserden korunmak isteyen kadınlara jinekolojik tarama çağrısı

Medical Park Gaziantep Hastanesinde '20 Eylül Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda Jinekolojik Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı, kanserden korunmak için kadınların her yıl jinekolojik tarama yapmalarının hayati önem taşıdığını belirterek, uyarılarda bulundu.

'Her gün yıkanmak saçı yıpratmıyor'

Dalmış Beauty yöneticisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, yaygın kanının aksine her gün yıkanmanın saçı yıpratmayacağını belirterek, yüksek ısıdaki su ile saçın yıkanmasının saç ve saç derisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Sosyal medya ile hatırlanan lezzet: Sarımsak turşusu

Doğal antibiyotik olan sarımsak korona virüs sürecinde en çok tüketilen besinler arasında yer aldı. Organik ürünlerle virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyeneler sarımsak turşusuna rağbet gösteriyor.

Aşı olmaktan korkan Güllü ninenin hemşire ile diyaloğu güldürdü

Elazığ'da kurulan 200 aşı uygulama noktasının yanı sıra 40 mobil gezici ekip, vatandaşları aşılamada sahada hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Elazığ Cem Kültür Vakfı önüne kurulan aşı standına 9 aydır aşı olmaktan korkan 65 yaşındaki Güllü Yıldız ile hemşire arasında geçen diyalog güldürdü. Güllü nine aşı olduktan sonra hemşireye 'hiç acımadı, yoksa sen aşı yapmadın mı' demesi kendisi başta olmak üzere orada bulunan herkesi kahkahaya boğdu.

Toplam 3600 haber.