Sağlık

Sağlık Haberleri

Aşının gücü, Elazığ'da vaka sayılarını düşürdü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre Elazığ'da uzun bir aradan sonra düşüş yaşandı. Vatandaşlar vaka sayılarının düşmesini, aşı oranının yükselmesine bağladı.

Sağlıkçılara afet eğitimi

Malatya'da sağlıkçılara afet eğitimi verilerek, afet ve felaketlerin sadece eğitim ve tatbikatlarda kalması temennisinde bulunuldu.

Sağlık Bakanı Koca: "18-24 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi?

Sağlık Bakanı Koca: 18-24 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.

Kilo vermek için diyet yetmez, stresinizi yönetin

Kilo vermek için diyete girmenin tek başına yeterli olmadığını söyleyen Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, stres kontrolünün kilo vermenin olmazsa olmazlarından olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da çevrimiçi 'Girişimsel Kardiyoloji' kursu verildi

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı tarafından 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi Girişimsel Kardiyoloji Kursu' kongre salonunda düzenlenen toplantıyla yapılırken, kursa, yüz yüze ve çevrimiçi olarak İstanbul, Ankara, İzmir'deki kardiyologlar katıldı.

Kardiyoloji Uzmanı Bireciklioğlu'ndan aşı çağrısı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Kardiyoloji Doktoru Fehmi Bireciklioğlu, korona virüsün kalp krizini tetiklediğini belirterek aşı çağrısı yaptı.

Son 24 saatte korona virüsten 210 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 210 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 28 bin 873 de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Kan kaybeden şahsın imdadına hava ambulansı yetişti

Malatya'nın Darende ilçesinde kazaen bıçakla kesen ve kan kaybı yaşayan şahıs, il merkezindeki hastaneye hava ambulansıyla yetiştirildi.

Aycan Yanaç'tan kanser için farkındalık etkinliği

Defa Life Hastanesi'nde Erken Teşhis ile kansere karşı daha güçlüyüz sloganıyla Gaziantep Algspor'un yıldızı Aycan Yanaç'ın da katıldığı bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

Korona virüs sonrası akciğerlere dikkat

Medical Park Gaziantep Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Demet Çetin, Ağır zatürre (pnömoni) ile takip edilerek solunum desteği olmadan taburcu edilen hastalarda birinci ve üçüncü ay kontrol poliklinik muayenesinin yapılması gerektiği hatırlatarak, uyarılarda bulundu.

Boğazına dili kaçan öğrenci öğretmeninin müdahalesi ile kurtarıldı

Siirt'te arkadaşlarıyla oyun oynayan bir öğrenci dilinin boğazına kaçması sonucu aniden yere düştü, durumu fark eden bir öğretmenin müdahalesi sonucu öğrenci ölümden kurtuldu. Okul bahçesinde yaşanan olay saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Özel Bower Hastanesi, aile hekimlerini eğitim toplantısında buluşturdu

Diyarbakır'da korona virüs süreci boyunca büyük bir özveri ile çalışan aile hekimleri, Özel Bower Hastanesi tarafından 'Sağlık buluşması' projesi çerçevesinde yapılan eğitim toplantısında bir araya geldiler.

Korona virüse karşı en etkili silah güçlü bağışıklık

Korona virüs süreciyle birlikte uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitime yeniden başlayan çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, ailelerin en çok merak ettiği konular arasına girdi. Uzman Diyetisyen Gülen Mavi Canlı, ailelere önerilerde bulunarak, sürecin nasıl işlemesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Kış ayları yaklaştı, vatandaşlar bitkisel ürünlere yöneldi

Elazığ'da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitkisel ürünlere yöneldi.

Kaymakam Ülkü'den pazar denetimi

Malatya'nın Arguvan İlçesi Kaymakamı Kemal Ülkü, Halk Pazarını ziyaret ederek, pandemi kurallarına uyan pazarcı esnafı ve vatandaşlara teşekkür etti, uymayanları da uyardı.

Son 24 saatte korona virüsten 227 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 227 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 29 bin 386 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Pediatrik Cerrahi Bölümü Gaziantep'te hizmete başladı

Türkiye'de yapılan istatistiklerde bebek ölümlerinin en fazla yaşandığı illerden biri olarak belirlenen Gaziantep'te, Pediatri Kalp Damar Cerrahi bölümü hizmete başladı. Son 3 günde 3 başarılı ameliyat yapılan bölümle çocuk ölümler ve il dışına sevklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

İl Sağlık Müdürlüğü kalp hastalıklarına karşı bilgilendirdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, 29 Eylül 'Dünya Kalp Günü' kapsamında vatandaşları kalp ve damar hastalıklarına karşı bilgilendirdi.

Milletvekili Kahtalı'dan Eskimalatyalılara hastane müjdesi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Eskimalatya'ya Semt Polikliniği ve Göçmen Sağlığı Merkezi yapılacağını müjdeleyerek, 'Şu anda projesi hazırlanıyor en kısa sürede yapım için ihaleye çıkılacak. 2022 yılında da çalışmalar başlayacak dedi.

Toplam 3600 haber.