Sağlık

Sağlık Haberleri

Medical Park Elazığ Hastanesi, Elazığ Karakoçan FK'nın sağlık sponsorluğu anlaşmasını yeniledi

Medical Park Elazığ Hastanesi, TFF 3. Lig ekibi Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü ile sağlık sponsorluğu anlaşmasını uzattı.

Anestezi Günü'nde çiçekli kutlama

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde Dünya Anestezi Günü, anestezi teknikerlerine çiçek verilerek kutlandı.

GAÜN'de el yıkamanın önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nde '15 Ekim Dünya El Yıkama Günü'nde, bulaşıcı hastalıkların yayılımının azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla 'Hastane Enfeksiyonlarına Karşı El Ele Mücadele' adıyla etkinlik düzenlendi.

Son 24 saatte korona virüsten 181 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 181 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 30 bin 694 de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Gaziantep'te El Yıkama Günü için örnek etkinlik

'15 Ekim Dünya El Yıkama Günü' sebebiyle Medical Park Gaziantep Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak öncülüğünde el yıkamanın önemine dikkat çekmek için hastalara ve çalışanlara dezenfektan ve sabun hediye edildi. Doç. Dr. Keçik Boşnak, doğru el yıkamanın önemine vurgu yaptı.

Sağlıklı bakış için sağlıklı göz uyarısı

Medical Park Gaziantep Hastanesi 14 Ekim 'Dünya Görme Günü' sebebiyle görme kusurlarına dikkat çekmek maksadıyla Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgin, sağlıklı bakışların sağlıklı göz ile mümkün olacağını belirterek, göz sağlığı konusunda önerilerde bulundu.

TÖTM'de Dermatokozmetoloji Ünitesi törenle açıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) hizmete giren Dermatokozmetoloji Ünitesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Vali Karaloğlu, lösemili çocuklarla bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etti.

İşitme kaybı yaşayan çocuğa başarılı ameliyat

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işitme kaybı yaşayan çocuğa başarılı ameliyat yapıldı. İşitme kaybı yaşayan çocuğun başarılı ameliyat sonrasında daha net işitmeye başladığı belirtildi.

Bilim insanlarından aşı kararsızlığına karşı farkındalık kitabı

Malatya'da bilim insanları tarafından aşı karşıtlığına ve aşı kararsızlığına dikkat çekmek ve insanları aşıya yönlendirmek adına korona virüs hastalarının hastalık hikayelerini anlattıkları 'Aşı kararsızlığına hayır' isimli bir kitap çıkarıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek şehir hastanesi, 9 ayda 1 milyondan fazla hastaya şifa dağıttı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi tarafından profesör ve doçent kadrolarına atanan akademik ünvanlılar için 'Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni' düzenlendi. Törende konuşan hastanenin başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, 9 ayda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dahil olmak üzere 1 milyon 149 bin 139 hasta kabulü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gaziantep'te Türkovac aşısı için 200 gönüllü aranıyor

Türkiye'nin yerli aşısı Türkovac'ın Faz-2 çalışmaları tamamlanırken, 41 merkezde gerçekleştirilecek olan Faz-3 çalışmaları kapsamında Gaziantep'te 200 gönüllü aranıyor.

Diyaliz hastalarına müzikli terapi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde gönüllü müzik öğretmenleri Cem Aslan ve Ümit Kesici, diyaliz merkezindeki hastalara müzikle terapi uyguluyor. 65 hasta, terapi etkinliklerinde adeta moral depoluyor.

2 doz aşı hayatta tuttu, 89 yaşındaki Firdevs nine koronayı hafif atlattı

Elazığ'da koronavirüse yakalanan 89 yaşındaki Firdevs nine 2 doz aşısını olduktan sonra yakalandığı hastalığı daha kolay atlattı. Aşı olmayanlara çağrıda bulunan Firdevs nine, Aşı olmayanlar hiç beklemesinler hemen aşı olsunlar dedi.

Sonbaharda bağışıklığı güçlendirmek için protein ağırlıklı beslenme önerisi

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Nur Seda Güler, sonbaharda gribal enfeksiyonların ve korona virüsün artışa geçtiğini belirterek, bağışıklığın güçlendirilmesi için protein ağırlıklı besinler tüketilmesini önerdi. Güler, ayrıca zayıflamanın sadece görsel anlamda değil aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürebilmek için önemli olduğunu vurguladı.

Gerger'de 'kuduz' karantinası

Adıyaman'ın Gerger ilçesi, bir vatandaşa saldıran kurdun kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine karantinaya alındı.

Korona virüs geçirenlerde depresyon ve ölüm korkusu

Korona virüs hastalığı geçirenlerin ölüm korkusuyla psikiyatriye başvurduğunu belirten Psikiyatri ve Psikoterapist Uzman Dr. Süleyman Dönmezdil, Korona virüs sonrası depresyon ve ölüm korkusu bulunan hastaların uzun süre geçmeden psikiyatrik tedaviye başvurup tedavi almaları ya da psikoterapi almaları hastalığın ilerlemesi açısından ve ilerlemeyi engellemesi açısından önemlidir. Başvurmadıkları takdirde psikiyatrik rahatsızlık direnç kazanır' dedi.

Tek testle grip mi covid 19 mu olduğunu öğrenin

Grip mi yoksa Covid-19 mu olduğu konusunda endişe yaşayanlar artık Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde yapılan test ile hastalığının ne olduğunu öğrenebilecek.

Sanko Üniversitesi'nden menopoz uyarısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali İrfan Güzel, menopozun yaygın bilinenin aksine hastalık değil, kadın yaşamının bir evresi olduğunu söyledi.

Toplam 3600 haber.