Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da korona virüs nedenli ölümlerin yüzde 95'ini aşısız veya eksik aşılı vakalar oluşturdu

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cihat Polat, korona virüs nedenli ölümlerin yüzde 95'inin aşısız veya eksik aşılı vakalar olduğunu belirterek, Buna karşın korona virüs yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın da yine yüzde 94'ü aşısız veya eksik aşılı kişilerden oluşmaktadır dedi.

Aşılamada sarıya dönen Elazığ'da uzmanlar uyardı: 'Ben aşı oldum, bu hastalık bana bulaşmaz demeyelim'

Korona virüs aşılama oranında yüzde 65'i geçerek sarıya dönen Elazığ'da, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu vatandaşları uyararak, Ben aşı oldum, bu hastalık bana bulaşmaz demeyelim. Bunların hepsi savaşa gitmeden önce aldığımız bir zırh gibiler. Okun vücudumuza isabet etmesini, silahın yaralamasını önleyecek etki gibi aşı da bu hastalığın bulaşmasını önlüyor dedi.

Londra'dan gelen çift Gaziantep'te zayıfladı

Londra'da yaşayan Atik çifti, Gaziantep'te gerçekleştirilen obezite ameliyatının ardından 10 günde yaklaşık 13 kilo zayıfladı.

ABD’de gelecek hafta 5-11 yaş grubunun Covid-19’a karşı aşılanmaya başlaması bekleniyor

Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Direktörü Jeff Zients, ABD'de gelecek hafta itibarıyla 5-11 yaş grubu çocukların Covid-19'a karşı aşılanmaya başlanmasının beklendiğini açıkladı.

Op.Dr. Karagözoğlu Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde

Medical Park Gaziantep Hastanesi çocuk yan dal branşlarına her geçen gün yeni birisini ekliyor. Bu bağlamda, Çocuk Ürolojisi Uzmanı Op. Dr. Akın Karagözoğlu Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Organ bağış haftası

SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Yücel Yüksel, 'Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir' dedi.

Rektör Kızılay'dan kansere karşı 'bilinç' çağrısı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, seminerde yaptığı konuşmada, meme kanserine karşı kadınların bilinçli, sağlık ekiplerinin de bu konuda yönlendirici olması gerektiğini vurguladı.

Son 24 saatte korona virüsten 201 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 201 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 23 bin 948 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Yenişehir'de gramaj denetimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından pide fırınlarına yönelik ruhsat, gramaj ve hijyen denetimleri gerçekleştirildi.

Sıvı yemekten katı yemeğe umut yolculuğu

Halk arasında 'kelebek hastalığı' olarak bilinen Epidermolizis Bülloza hastası olan ve sürekli sıvı besinle beslenmek zorunda kalan 6 çocuk, Kütahya'da yemek borusu tedavisi olmak için umut yolculuğuna çıktı.

Türk Kızılayı Malatya’da Çok Güzel Çalışmalara İmza Atıyor

Kızılay Haftası Düzenlenen Etkinliklerle Kutlanıyor

Son 24 saatte korona virüsten 203 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 203 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 23 bin 96 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Parlakpınar, ' GETAT, modern tıbbı inkar etmeyen destek tedavidir'

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Sağlık Bakanlığı sertifikalı, akupunktur, hipnoz ve proloterapi kursu düzenlendi.

Malatya'da kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

Türk Kızılay Malatya Şubesi tarafından 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle etkinlik düzenledi ve kan bağışının önemine dikkat çekildi. Etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Özel MMT Amerikan Hastanesi'nde kan değişimi

Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastaneleri'nin Başhekimlik görevine Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Anıl Özmutlu getirildi.

9 yıllık hasreti bebekle taçlandıran çift, ikiz gebelikle ikinci sevinçlerini yaşadı

Çocuk hasreti çeken ve 9 yıl aradan sonra Medine isimlerini verdikleri bebekle bu hasreti taçlandıran çift, ikinci sevinçlerini ikiz gebelikle yaşadı.

'Kaş pigmentasyonu dövme değildir'

Dalmış Klinik yöneticisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, kaş pigmentasyonunun dövme olmadığını belirterek, 'Kaş pigmentasyonu insanların ifadelerinde doğallık oluşturan ve yaklaşık 3 yıl gibi bir süre kullanılabilen bir uygulamadır' dedi.

Sağlıklı Beslenme Danışmanı Özkuş önemli tavsiyelerde bulundu

Sağlıklı Beslenme Danışmanı İlknur Özkuş, beslenme ve zayıflama hakkında önemli ipuçları verdi.

Değersizlik kalıbı olanlar 'hayır' diyemiyor

Holistik Terapi Uzmanı Nilay Arslan, hayır diyemeyenlerin genellikle kendisini kabul ettirme çabası içinde olduklarını belirterek, bu kişilerin kendilerini kullandırmaya ve istismar etmeye çok açık olduğunu kaydetti.

Toplam 3611 haber.