Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da otizmli çocuklar için duyu bütünleme odası kuruldu

Elazığ'da kurulan duyu bütünleme odasında otizmli bireylerin dikkat süresi problemleri, duyusal ve gelişimsel anlamda yaşadıkları problemlere çözüm bulmak için duyu bütünleme odası oluşturuldu.

3 düşük sonrası rahmi alınması gerektiği söylenen hasta sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da 40 yaşındaki Kısmet Kaçmaz, 3 düşük sonrası şiddetli ağrı ve kanama şikayetiyle Kadın ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e gitti. Prof. Dr. Çoksüer, yaptığı operasyonla hastanın rahminden çok sayıda miyom çıkartarak sağlıklı gebelik için tedavi başlattı.

1. Doğu Pediatri Kongresi başladı

Doğu Pediatri Derneğinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi kongre merkezinde düzenleyeceği 1. Doğu Pediatri Kongresi başladı.

Liv Hospital Gaziantep'te bayrak değişimi

Açıldığı 2020 yılından bu yana sağlık alanında insan odaklı hastane konseptiyle hizmet veren Liv Hospital Gaziantep'te bayrak değişimi yaşandı. Genel Müdür Dr. Murat Bilbay görevini Erol Aslan'a devretti.

Son 24 saatte korona virüsten 226 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 226 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 22 bin 234 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Mevsim geçişinde beslenme

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Mumcu, bağışıklığı güçlendirmek, hastalıkları daha hafif atlatmak ve enerjiyi yüksek tutmak için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Antibiyotikler mantar ve virüs kökenli hastalıkları tedavi etmez

Medical Park Gaziantep Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, ntibiyotiklerin sadece bakterilerin neden olduğu hastalıklarda etkili olduğunu ve virüs, mantar gibi başka etkenlerden oluşan hastalıkları tedavi edemediğini ifade etti.

Dünyaya yayılan lezzetler üretim bandından personel kişisel bakımına kadar denetleniyor

Diyarbakır'da 36 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, günlük gıda denetimi ile üretim bandından satışa, personel kişisel bakımından paketlemeye kadar denetimlerine her gün aralıksız devam ediyor.

Doğanyol Devlet Hastanesi depreminin 2. yıldönümünde hizmette

Malatya'nın Doğanyol İlçesi Devlet Hastanesi'nde 24 Ocak depreminin 2. yıldönümünde hasta alımına başlaması hedeflendi.

Uzman Dr. Özsaraç'tan KOAH uyarısı

Gaziantep Özel MMT Amerikan Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, 17 Kasım Dünya KOAH Günü'nde yaptığı açıklamada, KOAH hastalığının dünyada ölüm nedenleri arasında 3'üncü sırada yer aldığını ve her yıl bu hastalık yüzünden milyonlarca kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Malatya'da prematüre günü bebeklerle kutlandı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Dr. Kuluöztürk, 'Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde'

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 'Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde' dedi.

Üniversite öğrencilerine organ bağışı eğitimi

Medical Park Gaziantep Hastanesi seçkin ve uzman kadrosu ile okullarda öğrencileri bilgilendirme etkinliklerine devam ediyor.

1. Doğu Pediatri Kongresi başlıyor

Doğu Pediatri Derneğinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi kongre merkezinde düzenleyeceği 1. Doğu Pediatri kongresi yarın başlıyor.

Uzman estetisyen Dalmış'tan kırışıklıklar için evde doğal maske önerileri

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, doğaya ait olan her bileşenin insanlar için şifa olduğunu belirterek vatandaşların yüzlerindeki kırışıkları önlemek için evde doğal maskeler yapabileceklerini söyledi.

14 yıldır tam tıkalı olan kalp damarı başarılı bir operasyonla açıldı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvuran hastanın, 14 yıldır tıkalı olan kalp damarları uygulanan operasyonla açılarak sağlığına kavuştu.

Davullu zurnalı 'aşı' daveti

Adıyaman Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdulrahim Aydın, davul zurna eşliğinde kapı kapı dolaşarak mahalleliyi aşı olmaya davet etti.

Şehir Hastanesi'nde Aile Danışmanlığı Polikliniği hizmet vermeye başladı

Elazığ Fethi Sekin Şehit Hastanesinde Aile Danışmanlığı Polikliniği hizmet vermeye başladı.

Tedavi edilmeyen diyabet, inme ve körlük sebebi olabilir

Medical Park Gaziantep Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Ümit Çınkır, diyabetin genetik, çevresel faktörler ve yaşam tarzı değişikliklerinin kompleks etkileşimi ile meydana geldiğini belirterek, diyabetin tedavi edilmediğinde metabolik düzensizliklere bağlı olarak koroner arter hastalığı, son dönem böbrek yetmezliği, körlük ve ayakta amputasyonlara kadar giden ciddi bir takım sağlık problemlerine neden olabileceğinin altını çizdi.

Toplam 3611 haber.