Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyarbakır'ın kelebekleri farkındalık haftasını kutladı

Diyarbakır'da halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermolozis Bülloza hastalığına yakalanan çocuklar bir araya gelerek 25-31 Ekim Kelebek Hastalığı Farkındalık Haftasını kutladı.

Aşılanma oranını yükseltmeye yönelik toplantı yapıldı

Türkiye'de sarı kategoride 67.5 aşılanma oranıyla yer alan Adıyaman'da, valilik koordinesinde aşılanma oranının yükseltmeye yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hastanede doğan bebeklere zıbın seti hediye edilecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde doğacak bebeklere, 11 parçadan oluşan bebek hastane çıkışı zıbın seti hediye edilmesini kapsayan protokolü imzaladı. Başkan Fadıloğlu, 'İnsanın doğumundan ölümüne kadar her noktada hizmet götürmeye gayret gösteriyoruz' dedi.

ANKA'dan 29 Ekim kutlaması

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sofuoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesaj yayımladı.

Saç uzmanları önerdi, PRP ile saçların güçlendirilmesi mümkün

Saç ekim uzmanı Ömer Uğur, PRP tedavisinin saçı güçlendirmede oldukça etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

Elazığ'da okul yöneticilerine 'aşı farkındalığı' eğitimi

Elazığ'da okul yöneticilerine aşı farkındalığı eğitimi verildi.

FÜ Hastanesi sekreterlerine hasta ve hasta yakınları ile iletişim eğitimi

Fırat Üniversitesi Hastanesinde görev yapan sekreterlere yönelik iletişim becerileri, hasta ve hasta yakınları ile iletişim konulu eğitim verildi.

SANKO Üniversitesi'nde akademik yükselmeler devam ediyor

SANKO Üniversitesi'nde akademik yükselmeler devam ediyor. Dr. Öğretim Üyeleri Nimet Yılmaz ve Pınar Günel Karadeniz 'doçent' unvanını aldı.

GAÜN Hastanesi'nde Hasta Hakları Günü kutlandı

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nde (GAÜN) 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Çocuklarda bronşiolite dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Zerrin Tekinkuş, kış aylarında özellikle pandemide, çocukları bronşiolitten korumanın her zamankinden daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Son 24 saatte korona virüsten 232 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 232 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 27 bin 663 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Meme kanserine kamu spotuyla dikkat çekildi

Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile Kadın, Aile ve Toplum Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İNÜKATUM) işbirliğiyle Ekim ayının 'Meme Kanseri Bilgilendirme ve Farkındalık Ayı' olması nedeniyle etkinlikler düzenleniyor.

Hamile kadın korona virüsü atlattı

Gaziantep'te ateş, boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük şikayetleri ile başvurduğu Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde korona virüs olduğu tespit edilen 6 buçuk aylık hamile Tuğba Aksüt, zorlu geçen 2 aylık tedavi sürecinin ardından kendisi de bebeği de sağlığına kavuştu.

Meme kanserinde erken teşhis tedavi şansını arttırıyor

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, meme kanserinde erken teşhisin başarılı bir tedavi şansı sunduğu belirtilerek, şüphe durumunda hemen sağlık kuruluşuna başvurulması istendi.

Uzmanlar kış aylarında güneş gözlüğü kullanımıyla ilgili uyarıda bulundu

Kış aylarında güneş gözlüğü kullanımına dikkat çeken uzmanlar gözlüklerin sahte olmamasına, ultraviyole ışınını engelleyici özelliği olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'da aşılamada yükseliş, vaka sayılarında da düşüş sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da yükselme sürüyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yalçınkaya: 'Ülkemizde her 3 hastadan biri hipertansiyon ile karşı karşıya'

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, '21'inci yüzyılın vebası olarak tanımlanan hipertansiyon dünyada 1 buçuk milyar insanı etkilemekte. Ülkemize baktığımız zaman ülke nüfusunun yüzde 33'ünü etkilemekte. Yani bu her 3 hastadan 1'i hipertansiyon ile karşı karşıya demektir' dedi.

Sağlık çalışanlarının acı günü

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Sağlık Müdürü Dr.Semra Karagöz'ün doktor eşi Ömer Namık Karagöz yakalanmış olduğu kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Son 24 saatte korona virüsten 217 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 217 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 26 bin 217 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Toplam 3611 haber.